Başbakan Yıldırım: Siz Kalleş Oldukça Biz Kardeş Olacağız

 Başbakan Binali Yıldırım, “O gece milletvekilleri ölümüne Meclis’e sahip çıktı. O gece Millet vatanına ölümüne sahip çıktı. Millet elinde bayraklarla ölümüne hainlere karşı çıktı.  1915’te Çanakkale’yi geçemeyen gafiller, 2016’da İstanbul Boğazı’nı geçeceğinizi mi zannettiniz? Siz kalleş oldukça biz kardeş olacağız” dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman Başkanlığı’nda, “15 Temmuz Özel Gündemle” toplandı.

Genel Kurul’da AK Parti Grup Başkanı ve AK Parti Genel Başkanvekili sıfatıyla konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin ölümüne mücadeleyle kazanıldığını söyledi. Milletvekillerinin o gece ölümüne Meclis’e sahip çıktığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, şöyle dedi:
“Bugün en uzun gecesini aydınlık bir sabaha, düşman işgalini millet destanına dönüştüreli tam bir yıl oldu. Eğer bugün burada yeniden bir araya gelebiliyorsak; bunu 250 kahraman şehidine ve büyük Türk milletine borçluyuz. Vatan size minnettardır. 15 Temmuz bu milletin düşmanına kıyameti gösterdiği gündür. 15 Temmuz iman dolu çılgın Türklerin tankları ezdiği gündür. Milletin çıplak eliyle silahları erittiği gündür. 15 Temmuz dünya milletlerine bir vatan nasıl korunduğu dersinin verildiği gündür. Millet elinde bayraklarla ölümüne hainlere karşı çıktı.  15 Temmuz destanların en güzelini yazdık. İstiklalin mutlaka bir bedeli vardır. Bunun bedelini binlerce kez ödedik.  15 Temmuz hepsinden daha farklıdır. TBMM aziz Türk milleti darbelere boyun eğmedi. Bir geceye 10 senelik mücadeleyi sığdırdı. 15 Temmuz’da verdiği demokrasi mücadelesi ile ikinci kez gaziliği hak etti. O gece milletvekilleri parti kimliklerini bir tarafa bırakarak bu Meclis’e sahip çıktı. Bombaların altında bu Meclis’i terk etmedi. O gece Meclisine sahip çıktı. Milletimiz de vatanına sahip çıktı. TBMM  1915’te Çanakkale’yi geçemeyen gafiller, 2016’da İstanbul Boğazı’nı geçeceğini mi zannetti? Siz kalleş oldukça biz kardeş olacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.