Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

“Tek Adam Görmek İstiyorsan, Aynaya Bak Aynaya”

Başbakan Binali Yıldırım, Bitlis mitinginde CHP liderinin canlı yayın çağrısına yanıt vererek, “Neyi tartışacağız kardeşim, neyi. Açıp şu anayasa değişikliğini bile okumamışsın. Neyin getirdiğini bile bilmiyorsun. Tartışalım diyorsun. Ömrünüz konuşarak, tartışarak geçti. Bizim tartışacak vaktimiz yok. Millet hizmet bekliyor, millet iş bekliyor” derken, “Tek adam görmek istiyorsan, aynaya bak aynaya” diye seslendi.

“BU BAHAR İNŞALLAH BİTLİS’TE, ÜLKEMİZDE İNSANLIĞA HUZUR GELECEK”
Başbakan Binali Yıldırım, Bitlis’te referandum mitinginde yaptığı konuşma da özetle şunları söyledi: “Baharın müjdecisi Nevruzumuz kutlu olsun.
Bahar her yerde güzel ama Bitlis’te bir başka güzel. Bahar, Süphan Dağı’nın eteklerinde, Nemrut Dağının eteklerinde her yerden daha güzel.
Bu bahar inşallah Bitlis’te, ülkemizde insanlığa huzur gelecek, kardeşlik gelecek, bereket, bolluk gelecek. Bitlis, Türkiye’nin bu toprakların en büyük alimlerini, tarihi şahsiyetlerini yetiştirdi. Yakın tarihte yetişmiş büyük bir alim Said Nursî bugün burada özellikle yad ediyorum. Allah ondan razı olsun. Mekanı cennet olsun.

“O AYNI ZAMANDA BİR VATANSEVER, BİR KAHRAMANDI”
Bu zat Bitlis’in Hizan ilçesinde Nurs Köyü’nde doğdu. O sadece bir alim değil, o aynı zamanda bir vatansever, bir kahramandı. 1915’te Erzurum Hasankale’de Rus işgaline karşı savaştı, esir düştü. Şimdi birileri çıktı ‘hocayım’ dedi, Said Nursi’nin izindeyim dedi, Said Nursi’yi istismar etti, Said Nursi esir kampından ülkesine geri geldi ama Said Nursi’nin izindeyim diyen FETO ülkesinden kaçtı. Pensilvanya’ya sığındı. Said Nursi’nin hayatı CHP’nin tek parti döneminin zulmü altında hapislerde geçti. Sürgünlerde geçti ama bu FETO hesap vermek yerine uzaklara kaçtı, ülkesini terk etti.
Bitlisli alim Said Nursi ülkesi için vatanı için savaştı ama bu sahtekar vatanına, milletine, bayrağına savaş açtı.

“BU HAİN FETO, BİTLİSLİ SAİD NURSİ’NİN TIRNAĞI OLAMAZ”
Bu hain FETO, Bitlisli Said Nursi’nin tırnağı olamaz. Said Nursi yaşasaydı bunu yanına bile sokmazdı.Bu hainden yaptıklarının hesabı mutlaka sorulacak.

“BU FETO DENEN ÖRGÜT PKK BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜYLE KARDEŞTİR, BUNLAR İKİZDİR”
Bu hainin teröristleri Almanya’da, Hollanda’da diğer ülkelerde Türkiye aleyhine propaganda yapıyor.16 Nisan’da ‘hayır’ çıksın diye canhıraş bir şekilde çalışıyorlar. Bu FETO denen örgüt PKK bölücü örgütüyle kardeştir, bunlar ikizdir, biri Said Nursi’ye ihanet etti diğeri de Kürt kardeşlerimize ihanet etti. 15 Temmuz’da bunlar beraber çalıştılar.

“16 NİSAN’DA ‘HAYIR’ ÇIKSIN DİYE KOL KOLA GİRMİŞLER”
Bu alçaklar PKK da, FETO da 16 Nisan’da ‘hayır’ çıksın diye kol kola girmişler, omuz omuza çalışıyorlar. Kandil her gün açıklama yapıyor.
Bitlis diyor ki ‘evet’ çıkacak, PKK da bitecek de FETO’da bitecek. Bitlis, Said Nursi’ye ihanet eden FETO’ya, Kürt kardeşlerimize ihanet eden, Kürt, Türk demeden katleden PKK’ya cevap vermeye hazır mı? Said Nursi’ye soruyorlar ‘neden Demokrat Parti’yi, Adnan Menderes’i destekliyorsun’. Ne diyor, ‘eğer Demokrat Parti düşerse darbe gelir’. İşte, merhum Menderes’i idam sehpasına götüren, merhum Said Nursi’yi hapislerde çürüten tek parti CHP zihniyeti budur. Bitlis, FETO’ya gereken cevabı verecek mi? Bitlis, PKK’ya hak ettiği cevabı verecek mi?

