Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

"Bay Kemal, Bu Ülkeyi IMF’ye Siz Muhtaç Ettiniz”

Türkiye’nin IMF’ye olan 23,5 milyar dolarlık borcunun da AK Parti döneminde kapatıldığını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal ‘Şimdi IMF’ye giderler’ diyor. Bay Kemal, bu ülkeyi IMF’ye siz muhtaç ettiniz” ifadesini kulandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Tokat mitingine katıldı. Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“TÜM TÜRKİYE’YE AYNI KALİTEDE HİZMET GÖTÜRMENİN MÜCADELESİNİ VERDİK”

Tokat’ın manevi önderlerini ve yetiştirdiği büyük şahsiyetleri hayırla yâd ederek tüm Tokatlıları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat’ın 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı’na verdiği güçlü destek için de ayrıca teşekkür etti.

31 Mart yerel seçimleri için destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oyunu bozmak için Tokatlı kardeşlerimizden destek istiyoruz, oy istiyoruz. Suriye’deki oyunu, Irak’taki oyunu, ekonomideki oyunu, terör örgütleri üzerinden kotarılan oyunu bozmak için, sandıkta sizlerin oyunu istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat’ın dünün Türkiye’si ile bugünün Türkiye’si arasındaki farkı en iyi bilen illerden biri olduğunu vurgulayarak Tokat’ın yıllarca ihmal edilmenin, yatırım ve hizmetlerden hak ettiği payı alamamanın acısını yaşamış bir şehir olduğunu kaydetti.

Tokat’ın taleplerinin Ankara’daki yöneticiler tarafından duyulmadığını, Tokatlıların talep ve isteklerinin Ankara bürokrasisinin dehlizleri, girdapları arasında kaybolup gittiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin bu anlayışa son vererek işe başladığını, iller arasında öz, üvey ayrımı yapan zihniyeti rafa kaldırdığını, tüm Türkiye’ye aynı kalitede hizmet götürmenin mücadelesini verdiklerini sözlerine ekledi.

TOKAT’A YAPILAN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 17 yılda Tokat’a 13 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını bildirerek şehre farklı alanlarda yapılan yatırım, hizmet ve eserleri anlattı.

Tokatlı ihtiyaç sahibi, şehit yakını, yaşlı ve engellilere toplam 1,8 milyar lira kaynak aktarıldığını, sağlıkta 14’ü hastaneden oluşan toplam 23 adet tesisin hizmete girdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Ülkemizin yetiştirdiği en güzide isimlerden merhum Prof. Süheyl Ünver, Tokat’la ilgili son derece dikkat çekici bir tespitte bulunuyor. Süheyl Hoca Tokat’ı, ‘Anadolu’da en çok abidesi olan şehir’ olarak tarif ediyor. Tokat, 900 adımda milletimizin 900 yılının görülebileceği bir açık hava müzesidir. Tokat; Selçuklu ve Osmanlı’nın camilerle, medreselerle, hanlarla, hamamlarla, bedestenlerle, kervansaraylarla ilmek ilmek dokuduğu bir tarih şehridir. Son 17 yılda Tokat’ın bu tarihi hazinesini yeniden ayağa kaldırdık. Merkez Ali Paşa Camii, Deveciler Hanı, Yazmacılar Hanı, Niksar ve Tokat Yağbasan Medreseleri gibi bir birinden önemli eserlerin aralarında olduğu toplam 120 tarihî eseri restore ettik. Tokat Sultan Hamamının restorasyonu devam ediyor,  inşallah en kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacağız. Bunun yanında Tokat’ın Ballıca Mağarası gibi saklı güzelliklerinin de yurt içinde ve yurt dışında tanıtımını yapıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alan bazlı destekler, fark, prim ödemeleri, hayvancılık, kırsal kalkınma, telafi edici destekler, genç çiftçilere proje desteği, TARSİM devlet prim desteği gibi pek çok destek programıyla topraktan geçinen vatandaşların yanında olduklarına işaret ederek bugüne kadar Tokatlı çiftçilere 940 milyon liralık tarımsal destek verildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokatlı iş insanları ve girişimcilere 2,5 milyar lira yatırım teşvikiyle 19 bin kişiye istihdam sağladıklarını, Tokat’taki 25 binden fazla işyerine de 556 milyon lira tutarında SGK prim teşviki verdiklerini bildirdi.

“RANTÇILARA AKAN PARALARI, VATANDAŞIMIZIN REFAHI İÇİN HARCADIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye layık olduğu yatırımlara ancak bizim dönemimizde kavuştu. Türkiye uzun yıllar projesiz hareket eden, günü kurtarmanın hesabını yapan zihniyetin esiri oldu. Vizyonsuzluğun, öngörüsüzlüğün neden olduğu sorunları yaşadı” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülke, iki anahtar vaat edenlerin, tam tersine vatandaşın evinin, arabasının anahtarını da aldığı dönemler yaşadı. Türkiye, terörün ülkemizin şehirlerini esir aldığı, hemen her gün bir terör eyleminin gerçekleştiği umutsuz günlere şahit oldu. Bu millet gecelik faizlerin yüzde 7 bin 500’leri gördüğü, dövizin bir gecede ikiye katlandığı kötü günlere şahitlik etti. Vatandaşın çoluk çocuğunun rızkından keserek ödediği vergiler, faiz lobilerine, rant peşinde koşanlara; üretmeden,  riske girmeden kazanmaya alışmış üç-beş tufeyliye peşkeş çekildi” değerlendirmesinde bulundu. .

