Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Başbakan Yıldırım: Kredi Garanti Fonunu Mütemadi Yapıyoruz

Başbakana Binali Yıldırım, Kredi Garanti Fonuna ilişkin, “Aldığımız yeni karara göre bunu rotatif hale getiriyoruz, mütemadi yapıyoruz. Yani bundan böyle Kredi Garanti Fonu sürekli olarak dönen kredilerde kullanmak suretiyle piyasaya, işletmelerimize, üretim yapan firmalarımıza kaynak temin etmeye devam edecek” dedi.

Başbakan Yıldırım, İstanbul’da Türk Eximbank ev sahipliğinde 8. Aman Union yıllık toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Yıldırım, Kredi Garanti Fonu’na ilişkin bu mekanizmanın nakit sıkışıklığını giderilmesi için 2017’nin başında ortaya konan bir tedbir olduğunu belirterek “Aldığımız yeni karara göre bunu rotatif hale getiriyoruz, mütemadi yapıyoruz. Yani bundan böyle Kredi Garanti Fonu sürekli olarak dönen kredilerde kullanmak suretiyle piyasaya, işletmelerimize, üretim yapan firmalarımıza kaynak temin etmeye devam edecek. Böylece ekonomideki büyüme, canlanma, üretim, ihracat, istihdamın süreklilik kazanması için ciddi bir tedbir, ciddi bir kaynak oluşacak" dedi.

-Batan Kosterdeki Personeli Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor-

Yıldırım, dün gece Karadeniz’in kuzeyinde batan kostere ilişkin ise 11 personeli arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek “İnşallah personele sağ salim ulaşırız. Bir kez daha bu olaydan dolayı da gemide bulunan personelin yakınlarına geçmiş olsun diyorum arama kurtarma çalışmaları inşallah başarıyla tamamlanmış olur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.