Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Başbakan Yıldırım: Türk Milleti Asla Esareti Ve Vesayeti Kabul Etmeyeceğini Göstermiştir

Başbakan Binali Yıldırım, “Milletimiz, 15 Temmuz’daki cesareti ve kahraman duruşuyla tüm dünyaya asla esareti ve vesayeti kabul etmeyeceğini göstermiş ve vatanı namertlere çiğnetmemiştir” dedi.

Toplantı öncesi Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri Başbakan Yıldırım başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti. Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Yıldırım, deftere şöyle yazdı:
“Aziz Atatürk, Yüksek Askeri Şura Heyeti olarak huzurundayız.
Güçlü temeller üzerine miras bıraktığınız cumhuriyeti, muasır medeniyetler hedefine ulaştırmak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Daha müreffeh, daha güvenli, daha adil, daha özgür bir Türkiye bizim en önemli hedefimizdir. 
Şehit kanlarıyla yoğrulan bu vatan topraklarını aynı azim ve kararlılıkla koruma, gelecek nesillere emanet etme inancımız her zamankinden daha fazladır.
15 Temmuz 2016 günü yaşanan melun darbe girişimi karşısında milletimizin gösterdiği diriliş ruhu bir kez daha kanıtlamıştır ki bu millet istiklalinden, istikbalinden asla vazgeçmeyecek, dün olduğu gibi bugün de canı pahasına bizi biz yapan değerlerini koruyacaktır. 
Milletimiz, 15 Temmuz’daki cesareti ve kahraman duruşuyla tüm dünyaya asla esareti ve vesayeti kabul etmeyeceğini göstermiş ve vatanı namertlere çiğnetmemiştir. Millet iradesinin her türlü vesayetin üzerinde olduğunu bu aziz millet kanları ve canları pahasına kanıtlamıştır. 
15 Temmuz, şanlı tarihimizin altın sayfalarına bir destan olarak yazılmıştır. Milli irade adeta tecessüm ederek demokrasiye ve ülkenin bağımsızlığına sahip çıkmıştır. Krizlerle boğuşan bölgemizde, milletimizin işte bu azmi ve iradesi sayesinde ülkemiz bir istikrar adası olarak varlığını sürdürmektedir. Devletimiz kendisine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek kudrete sahiptir.
Bu şuurla, 2023 hedefleri doğrultusunda gerçekleştireceğimiz Yüksek Askeri Şura Toplantısı’nın ülkemize, milletimize, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hayırlara vesile olmasını diliyor, bize bağımsız bir devlet bırakan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.