Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ihracat cumhurbaşkanı süt DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan HAVA HAREKATI Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı içişleri bakanlığı cumhurbaşkanı erdoğan 14 Nisan 2024 Gündem Özeti gündem ekipler

Başbakan Yıldırım: Verilmiş Gecikmiş Cevap

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin, Suriye’ye yönelik yaptığı hava harekatını değerlendirirken, “7 yıldır Suriye’de vahşet devam ediyor. Bugüne kadar kılını kıpırdatmayanların bugün harekete geçmeleri geç kalmış bir cevaptır ancak yine de katillere verilmiş bir cevaptır. O nedenle olumlu bir adım olarak görüyoruz” dedi.

Yıldırım, İstanbul’da AK Parti Tuzla 6. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu.

“KATİLLERE VERİLMİŞ BİR CEVAPTIR”

Başbakan Yıldırım, kimyasal silah kullandığı gerekçesiyle ABD’nin Suriye Rejimine yönelik yaptığı hava harekâtını, “verilmiş gecikmiş bir cevap” olarak değerlendirdi. 7 yıldır Suriye’de bir insanlık suçu yaşandığına dikkat çeken Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Suriye’de kimyasal silah saldırısı ile masum çocuklar,  günahsız insanlar katledildi. ‘Kimyasal silah kullandı’ diye batı birden bire mazlumları hatırlayıverdi.  Ne yazık ki, 7 yıldır orada vahşet devam ediyor. Bugüne kadar kılını kıpırdatmayanlar kimyasal silah kullandıktan sonra harekete geçmeleri ne yazık ki geç kalınmış bir harekettir. Bugün harekete geçmeleri geç kalmış bir cevaptır ancak yine de katillere verilmiş bir cevaptır. O nedenle olumlu bir adım olarak görüyoruz. Türkiye olarak insanlık suçuna maruz kalan, ister kimyasal silahlarla, ister normal silahlarla insanları yok eden rejime karşı barışı, sivil insanları korumaya devam edeceğiz.”

YENİ BİR DÜNYA SAVAŞI MI ÇIKACAK?

Yıldırım, bölgede yaşanan çatışma ortamının, küresel havayı olumsuz etkilediğine işaret ederek, “Bölgemizi ve dünyayı saran çatışma ortamı doğal olarak küresel havayı da olumsuz etkiliyor. Son haftada yaşadığımız gerilim adeta, ‘yeni bir dünya savaşı mı çıkacak’ sorusunu gündeme getirdi. Bunun küresel, bölgesel ve ekonomi sonuçları oldu. Geçen hafta mesela İran parası yüzde 48, Rusya parası yüzde 13 değer kaybetti. Bizde de yüzde 1, yüzde 2 seviyesinde dalgalanma oldu” dedi.

Başbakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunu fırsat bilenler ‘Türkiye ekonomik krize gidiyor’ diye kampanya yapmaya başladılar. Sanki Türkiye krize giderse bunun sonuçlarından sadece AK Parti taraftarları etkilenecek, diğerleri etkilenmeyecek. Bu kadar sığ, bu kadar gerçeklerden kopuk bir muhalefet anlayışının Türkiye’ye bir şey getirmeyeceğini bir kez daha gördük. Sanki dolar fırlayıp gitse zil takıp oynayacaklar. Ama yağma yok, gerekli tedbirler alınmaktadır. Biz böyle engelleri çok gördük. 12 senede küresel türbülansların içinden ülkemizi çıkararak bugünlere geldik. Ekonomik göstergelerimiz bu yaşananları doğrulamıyor. Türkiye artık eski Türkiye değil. 2017’de gerçekleştirdiğimiz referandum halkın zaferi ile sonuçlandı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.