Başbakan Yıldırım: PKK’nın Faaliyetlerinin Sonlandırılmasına Çok Az Bir Şey Kaldı

Başbakan Binali Yıldırım, “Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur. Artık terör örgütünün yurt içindeki faaliyetlerinin sonlandırılmasına çok az bir şey kalmıştır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığında Asayiş ve Terörle Mücadele Değerlendirme Toplantısına katıldı. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Yıldırım, Jandarma Genel Komutanlığı binasının yaşananların canlı tanığı olduğunu ifade etti. 15 temmuz sonrasında önemli bir ders çıkarıldığını ifade eden Yıldırım, “Derslerden bir tanesi TSK’nın yeniden yapılandırılması ve kolluğun tekrar gözden geçirilmesi. Bu çalışmalardan bir tanesi de Jandarmanın İçişleri Bakanlığı’na tam anlamıyla bağlanmasıydı. Bu karardan sonra özellikle terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığını hepimiz görüyoruz. 2016 Ağustosunda aldığımız karar savunma değil, taarruz esastır terörle mücadelede” dedi.

Bir buçuk yıl içinde terörle mücadelede önemli bir başarı elde edildiğini ifade eden Yıldırım, güvenlikle ilgili sorunların bitmemesi halinde yatırım çağrılarının da bir anlamının kalmayacağını kaydetti. Terör saldırılarına karşı sadece karşılık verilmediğini, takip edilerek, bulundukları yerde etkisiz hale getirildiğini anlatan Yıldırım, bölgenin zorluğuna dikkat çekti.

“BELİNİ DOĞRULTMASINA İMKAN YOK”

Dünyanın hiçbir yerinde 3 tane terör örgütüyle etkin mücadele eden başka bir ülke bulunmadığını belirten Başbakan Yıldırım, “Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, PKK terör örgütünün bir daha belini doğrultmasına imkan yoktur. Artık terör örgütünün yurt içindeki faaliyetlerinin sonlandırılmasına çok az bir şey kalmıştır. Gerek jandarmamız gerek polisimiz gerek güvenlik korucularımız ve Silahlı Kuvvetler mensuplarımızın asla kış uykusuna yatmak gibi bir niyeti yoktur. Yurdun her köşesinde, dağda, şehirde, bayırda amansız bir takiple bu alçakları, kış yapılanmasına fırsat vermeden, göz açtırmadan bulundukları yerde imha etmek için her türlü çabayı, gayreti göstermektedir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.