Başbakan Yıldırım’dan CHP’ye: Muharrem İnce’yi Önce Partinin Başına Seçseydiniz

Başbakan Binali Yıldırım, Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, CHP’ye seslendi. Yıldırım, “Genel başkanları aday olamıyor, cesaret edemiyor. Parti kongresindeki kendi genel başkan rakibini sahaya sürüyor. Seçim beyannamesini Kılıçdaroğlu okuyor, vaatleri İnce veriyor. Karar verin, hanginiz cumhurbaşkanı adayısınız. Kendi partisinin başına seçmedikleri adayı şimdi Türkiye'nin başına seçmeye çalışıyorlar. Çok değerliyse kendiniz niye seçmediniz? Önce siz seçseydiniz, sonra da millet bunu değerlendirseydi. Olur mu bu?” dedi.

Yıldırım, 24 Haziran seçimleri çerçevesinde AK Parti’nin Kastamonu’da düzenlediği mitingde konuştu.

AK PARTİ’NİN SİYASETİ

Binali Yıldırım, 16 yıldır AK Parti’nin izlediği politikayı anlatırken, “Bizim siyasetimizde hizmet var. Bizim siyasetimizde eser var, emek var, değer var. Milletimizle kurduğumuz bağlar temeli sağlamdır. Millet güçlü olursa biz güçlü oluruz. Milletin itibarı yükselirse biz görev yapmış oluruz. Güçlüyüz çünkü yürüdüğümüz yolda millet bizimle beraber” dedi.

24 Haziran seçimleri ile tarihi bir dönemece girileceğini anlatan Başbakan Binali Yıldırım Kastamonululara şöyle seslendi:

“Tarihi bir dönemece geldik, gelecek için önemli bir karar vereceğiz. 16 yıldır yazdığımız destana yeni bir destan ilave edeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan’ı 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı seçecek miyiz, Milletin partisi AK Parti’yi en güçlü şekilde Meclis’e taşıyacak mıyız? Durmak yola devam.”

CUMHUR İTTİFAKI

Başbakan Yıldırım, Cumhur İttifakı adının verildiği AK Parti ile MHP’nin ittifakının amacını anlattı.

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Cumhur ittifakı milletin refahı için yola çıkan bir ittifaktır. Cumhur İttifakı, milletin huzuru, devletin refahı, güvenliği için yola çıkmış bir ittifaktır. Cumhur İttifakı, Yenikapı ruhunun devamıdır. Cumhur İttifakı, 15 Temmuz'da alçaklara dersini veren, ay yıldızlı bayrakları indirtmeyen, ezanları dindirtmeyen aziz Türk milletinin ittifakıdır. Cumhur İttifakı, milletin huzuru, devletin refahı, güvenliği için yola çıkmış bir ittifaktır. Cumhur İttifakı’nın karşısında yer alanları dinliyorsunuz değil mi? Bu ülkenin, bu milletin yararına bir şey çıktı mı ağızlarından? Bunların derdi ülkeyi daha ileri götürmek değil. Öyle bir projeleri olsaydı şimdiye kadar çoktan açıklarlardı. Bunların projesi yapılanı bozmak, yıkmak, millet için yapılan her şeyi yok etmek. Bunların derdi millete hizmet değil, bunların derdi ülkeyi daha ileriye götürmek değil.”

Muhalefet partilerini ve cumhurbaşkanı adaylarının açıklamalarını da eleştiren Yıldırım, şöyle dedi:

“Bunların işleri yapılanları bozmak. Ne diyorlar? Hızlı trene ne lüzum varmış, yerli otomobil de nereden çıkmış? Bu mu sizin milliyetçiliğiniz? Bu mu sizin yerliliğiniz. Bunlar milletle aynı istikamette yürüyemiyorlar. Bu millet rahat yüzü görmesin, insanların yüzü gülmesin istiyorlar. Bunlar yıkmaya, iptal etmeye çalıştığını projeler, bu milletin yüz akı projeleridir. Söyledikleri tek şey var. Tayyip Erdoğan’ı indirmek. Bu seçimler aslında iki taraf arasında geçiyor. Birinci taraf, ülkeyi kalkındırmak, milli geliri arttırarak milletin refahını arttırmak isteyenler. Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın geleceğine daha da umutla bakmak isteyenler. Sanayicimiz, işçimiz, esnafımız daha da iyi yaşasın diyenler. Güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye diyenlerdir. Bu grup AK Parti kadrolarıdır, Cumhur İttifakıdır. Peki, ikincisi, ikinci taraf kim? İkinci taraf Türkiye'yi uçurumun eşiğinden alıp düze çıkaran Erdoğan iktidardan gitsin diyenler, eski günlere yeniden dönülsün diyenler.”

MOTOR SU KAYNATIYOR

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin, 24 Haziran seçimlerine ilişkin vaatlerinin tutar bir tarafının olmadığını kaydeden Yıldırım, CHP’lilere de seslendi. Muharrem İnce’yi, “Neden önce genel başkan seçmediniz?” sorusunu yöneltti.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Daha yola çıkar çıkmaz, motor su kaynatıyor. Bir yandan, ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ortadan kaldıracağız. Seçilirsek parlamenter sisteme döneceğiz’ diyorlar. Bunlar geri vitese takmış durumdalar. Biz ileri vitese takıyoruz, bunlar geri vitese takıyor. Bir yandan da diyor ki, ‘eski sistemi getireceğim ama seçilirsem’ diyor, bir ton vaat veriyor. Ya kardeşim, parlamenter sistemde senin yetkin, adın yok. Genel başkanları aday olamıyor, cesaret edemiyor. Parti kongresinde ki kendi genel başkan rakibini sahaya sürüyor. Seçim beyannamesini Kılıçdaroğlu okuyor, vaatleri İnce veriyor. Karar verin hanginiz cumhurbaşkanı adayısınız. Velhasıl bunların kafaları karışık. Bırakalım onları kendi haline, biz işimize bakalım. Kendi partisinin başına seçmedikleri adayı şimdi Türkiye’nin başına seçmeye çalışıyorlar. Çok değerliyse kendiniz niye seçmediniz? Önce siz seçseydiniz, sonra da millet bunu değerlendirseydi. Olur mu bu? Eğer çık değerliydiyse kendiniz önce seçmediniz, niye milletin seçmesini istiyorsunuz? Siz önce partinin başına getirseydiniz. Sonra millet bunu değerlendirseydi. Bizim millet bu abidik gubidik işleri sevmez.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.