Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert

Başbakan’dan “Faşist Diktatör” Yanıtı: Öyle Bir Söz Söylerim Ki Terbiyem Müsaade Etmiyor

Başbakan ve AK Parti Grup Başkanı Binali Yıldırım, “Son zamanlarda ana muhalefet partisi CHP'de ciddiyeti giderek artan bir üslup bozulması yaşanıyor. Sözcülerini de ayarı kaçmış dil kullanmaya atan sebebi merak ediyoruz. Adam parti sözcüsü mü, parti sövücüsü mü, doğrusu anlayamadık. Şeddeli diktatör arıyorlarsa geçmişlerine baksınlar. Şimdi öyle bir söz söylerdim ki ama terbiyem müsaade etmiyor” dedi.

Başbakan Yıldırım, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu. Konuşmasının başında geçen hafta iç ve dış gelişmeleri bir kez daha hatırlatan Başbakan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Türkiye’nin dört bir yanında coşkuyla karşılandığını söyledi.

Yıldırım, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına altı yıl kaldığını hatırlatarak şöyle dedi:

“Demokrasimize yönelik birçok saldırı ile karşı karşıya kaldık son yıllarda. Bütün bu mücadeleyi verirken istikametimizi asla kaybetmedik, hedeflerimizden hiç şaşmadık. Milletin desteğini alanların sırtı yere gelmez. Diz çöktürmeye çalıştılar, çökmedik. Dizginlemeye çalıştılar, inadına şaha kalktık. Türkiye 15 Temmuz'a rağmen, terör ile yoğun mücadeleye rağmen bu senenin ilk yarısında yüzde 5'in üzerinde bir büyüme gerçekleştirildi. Dünyada bizden daha fazla büyüyen iki ülke var: Biri Çin, diğeri Hindistan. Üçüncü Türkiye”

“Yeni Hedefler Yolda”

Başbakan Yıldırım, ekonomide yeni hedeflerin olduğunu da açıkladı. Son yıllarda demokrasiye yönelik pek çok saldırının olduğunu dile getiren Başbakan, bütün bunlara rağmen hedeflerinden şaşmadıklarını kaydetti.

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gelecek 10 yılda en büyük gücümüz yatırım, üretim ve ihracatta büyüme olacak. 2017 yılını ihracatta, istihdamda seferberlik yılı ilan etmiştik. Hedefi ihracatta 153 milyar koymuştuk. Şimdi yeni hedefimiz 156.5 milyar dolar. Arkadaşlarımızın ortaya koydukları büyük gayret için şükranlarımı sunuyorum. KOBİ'lerimize yeni bir kredi imkanı getiriyoruz. KOBİ'ler eğer teknoloji düzeyi yüksek ürün ve yatırımlara yönelirse yüzde 70'i ödemesiz, yüzde 30'u geri ödemeli olmak üzere destek sağlayacağız. Amaç katma değeri yüksek ürünlere KOBİ'leri yöneltmek. 500 milyon desteği KOBİ'lerimize vermiş olacağız. Stratejik ürün desteği planladık. Bu programda da yerli ve milli ürünler ayrıca desteklenecek. Yerli katkısı ne kadar fazlaysa bunlara ayrı bir destek programını da hayata geçiriyoruz.”

Engelli Vatandaşlarla İlgili Yeni Düzenleme

Başbakan Binali Yıldırım, “engelli vatandaşlarla” ilgili yeni çalışmaların olduğunu belirtti. Türkiye’de 365 binin üzerinde engelli vatandaş olduğunu açıklayan Başbakan Yıldırım, “15 yıl içinde engellilerle ilgili kapsamlı yasayı da AK Parti iktidarında biz çıkardık” diye konuştu.

Yıldırım, “Önümüzdeki sene, 2018'de 5 bin engelli kardeşimize iş vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. KPSS sınavının geçerlilik süresi 2 yıl. Hakları yanmasın diye bunu 4 yıla çıkarıyoruz” dedi.

