Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Başbakan Yıldırım: Milletimiz Bu Mücadeleyi 'Evet' Oyuyla Taçlandıracak

Başbakan Binali Yıldırım, 7 Şubat’ta meydanlara inmek için sabırsızlanan bir grubu karşısında görmek istediğini belirterek, “Konuşanlar, senaryo yazanlar, bir kez daha hayal kırıklığına uğradılar, bir kez daha tuş oldular. Milletimiz bu mücadeleyi 'Evet' oyuyla taçlandıracak” dedi.

Başbakan Yıldırım, başkanlık sistemini öngören Anayasa değişiklik teklifinin Meclis’ten geçmesinin ardından düzenlenen AK Parti kapalı grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Yıldırım’ın yaptığı teşekkür konuşması basın mensuplarıyla paylaşıldı. Milletvekillerinin Meclis’te bir kez daha tarih yazdığını belirten Yıldırım, “Elbette bu büyük mutluluğu, bu tarihi anı yaşarken, bu mücadelenin kurucu liderine, Genel Başkanına, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarımızı, saygılarımızı iletiyoruz” dedi.
-“BAHÇELİ BU SÜRECE BÜYÜK DESTEK VERDİ”-
Alparslan Türkeş’in ve Necmettin Erbakan’ın da başkanlık sistemini savunduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, “Sayın Devlet Bahçeli, bu sistemin gerekliliğini gördü ve bu sürece büyük destek verdi, yanımızda oldu. Elbette liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, siyasete girdiği andan itibaren Türkiye için ihtiyaç olan bu sistemi arzuladı ve bunun mücadelesini verdi” diye konuştu.
-“TÜRKİYE YENİ BİR DÖNEME GİRECEK”-
AK Parti grubunu kayaya benzeten Yıldırım, grubuna güvendiğini vurgulayarak, AK Parti grubu üzerinde “oynanan oyunları” kınadığını kaydetti. “AK Parti grubu, işte grup, işte sonuç” diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:
“Konuşanlar, senaryo yazanlar, bir kez daha hayal kırıklığına uğradılar, bir kez daha tuş oldular. Milletimiz bu mücadeleyi 'Evet' oyuyla taçlandıracak, Türkiye yeni bir döneme girecek. Bir kez daha bu önemli kararın verilmesinde emeği geçen bütün kardeşlerimi, başta Sayın Cumhurbaşkanımızı olmak üzere tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum.”
-“TEŞKİLATIMIZIN HER BİR FERDİNE BURADAN SELAMLARIMI GÖNDERİYORUM”-
7 Şubat’ta “Enerji dolu, dipdiri olarak meydanlara inmek için sabırsızlanan” bir grubu karşısında görmek istediğinin altını çizen Yıldırım, görüşmelerde emek harcayan herkese teşekkür ederek, şöyle konuştu:
“Danışman, koruma, hizmetli, çaycı, garson, bilumum çalışanlara teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın her bir ferdine buradan selamlarımı gönderiyorum. Onlara da gönülleriyle bizimle beraber oldukları için teşekkür ediyorum. Anayasa Komisyonumuzun Başkanına ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bu tarihi anın inşasına büyük katkı sağlayan MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'ye, MHP milletvekillerine ve MHP teşkilatına teşekkür ediyorum.
-“RABBİME HAMD EDİYORUM”-
Bana sizler gibi yol arkadaşları nasip ettiği için Rabbime hamd ediyorum, şükrediyorum. Tabii bu büyük mücadelenin lideri Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Evet, söz milletin, karar milletin. Emanet emin ellerde, milletin elinde. Bu emanete sımsıkı sahip çıkacak milletime de bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.