Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

“Başbakan’ın Müdahalesi Holiganlara Yandaş Maskesiyle Stadlarda Terör Estirme Fırsatı Verir”

CHP Spor Üst Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran,  “Konyaspor'a verilen cezanın en hafif şekilde atlatılması için gereken gayreti göstereceğim" diyen Başbakan Binali Yıldırım’ı uyararak, “Başbakan’ın sporun iç işleyişine müdahale etmesi iyi sonuçlar doğurmaz. Stadlarda şiddeti teşvik eder. Çünkü yandaş görünürsek bize dokunan olmaz diyen holigan gruplara,  yandaş maskesi adı altında stadlarda terör estirme fırsatı verir” diye konuştu.
 
Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda Beşiktaş ve Konyaspor'un karşı karşıya geldiği maçta Konyasporlu bir taraftar sahaya bıçak fırlatmış, maçın bitiş düdüğünün ardından da çok sayıda taraftar sahaya girmişti. Yaşanan olaylar nedeniyle PFDK, Konyaspor'a 5 maç, Beşiktaş'a ise 1 maç seyircisiz oynama cezası vermişti. Konya'da temel açılış törenine katılan Başbakan Yıldırım, burada yaptığı açıklamada  "Konyaspor'a verilen cezanın en hafif şekilde atlatılması için gereken gayreti göstereceğim" demişti. Yıldırım’ın bu açıklamasına CHP Üst Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’dan önemli bir uyarı geldi. Cankurtaran, kendisinin de baba tarafından Konyalı olduğunu ancak siyasetin sporun kendi iç disiplinine ve işleyişine karışmaması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:
 
“BAŞBAKAN KARAR VERECEKSE GÖREVLİ KURULLARA NE GEREK VAR?”
 
“Kimin ne kadar ceza alacağına da Başbakan karar verecekse o zaman bu konuda görevli olan kurullara ne gerek var?Başbakan’ın ya da bir başka yetkilinin sporun iç işleyişine müdahale etmesi iyi sonuçlar doğurmaz. Bir kere sonuç verdiği anlaşılır ise stadlarda şiddeti teşvik eder. Çünkü yandaş olunca bize dokunan olmaz diyen holigan gruplara, yandaı maskesi adı altında stadlarda terör estirme fırsatı verir, stadlarda istenmeyen olaylar olur. Konyaspor’un cezası gözden geçirilecekse bile bu yetkili kurulların işi olmalıdır. Yıldırım bu açıklamasıyla bu sürece de şaibe düşürmüştür” diye konuştu.
 
“ATATÜRK HEYKELLERİNE SALDIRILARIN ARDINDA ÖRGÜT BAĞLANTISI ARAŞTIRILMALI!”
 
Cankurtaran’ın gündeminde Atatürk heykellerine yönelik son dönemde artan saldırılar da vardı. Şanlıurfa’nın ardından geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da Atatürk heykeline bir saldırı olmuş son olarak da Zonguldak’ta Atatürk’e çiçek veren küçük kız çocuğu heykeline saldırı yaşanmıştı. Bu olayları hatırlatan Cankurtaran, “Göztepe – Eskişehir maçında çıkan olayların ardında aralarında İzmir marşı söyleyen ve Atatürk maskeleri takanların da olduğu 78 Göztepe taraftarı hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı. İzmir Marşı söyleyen taraftarların ardında örgütsel bir bağ arayanların hiçbirinin aklına acaba Atatürk heykellerine yönelik bu saldırıların ardında örgütsel bir bağ var mıdır diye sormak ya da araştırmak geliyor mu? Sanmıyorum. İlk başta akli dengesi yerinde değil diye geçiştiriyorlar bakıyorlar tepki var göstermelik bir tutuklama yapıyorlar. Oysa bu saldırıların gittikçe artması belli bir merkezden yönetildiği konusundaki kuşkuları arttırıyor. Stadlarda  İzmir marşı söyleyen taraftar peşinde koşan yargı mensupları biraz da bu konuda duyarlı olmalıdır” diye konuştu.
 
HEM SEÇİLME YAŞINI 18’E İNDİRMEKLE ÖVÜN HEM DE ALMAN BAKANI’NIN YAŞINA TAKIL”
 
Cankurtaran’ın gündeminde Almanya ile yaşanan krizde vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'e "Senin siyasetteki geçmişin ne? Kaç yaşındasın? Almanya'nın kapısını açarsınız açmazsınız hiç önemli değil" sözlerini eleştiren Cankurtaran, “ Erdoğan’ın referandum öncesi en büyük propagandası seçilme yaşını 18’e indirmekle övünmesiydi.   Aynı kişi şimdi kalkıp Alman Bakan’a senin yaşın kaç diye seslenebiliyor. Diyelim ki yaşı 20. Sorun mu olacak? Erdoğan için kendisi seçilme yaşını 18’e indirmedi mi? Erdoğan’ın yaptığı basit açıklamalar kendisi açısından olmasa da Türkiye’nin dünyadaki ciddiyetini azaltıyor. Daha sorumlu açıklamalar yapmalıdır” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.