Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Başbakan Yıldırım: Unutmasın Ki Dokunulmazlıklar Kaldırılırken Olumlu Oy Kullanan CHP’dir

Başbakan Yıldırım, Cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin, “Sayın Kılıçdaroğlu ne için yürüyor? Ben Enis Berberoğlu’nu ziyarete gidiyor diye duydum. Oraya gitmek için bu sıcakta, mübarek Ramazan günü yürümeye lüzum yok ki. Hızlı trenle gidebilir, hem de hızlı trene binmiş olur. Niye eziyet ediyor kendine?” dedi.




“Adalet Sokakta Aranmaz”

Adalet Yürüyüşü’nü “Sokakta adalet aranmaz” sözleriyle eleştiren Başkan Yıldırım, “Türkiye bir hukuk devleti, dolayısıyla 1. Mahkeme bir karar vermiş. Bunun daha hak arama yolları devam ediyor. Yargı süreçleri tamamlanmış değil. Dolayısıyla mahkemelerin verdiği karara beğenmesek de saygı göstermemiz lazım. Adalet mülkün temelidir, devletin temelidir. Adalet sokakta aranmaz” diye konuştu.

“TBMM’de Bu Dokunulmazlıklar Kaldırılırken Olumlu Oy Kullanan Chp’dir”

Başbakan Yıldırım, Meclis’te dokunulmazlıkların kaldırılması sürecinde CHP’nin verdiği oyu hatırlattı ve eleştirilerine şu sözlerle devam etti:
“Sayın Kılıçdaroğlu, şunu unutmuş gözüküyor. Şimdi milletvekiline sahip çıkmasını normal karşılayabiliriz ama unutmasın ki TBMM’de bu dokunulmazlıklar kaldırılırken, Enis Berberoğlu da dahil kalkması yönünde olumlu oy kullanan CHP’dir. Bütün partilerin, HDP hariç, oylarıyla dokunulmazlıklar kalkmıştır. Dolayısıyla bu dokunulmazlıkların kalkmasının sonucunun yargılama olacağını Sayın Kılıçdaroğlu baştan biliyor. Onun için şu anda gösterdiği tepki çok anlamlı değil, doğru da değil.”

​“Sokakta Çözüm Aramak En Hafifinden Sorumsuzluktur”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “sorumsuzluk”la suçlayan Yıldırım, “Sokakta ülkemizi dünya aleme şikayet etmek ana muhalefet partisine yakışan bir şey değildir. Çözüm aranacaksa çözüm yeri Meclis’tir. Meclis’te her türlü mesele konuşulur, hukuk içerisinde ne çözüm bulunacaksa bulunur. Sokağa davet etmek, sokakta çözüm aramak en hafifinden sorumsuzluktur” şeklinde konuştu.

“Bahçeli’nin Açıklamaları Gayet Sağduyulu”

Başbakan Yıldırım, Bahçeli’nin karşı bir yürüyüş olabileceği yönündeki açıklamalarına ilişkin ise, “Bahçeli’nin açıklamaları gayet sağduyulu, devlet adamına yakışır açıklamalardır” dedi.

“Provokasyon İhtimali Uzak Değil”

Başbakan Yıldırım, Bahçeli’nin açıklamalarının ardından oluşabilecek bir provokasyon ihtimaline ilişkin ise, “Bu ihtimal uzak değil tabi. Sokağa indiğiniz zaman provokasyonlar bejklenebilir ancak içişleri bakanımız konuyu yakından takip ediyor. Gerekli güvenlik tedbirlerini almış durumda. CHP yöneticileriyle de bu konuda yakın temaslar devam ediyor” şeklinde değerlendirdi.

“Bu Yol Yol Değildir Bu İşten Vazgeçmesini Tavsiye Ediyorum”

“Ümit ederim ki bu meseleye artık burada son verirler. Ülkenin sorunlarını Meclis’te ana muhalefet, iktidar partisi, bütün partiler ortak bir anlayışla çözümü için gayret gösteririz” diyen Yıldırım, gazetecilerin “Bitirme çağrısı mı yapıyorsunuz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
“Gayet tabii, çok anlamı yok. Yani sokakta hak arandığı görünmüş değil. Sorunların çözümü Meclis’tir siyaset için, adalet için mahkemelerdir. Sorunların hukuk devleti içerisinde nasıl çözüleceği anayasamızda açık ve seçik beyan edilmiştir. Cumhurbaşkanımızın dün anayasaya işaret etmesi önemlidir. Ne diyor? Hiç kimse bir kişi, zümre kuruluş görülmekte olan davaları etkileyecek mahiyette bir tutum içerisine giremez, beyanatta bulunamaz. Kaldı ki Kılıçdaroğlu sıradan bir insan değil ana muhalefet partisinin genel başkanı. Dolayısıyla anayasaya yasalara hukuka en fazla saygı göstermesi gereken kendisidir. O yüzden bu yol yol değildir bu işten vazgeçmesini tavsiye ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.