Türkiye’nin yaşadığı bu dönemleri 18 yaşında olup da ilk kez oy kullanacak gençlerin bilmediğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rantçılara akan paraları, vatandaşımızın, sizlerin refahı için harcadık. Faize giden kamu gelirlerini, yatırımlara, projelere, üretime kanalize ettik. Belli gruplara, milletin sırtına sülük gibi yapışan bir avuç elite giden kaynakları, çiftçimize, esnafımıza, memurumuza, emeklimize, ihtiyaç sahiplerine aktardık” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de sosyal devlet ilkesini AK Parti’nin ayağa kaldırdığını, iktidarda oldukları dönemde 284 milyar lira sosyal yardım yaptıklarını, Türkiye ekonomisini 17 yılda 3,5 kat büyüttüklerini, kişi başı millî geliri 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkarttıklarını, 36 milyar dolar olan ihracat hacmini 170 milyar dolara ulaştırdıklarını anlattı.

“TÜRKİYE’Yİ BÖLGESİNDE VE DÜNYADA SÖZ SAHİBİ YAPTIK”

Türkiye’nin IMF’ye olan 23,5 milyar dolarlık borcunun da AK Parti döneminde kapatıldığını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bay Kemal ‘Şimdi IMF’ye giderler’ diyor. Bay Kemal, bu ülkeyi IMF’ye siz muhtaç ettiniz” ifadesini kulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IMF’nin o dönemdeki başkanı ile arasında geçen konuşmada, IMF başkanına “Bak sen IMF’nin başkanısın, Türkiye’nin başbakanı benim. Siz bizden taksit taksit alıyorsunuz ama Türkiye’yi siz yönetemezsiniz. Sadece taksitinizi alırsınız” dediğini aktardı.

Türkiye’nin borcunu bitirdikten sonra IMF’nin Türkiye’den 5 milyar Avro borç istediğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arkadaşlara ‘verin’ dedim. Baktılar ki bu çılgın Türkler ciddi, o zaman vazgeçtiler” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücreti 184 liradan 2 bin 20 liraya, 392 lira olan en düşük memur maaşını 3 bin 133 liraya yükselttiklerini, emeklilere dini bayramlarda 1000’er liralık bayram ikramiyesi ödemeye başladıkları, 65 yaş üstü vatandaşlara ve engellilere verilen 24 lira maaşı yaşlılarda 601 liraya, engellilerde ise 720 liraya çıkarttıklarını, Türkiye’ye evde bakım hizmetini getirerek, 514 bin vatandaşın bu hizmetten yararlanmasını sağladıklarını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kefenimizi giyerek çıktığımız bu hizmet yolculuğunda her türlü saldırıya, her türlü gizli açık darbe teşebbüsüne, her türlü kirli ittifaka rağmen sizin emanetinizi bir an olsun yere düşürmedik. Siz bize itimat ettiniz, bize güvendiniz, bize inandınız;  biz de sizin hizmetkârınız olduk, sizler için çalıştık, sizlerden aldığımız güçle Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada söz sahibi yaptık” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN TÜRKİYE MİLLÎ MENFAATLERİNİ KORUMAK İÇİN HİÇ KİMSEDEN İCAZET ALMAYA İHTİYAÇ DUYMUYOR”

Türkiye’nin bugün millî menfaatlerini korumak için hiç kimseden icazet almaya ihtiyaç duymadığını, Suriye ve Irak’ta dünyanın en vahşi terör örgütlerine nefes aldırmadığını, kendi silahı, mühimmatı, askeri, polisi ve istihbarat birimleriyle her türlü operasyonu gerçekleştirebildiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden sonra daha büyük atılımlar, hamleler gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yola beraber çıktıkları bazı kişilerin makam ve mevki için kendilerinden ayrıldığına dikkati çekerek, “Bakıyorsunuz ki bizim trenden inip başka trene biniyorlar. İşte bu kader birliği değildir, dava birliği değildir. Bugün bize ihanet edenler yarın da gittikleri yere ihanet edeceklerdir. 31 Mart’a giderken gerekli dersi de gerekenlere vereceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Suriye’de güvenli bölgeler kurarak Suriyeli mültecilerin vatanlarına huzur-u kalple dönmelerini sağlayacaklarını, bugüne kadar da Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekâtıyla terörden arındırılan alanlara 311 binden fazla Suriyeli muhacirin geri döndüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Mümbiç’in güvenli hâle getirilmesiyle buraya dönmeyi arzu eden 500 bin Suriyelinin bulunduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlardan 31 Mart yerel seçimlerinde destek isteyerek seçime kadar olan sürede AK Parti teşkilatlarının durmadan çalışması gerektiğinin önemine işaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.