Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Servis Şoförleri

Başbakan Yıldırım: Türkiye’nin Dostluğu Sizin İçin Önemliyse Bir An Önce Bu Yoldan Vazgeçin

Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye’ye namlu doğrultanlara söylüyorum. Gittiğiniz yol karanlık yoldur, çıkmaz sokaktır. Türkiye’nin dostluğu sizin için önemliyse bir an önce bu yoldan vazgeçin” dedi.

Başbakan Yıldırım, Erzincan’da düzenlenen “81 İl 81 Anaokulu Projesi”nde bir konuşma yaptı. Yıldırım, eğitime ve insana yapılan yatırımların dünyadaki en anlamlı ve dönüşümü en fazla olan yatırım olduğunu belirtti.

“AFRİN’DE DE TEK BİR SİVİLİN BURNU KANAMAMASI İÇİN TERÖRİSTLER BİR BİR TESPİT EDİLİP ETKİSİZ HALE GETİRİLİYOR”

Türkiye’yi tehdit eden her türlü nifak tohumlarına ve terör örgütlerine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ve  kahraman Mehmetçiğin çok anlamlı bir mücadele verdiğini belirten Başbakan Yıldırım, “Bunu yaparken de kılı kırk yarıyorlar. Eğer başka ülkeler gibi insanı yaşat ki devlet yaşasın hassasiyeti olmasa bu operasyonlar birkaç günlük iştir. Ama El- Bab’da olduğu gibi Afrin’de de tek bir sivilin burnu kanamaması için adeta ilmek dokur gibi o teröristleri bir bir tespit edip onları etkisiz hale getiriliyor” ifadelerini kullandı.

“GİTTİĞİNİZ YOL KARANLIK YOLDUR, ÇIKMAZ SOKAKTIR”

ı’nda sivillere yönelik saldırı iddialarına ilişkinde konuşan Yıldırım, “Sivillerle ilgili yalan, yanlış karalama propagandası yapanlar öyle zannediyorum ki tek gözlükle bakıyorlar” dedi. Yıldırım’ın konuşması şu şekilde devam etti:

“Şu harekatın başladığı günden geçen 24 gün içerisinde Hatay’a gittiniz mi? Reyhanlı’ya gittiniz mi? Hassa’ya, Kırıkhan’a Kilis’e gittiniz mi? Orada yok olan hayatları gördünüz mü? Orada hastanelerde yatan gazilerimizi, yaralılarımızı ziyaret ettiniz mi? Yıkılan camileri, ibadet ederken insanların esenliği, dünyanın barışı, huzuru için elini semaya açan o mübarek insanların üzerine roketler yağdıran ve o Cami’yi başlarına yıkanlar, o evleri tahrip edenler, o canlara kıyanları yok sayacaksınız, görmezden geleceksiniz. Başka ülkelerin başka yerlerde yaptıkları mezalimin fotoğrafları, sivillere katliam diye takdim edeceksiniz. Öyle şey olmaz. Bak buradan o teröristlerin ağababalarına,  sırtını sıvazlayanlara, onların omuzundan Türkiye’ye namlu doğrultanlara söylüyorum. Gittiğiniz yol karanlık yoldur, çıkmaz sokaktır. Türkiye’nin dostluğu sizin için önemliyse bir an önce bu yoldan vazgeçin. Eğer böyle bir hassasiyetiniz yoksa sonuçlarına da kendiniz katlanırsınız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.