Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti pkk Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Übeyd Adıyaman Ömer Asaf Kolot Haberleri

Başbakan Yıldırım: Roj Tv’nin Kapatılması Bu Mücadelede Güzel Bir Örnek

Başbakan Binali Yıldırım, “Danimarka hükümetinin mahkemelerinin PKK terör örgütünün yayın organı Roj TV’nin kapatılmasına ilişkin kararı, bu mücadelede güzel bir örnek olarak görülmektedir” dedi.
 
Başbakan Binali Yıldırım, Danimarkalı mevkidaşı Lars Lokke Rasmussen ile Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Başbakan Yıldırım, terör örgütleriyle mücadele etmek durumunda olan Türkiye’nin desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Özellikle Danimarka hükümetinin mahkemelerinin PKK terör örgütünün yayın organı Roj TV’nin kapatılmasına ilişkin kararı, bu mücadelede güzel bir örnek olarak görülmektedir. Teröre karşı Danimarka ile süregelen olumlu işbirliğimizin bir terör örgütü olan ve son günlerde bu darbenin gerçekleştirilmesinde başrolü oynayan FETÖ ile mücadele konusunda da devam etmesi en büyük arzumuzdur” dedi.
 
“Ab İle Verilen Sözlerin Karşılıklı Olarak Yerine Getirilmesinin Altını Çizdik”
 
Avrupa’da bazı çevrelerce Türkiye’ye yönelik karalama kampanyası yürütüldüğünü ve bu kapsamda Danimarkalı mevkidaşına bilgi verdiğini söyleyen Yıldırım, “Ülkemizin AB ile vardığı 18 Mart mutabakatının tamamlanması ve sözlerin karşılıklı olarak yerine getirilmesini öneminin altını çizdik. Danimarka her dönemde Türkiye’nin birliğe üyeliğini net bir şekilde destekleyen ülke olmuştur. Ekonomik ve ticari ilişkilerimiz bağlamında 2013 yılında dönemin başbakanlarının koyduğu 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için çok fazla gayret etmemiz gerektiğinin farkındayız. Bu amaçla ilişkilerimiz arasında mevcut ekonomik ve ticari ortaklık komitesi mekanizmasının bundan sonra hız kazandırılması önem arz etmektedir” diye konuştu.
 
Başbakan Yıldırım, görüşmede iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da kapsamlı istişare imkanı bulduklarını belirterek, “Bu çerçevede AB üyelik sürecimiz, göç krizi, Rusya Federasyonu ile ilişkiler, Suriye gibi birçok konuyu değerlendirme fırsatı bulduk. Bölgesel ve küresel konularda benzer görüşlere sahip olduğumuzu görmekten memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.
 
Rasmussen: İşbirliğinin Artırılması Gerektiğini Düşünüyorum
 
Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ise görüşmeyi “son derece yapıcı” olarak değerlendirdi.  “Bu ilk ziyaretim ama umarım son ziyaret olmayacaktır” diyen Rasmussen, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, “Biz Türkiye’yi desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye’yi çok yakın bir ittifak olarak görüyoruz. Gerçekten Danimarka’da yaşayan çok yoğun bir Türk nüfusu var, son derece çalışkan insanlar ve ülkelerimiz arasında çok önemli bir bağ oluşturuyorlar. Türkiye’yi Avrupa ve Asya arasında bir köprü olarak görüyorum. Hem Avrupa ve Türkiye arasında hem de iki ülke arasında bu işbirliğinin artırılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 
“Gösterilen Reaksiyonların Orantısal Olması Önemli
 
Rasmussen, Türkiye’nin darbe girişimine karşı kendisi koruması ve gereken adımları atma ihtiyacı olduğunu belirterek, “Ancak tabii ki bu gösterilen reaksiyonların orantısal olması önemli. Tabii ki bu anlamda medya ve ifade özgürlüğü, işten çıkarılan kişilerle ilgili endişelerimizi de dile getirdik. Bütün bunlar bizim güçlü müttefikler ve dostlar olduğumuz gerçeğini değiştirmez” diye konuştu.
 
“Avrupa’nın Tutması Gereken Sözler Olduğunun Da Farkındayım”
 
Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı 3 milyon mülteci konusunda da Başbakan Yıldırım’a tebriklerini ileten Rasmussen, “Bu gerçekten çok büyük bir yükümlülük, bu konudaki çalışmalarımızı ortaklaşa sürdürmeye devam edeceğiz. Bu anlamda Avrupa’nın tutması gereken sözler olduğunun da farkındayım” dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.