Öne Çıkanlar kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 18 Yılda 5 Bin 60 Eseri Restore Ederek 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2020 CEV Şampiyonlar Ligi 15 Temmuzu anma programı 15 Temmuzda Ankarada hangi yollar kapalı

Başbakan Yıldırım: Terör Örgütünün 300’den Fazla Elemanı Etkisiz Hale Getirildi

Başbakan Binali Yıldırım, 6. gününde olan Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, “Orada yaşayan masum Arapları, Kürt ve Türkmen kardeşlerimizi canından bezdiren terör örgütünün 300’den fazla elemanı etkisiz hale getirilmiştir. Operasyon, planlandığı gibi gidiyor, burada DEAŞ’la PKK’yla mücadele ediyoruz” dedi.

Başbakan Yıldırım, Türkiye Ortak Ödeme Platformu imza töreninde konuştu. Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle “Türkiye ekonomisi krize girecek büyük sıkıntılar yaşayacağız” gibi kara propagandaların yapıldığını ifade ederek, “Türkiye 40 yıldır böyle operasyonlar yapıyor. Biz terörle mücadeleyi şimdi yapmıyoruz. Bizim ekonomimiz bu ve buna benzer terör mücadeleleriyle, teröre yönelik sınır operasyonlarıyla etkilenmez. İş yapmak isteyen işini yapar, yeni yatırım yapmak isteyen yatırım yapar” dedi.

“Yüreğiniz Yetiyorsa Mehmetçiğin Önüne Çıkın”

Yıldırım, Kilis’e atılan roketin camiye isabet etmesine ilişkin, “Kilis’e akşam namazında operasyondaki askerlerimize, Mehmetçiklerimize, güvenlik kuvvetlerimize duasını yaparken bu alçaklar roket atarak, onları ibadet halindeyken iki vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep oldular, onlarca yaralı vatandaşımız var. Ama hemen arkasından gereken karşılık verildi ve bu alçakların bütün mevzileri yerle bir edildi. Biz dünyaya şunu anlatıyoruz; o camide toplanmış dua eden bu insanlardan ne istiyorsunuz, alçaklar. Eğer yüreğiniz yetiyorsa Mehmetçiğin önüne çıkıp onunla karşılaşın, yapamazlar. Bunların işi gücü alçaklık, nerede savunmasız insan varsa, nerede sivil bir insan varsa onun hayatına kast ederler” diye konuştu.

“Haklı ve Meşru Bir Operasyon”

“Biz durup dururken bu operasyonu başlatmadık” diyen Başbakan Yıldırım, 6. gününde olan Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin şunları söyledi:

“Güney hudutlarımızda oluşturulmaya çalışılan bir şer kuşağını, bir terör oluşumunu, sözde devlet oluşumunu yok etmek için bu operasyonu yapıyoruz bu haklı ve meşru bir operasyondur. Onun için dünya da bu konuda Türkiye’nin meşru müdafaa hakkını teslim etmektedir. Üzücü olan müttefik dediğimiz NATO’da, bölgede yıllarca beraber çalıştığımız bir ülke, artık terör örgütlerine sarılmış vaziyette. Amerika gibi bir ülkenin terör örgütleriyle iş tutması bölgede planladığı çalışmaları terör örgütüyle yapması Amerika adına çok küçük düşürücü bir iştir. Bizim bakımımızdan da böyle bir ülkenin yıllarca Türkiye ile birlikte çalışmış NATO’da birlikte olduğumuz bir ülkenin NATO sınırlarını koruma gerekirken, NATO sınırlarını hedef alan silahlı oluşumlara örtülü destek, açık destek vermesi hakikaten akla ziyan bir iştir, asla kabul edilemez.

“İster Fırat’ın Doğusu Olsun İster Fırat’ın Batısı Olsun”

Açık ve net söylüyorum biz İran’dan Akdeniz’e Irak, Suriye, güney hududumuz boyunca bin 350 kilometre boyunca hiçbir terör oluşumuna izin vermeyeceğiz. İster Fırat’ın doğusu olsun ister Fırat’ın batısı olsun ülkemizin, milletimizin geleceğine huzuruna, insanımız can ve mal güvenliğine, bölgenin yeni kaoslara itilmesine asla rıza göstermeyiz.
Orada yaşayan masum Arapları, Kürt ve Türkmen kardeşlerimizi canından bezdiren terör örgütünün 300’den fazla elemanı etkisiz hale getirilmiştir. Operasyon, planlandığı gibi gidiyor burada DEAŞ’la PKK’yla mücadele ediyoruz. Adlarını ister YPG koysunlar ister PYD koysunlar biz onları biliriz hangi kılığa girerse girsinler biz onları 40 yıldır biliriz.”

“Türkiye’nin Yaptığı Bu Aymazlığı Ortadan Kaldırmak”

Yıldırım, DEAŞ örgütüyle en amansız mücadeleyi Türkiye’nin yaptığını belirterek, “Diğerleri lafını yapıyor. Nasıl DEAŞ’la mücadele yaptığını Amerika’nın Rakka’dan PYD’nin YPG’nin eskortunda DEAŞ’lıları silahlarıyla, mühimmatlarıyla nasıl yolcu ettiklerini bütün dünya gördü. Bu mu DEAŞ’la mücadele, oradan çıksınlar da başka yere gitsinler, Mısır’da toplu katliam yapsınlar, camilere saldırsın, Türkiye’de eylem yapsınlar, Avrupa’ya gidip eylem yapsınlar ve insanlığın başına bela olmaya devam etsinler. Türkiye’nin yaptığı bu aymazlığı ortadan kaldırmaktır” diye konuştu.

“Operasyonla Avrupa’nın Da Güvenliğini Sağlıyoruz”

Afrin’deki operasyonun aynı zamanda DEAŞ’ın Akdeniz üzerinden Avrupa’ya geçişini de engelleyen bir operasyon olduğunu ifade eden Yıldırım, “Avrupa Birliği’nin sınırları Türkiye’den başlar eğer Türkiye’de sağlam durulamazsa bölgedeki istikrarsızlık, terör kuvvetle Avrupa’ya da yayılır, dünyanın her tarafına da yayılabilir. Onun için biz esasında sadece bölgenin değil Avrupa’nın da güvenliğini sağlıyoruz” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.