“BİTLİS, BU ŞER ODAKLARINA KATILAN CHP’NİN YÖNETİCİLERİNE CEVABI VERECEK Mİ?”
Bitlis, bu şer odaklarına katılan CHP’nin yöneticilerine cevabı verecek mi? Bitlis ‘evet’ diyecek, bir dönemin kapılarını kapatıp inşallah yeni bir dönemin aydınlık kapılarını aralayacak. İstikrar için, barış ve huzur için kardeşlik için… Bitlis işi bitirmiş, maşallah… Allah sizden razı olsun.

“HER ZAMAN GÜÇLÜ HÜKÜMETLER DÖNEMİ BAŞLIYOR”
16 Nisan yaklaşıyor. Anayasa değişikliği 16 Nisan’da önünüze geliyor. Türkiye’de artık bu değişiklik yapıldıktan sonra her zaman güçlü hükümetler dönemi başlıyor. Öyle seçim oldu, hükümet kurulmadı, güven oyu almadı, zaman kaybı ortadan kaldırıyor. Hükümetleri kuran da hükümetlerin işine son veren de millet oluyor, siz oluyorsunuz. Patron sizsiniz. Sandıkta karar veriyorsunuz.

“PATRON SİZSİNİZ”
Geçmişte neler yaşadığımızı biliyorsunuz. Medya manşetleriyle hükümetler kuruldu, hükümetler devrildi. Birçok darbeyi gördük. Sizin seçtiğiniz hükümetler maalesef darbeyle iş başından uzaklaştırıldı. İşte bu mevcut anayasa, bu 82 model artık her tarafı dökülen darbe anayasa iş görmüyor. Sürekli arıza yapıyor. Sürekli kriz üretiyor. Mevcut sistem ülkenin sorunlarına kalıcı çözüm üretemiyor. Ekonomi yeteri kadar büyümüyor.

“BİR YANDAN DA ŞEYTAN TAŞLIYORUZ”
14 yıldır sizlere hizmet üretiyoruz. Ama bir yandan hizmet yapıyoruz ama bir yandan da şeytan taşlıyoruz. Şeytan taşlamadan zaman buldukça yollar yapıyoruz, hastaneler yapıyoruz, okullar yapıyoruz. Milletimizin hayatını kolaylaştırıyoruz.
Biz iş yapalım dedikçe onlar hep ‘olmaz’ dediler. Hep ‘hayır’ dediler. Hep engel koydular. Şimdi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle artık bu engelleri tamamen ortadan kaldırıyoruz. Siz doğrudan sandıkta cumhurbaşkanını da seçeceksiniz, hükümetine de karar vereceksiniz, Meclis’i seçeceksiniz. Sizin seçtiklerinize artık kimse karışamayacak, kimse burnunu sokamayacak.

KILIÇDAROĞLU’NA YANIT VERDİ
CHP Genel Başkanı ne diyor,  ‘tek adam’. Tek adam görmek istiyorsan, aynaya bak aynaya. Seçim olan yerde tek adam olur mu, milletin patron olduğu yerde tek adam olur mu?

“EKONOMİ ŞAHA KALKACAK”
5 yıl sonunda da gelip hesabı size verecek. Cumhurbaşkanı hükümet sistemiyle Türkiye’nin bekleyen birçok sorununa köklü çözüm geliyor. Ekonomi şaha kalkacak.
Sevgili Bitlisliler Kürtlüğünüzle iftihar edin. İftihar edin. Kürtlüğünüzle iftihar edin ama bir şeyle daha iftihar edelim, görelim şu Ay Yıldızlı bayrakları. Ay Yıldızlı Bayrağımızla da iftihar edelim. Sallayın o Ay Yıldızlı bayrakları.
Hem Kürtlüğümüzle iftihar edeceğiz hem de devletimizle Türkiye Cumhuriyetiyle iftihar edeceğiz.

“İŞLERİ GÜÇLERİ YALAN DOLAN”
Bu CHP ve HDP cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili hiç bir şey konuşmuyorlar. İşleri güçleri yalan dolan. Meclis’te bu değişiklikler görüşülürken CHP, HDP neredeydi? Onlar kürsü işgal etmekle, insanları yumruklamakla meşguldü. Kürsüyü parçaladılar. İşgaller yaptılar. Şimdi çıkmışlar hiç utanmadan sıkılmadan 'anayasa değişikliği Meclis’i zayıflatacak' diyorlar. Meclis’i zayıflatan, Meclis’in itibarını azaltan sizsiniz. Kürsü işgal eden sizsiniz.

“BU SİSTEMLE MECLİS’İN GÜCÜ DAHA DA ARTIYOR”
Bu sistemle Meclis’in gücü daha da artıyor. Meclis hem hükümeti denetliyor. Milletvekillerinin yetkisi artıyor. Milletvekilleri artık sadece kanun yapacak.

“YOK BÖYLE BİR ŞEY, TAMAMEN YALAN”
CHP bir de tutturmuş, ‘cumhurbaşkanı Meclis’i fesh edecek’. Yok böyle bir şey. Tamamen yalan. Cumhurbaşkanı Meclis’i seçime götürebilir eğer seçim kararı alırsa kendisi de gidiyor. Çünkü seçim aynı anda oluyor, aynı gün oluyor. Bu sistem uzlaşma getiriyor, bu sistem anlaşma getiriyor.

