Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Başbakan Yıldırım’dan Erzurum Açıklaması: Seçimlerle İlgili Değil Kan Davası

Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum’un Karaçoban ilçesinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu İYİ Parti Erzurum İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Kurmaz ve bir vatandaşın hayatını kaybetmesine ilişkin, “Bu seçimlerle ilgili değil. İki grup arasında uzun süreden beri devam eden bir kan davası sonucu olduğu anlaşılıyor. Bunun dışında herhangi bir hadise yok” dedi.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili seçimleri oy verme işlemi saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Başbakan Yıldırım, seçim hakkında kısa bir açıklamada bulundu. Erzurum’un Karaçoban ilçesinde meydana gelen silahlı saldırı sonucu iki vatandaşın hayatını kaybetmesiyle ilgili de açıklamalar yapan Yıldırım, şunları kaydetti:

“YSK’nın aylardan beri yaptığı hazırlıklar, çalışmalarda bu seçimin bu kadar sükunetle ve başarıyla geçmesinin önemli sebeplerinden biridir ben de YSK başkanına üyelerine, tüm seçim kurullarında sandıklarda görev alan görevli arkadaşlarıma partilerin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Memleketimiz, milletimiz için hayırlı uğurlu olsun. Tabii Erzurum’un Karaçoban ilçesinde bir hadise yaşandı iki vatandaşımız hayatını kaybetti ama bu seçimlerle ilgili değil. İki grup arasında uzun süreden beri devam eden bir kan davası sonucu olduğu anlaşılıyor. Bunun dışında herhangi bir hadise yok. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.