Başbakan Yıldırım: Şehitlerimizin Hatırasını Yurdun Her Köşesinde Yaşatma Kararı Aldık

Başbakan Binali Yıldırım, “Şehitlerimizin hatırasını yurdun her köşesinde yaşatıyoruz. Bunun kararını aldık. Hepsinin ismi bir yerlere verilecek, ölümsüzleştirilecek. İstanbul’da ve Ankara’da birer şehitlik yapıyoruz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti genel merkezindeki 15 Temmuz Şehitler Köşesi’nin açılışını yaptı. 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin Cumhurbaşkanına, hükümetine, memleketine sahip çıktığını ifade eden Yıldırım, “Karşılarında tanklar vardı, toplar vardı, ağır silahlar vardı. Onların elinde ay yıldızlı bayrağı vardı. Onların hatırasını yaşatmak emanetlerine sahip çıkmak bizim en asli görevimizdir. Aziz şehitlerimiz, emanetiniz emanetimizdir. Rahat uyuyun” dedi.

Şehitlerin hatıralarının Türkiye’nin her köşesinde yaşatılacağını söyleyen Yıldırım, “Bunun kararını aldık. Hepsinin ismi bir yerlere verilecek, ölümsüzleştirilecek. Çünkü bunu fazlasıyla hak ettiler. İstanbul’da, Ankara’da birer şehitlik yapıyoruz. Tabii ki onların geride bıraktıkları emanetleri de bizim emanetimizdir. Hükümetimiz gereken her türlü çalışmayı yapmaktadır. Gerek FETÖ ile mücadelede gerek bölücü terör örgütüyle mücadelede hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize hayırlı, sağlıklı ömürleri diliyorum. Bugün gösterdiğiniz bu dayanışma, sahiplenme duygusu bu ülkenin en büyük gücüdür” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.