“ŞU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ BİLE OKUMAMIŞSIN”
Kılıçdaroğlu çıkmış bu anayasa değişikliğinde ne yoksa ondan bahsediyor. Yalan diyorsun deyince de televizyonlara çıkıp tartışalım diyor. Neyi tartışacağız kardeşim, neyi. Açıp şu anayasa değişikliğini bile okumamışsın. Neyin getirdiğini bile bilmiyorsun. Tartışalım diyorsun. Ömrünüz konuşarak, tartışarak geçti. Bizim tartışacak vaktimiz yok. Millet hizmet bekliyor, millet iş bekliyor.
Bu HDP’nin durumunu anlatmaya bile gerek yok.”

Başbakan Yıldırım,, “Bitlis 16 Nisan’da rekora var mısınız? Evet de ne kadar? Yüzde 90’da anlaştık tamam mı? Bitlis’in neyse, canınız sağolsun, ne verirseniz başım gözüm üstüne. Biz oy verdi, vermedi diye iş yapmıyoruz, biz bu memleketin sevdalısıyız. Biz Ferhat’ız, milletimiz Şirin. Millete ulaşmak için dağları deleriz” dedi.

HDP’Yİ TOPA TUTTU
Başbakan Binali Yıldırım, Bitlis’te referandum mitinginde yaptığı konuşma da özetle şunları söyledi:
“Bu HDP’nin durumunu anlatmaya bile gerek yok. Gittiler Kandil’e teslim oldular. Size ihanet ettiler. Sırtlarını terör örgütlerine dayadılar. Şehirlerimizi tarumar ettiler, yıktılar, harabeye çevirdiler. İşte bunun hesabını şimdi veriyorlar, verecekler.

“PKK DA FETO DA ARTIK BİZİM BAŞIMIZIN BELASI OLMAYACAK”
Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu yapan PKK da FETO da artık bizim başımızın belası olmayacak.
Biraz da Bitlis’i konuşalım.
Kahraman Bitlis, yiğit Bitlis…
Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz.
2045’e kadar Bitlis’in içme suyunu derdi yok.
Bitlis merkezine güzel bir kapalı havuz yapıyoruz.
Gelelim yapılacaklara…
Merkeze bir atletizm pisti yapıyoruz.
Tatvan’a bir gençlik merkezi yapıyoruz.
Kuzgunkıran tünelinin yanına bir tünel daha yapacağız.

“BİTLİS’E DOĞALGAZ GELİYOR”
Bitlis’e doğalgaz geliyor. Sevgili Bitlisliler üniversiteye kadar geldi, Temmuz ayında Taş Mahallesine kadar hat tamamlanacak. Önümüzdeki kış artık Bitlis temiz havasıyla doğalgazı kullanmaya başlayacak.

“5 BİN 200 ÇALIŞANI OLACAK”
Ayrıca Bitlisliler cazibe merkezleri programında Bitlis’i de unutmadık. Bugüne kadar yapılan müracaatlar içerisinde Bitlis’e 1.5 milyar liralık bir yatırım yapma sözü verildi. 4 binin üzerinde Bitlisliye iş, aş imkanı sağlanacak. Hatta düzeltiyorum 5 bin 200 çalışanı olacak.

“YÜZDE YÜZ OLMAZ CANIM, YAA ŞİMDİ BIRAK, ÜÇ BEŞ DE ONLARA BIRAK”
Benden bir müjde daha bekliyorsunuz, biliyorum ama bir dakika öyle kolay yok.  Bitlis 16 Nisan’da rekora var mısınız? Evet de ne kadar? Yüzde yüz olmaz canım, yaa şimdi bırak, üç beş de onlara bırak. Bırak, garibanlar da üç beş alsın. Olmaz mı? Kaç olsun? Kaç? Yüzde yüz olmaz. 90… Siz ne diyorsunuz? Yüzde 90. Yüzde 90’da anlaştık tamam mı? Yüzde 90… 

“BİZ OY VERDİ, VERMEDİ DİYE İŞ YAPMIYORUZ”
Bitlis’in neyse, canınız sağolsun, ne verirseniz başım gözüm üstüne. Biz oy verdi, vermedi diye iş yapmıyoruz, biz bu memleketin sevdalısıyız. Biz Ferhat’ız, milletimiz Şirin. Millete ulaşmak için dağları deleriz. Kuzgunkıranları yarar, geçeriz. Bizim sevdamız var. Bu ülkeye sevdamız var.

“SİZİN DE BİR HAVALİMANINIZ OLACAK”
Bitlis’in havaalanı problemini biliyorum, talebini de biliyorum.  Ama size söz veriyorum, bugün değil ama gelecekte mutlaka sizin de bir havalimanınız olacak. Bunun için araştırma, etüd çalışmalarını başlattık. Ama bizim bir adetimiz var. İş olgunlaşmadan tamam demeyiz.
16 Nisan’da yüzde 90 evet diyecek miyiz?
Vesayeti tarihe gömecek miyiz?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.