Gümrük Kapılarına Yeni Sistem Geliyor

Başbakan Yıldırım, sınır kapılarında hayata geçirilecek olan yeni sistemden de şöyle bahsetti:

“Gümrük kapıları malların ve ziyaretçilerin karşılaştıkları, bizim vitrinimiz niteliğindedir. Kara gümrük kapılarımıza gelen ve giden bütün araçlar artık otomatik plaka okuma ve kaydetme sistemi ile çalışacak. Yarın itibarıyla 17 sınır kapımızda kurulan sistem faaliyete geçecek. Kapıköy, Sarp ve Türközü sınır kapılarında da sistem çalışmalar biter bitmez faal hale gelmiş olacak. Kaçakçılıkla mücadelede önemli bir adım atmış olacağız.”

Yıldırım İstifa Eden Belediye Başkanlarına Teşekkür Etti

Yıldırım, AK Parti’nin il ve ilçe kongrelerinin devam ettiğini belirterek, teşkilatlarda yapılan değişime dikkat çekerken, istifa eden belediye başkanlarına da bugüne kadar yaptıkları hizmetler için teşekkür etti.

CHP’ye “Üslup” Tepkisi

CHP sözcülerinin ayarının kaçtığını söyleyen Yıldırım, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik, “faşist diktatör” sözlerine “Öyle bir söz söylerim ki ama terbiyem müsaade etmiyor” diyerek tepki gösterdi.

Yıldırım şöyle dedi:

“Son zamanlarda ana muhalefet partisi CHP'de ciddiyeti giderek artan bir üslup bozulması yaşanıyor. Sözcülerini de ayarı kaçmış dil kullanmaya atan sebebi merak ediyoruz. Adam parti sözcüsü mü, parti sövücüsü mü, doğrusu anlayamadık. Şeddeli diktatör arıyorlarsa geçmişlerine baksınlar. Şimdi öyle bir söz söylerdim ki, ama terbiyem müsaade etmiyor. Sen saygısızlık yapacaksın, sonra da saygı bekleyeceksin. Diyor ki, 'Evet oyu verenlerin çoğu pişman.' Nereden biliyorsun. Başarısızlığın faturasını AK Parti'ye ve liderine hakaret ederek örtemezsin. Başka partilere de oy verenlere saygı duymayı öğreneceksiniz. Millete umut vermeyen partini kurtar. Siyasette artık ayıplı dilin yeri yoktur.”

Kuzey Irak’ta Yapılan Referandum

Kuzey Irak’ta yapılan bağımsızlık referandumuyla ilgili olarak da bugüne kadarki sözlerini hatırlatan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

“’Irak yönetimi bizim muhatabımızdır’ dedik ve ‘bütün havalimanları, sınır kapıları, merkezi hükümetin kontrolünde olmalıdır’ dedik. ‘Irak'ın hakları asla zedelenmemelidir’ dedik. ‘Referandumu yapanlar bunun bedelini ödemelidir’ dedik. ‘Bunlar artık orada yöneticilik yapamaz’ dedik, bırakmak zorunda kaldılar. Bu sabah itibarıyla Habur merkezi yönetime devredildi. Bütün kontroller Irak hükümeti tarafından yapılacak. Önümüzdeki kısa vadede yine Zumar, Telafer üzerinden ayrı bir koridoru da devreye alacağız. Devir teslim de sıkıntısız şekilde sağlanmıştır. Adım başı kontroller, gayri meşru vergiler, haraçlar ortadan kalkacak. Tırlarımız Basra'ya kadar yollarına devam edecekler. Aradaki nemalananlar da ortadan kaldırılmış olacak. Bu aynı zamanda Irak'la aramızdaki ticaretin artması için de imkan sunuyor. Sınırdan giren tırlarımız Bağdat'a kadar yollarına devam edecek, ticaretlerini yapacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.