Öne Çıkanlar AİLE Aleksey Navalnıy bahçeli kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş Hoşgör Sen Sıkıntı Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Tarot Filmi ne zaman vizyona girecek Beyin çipi TÜBATEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri

Baykal 1 Mart Tezkeresini Anlattı

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal partisinin kapalı grup toplantısında 1 Mart Tezkeresini anlattı.

CHP Grubu, Grup Başkanvekili Engin Altay başkanlığında  basına kapalı toplandı.

Yaklaşık 3 saat süren kapalı toplantıda Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun Parti Meclisi’ne seçilmesi nedeniyle boşalan Grup Yönetim Kurulu üyeliğine Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ seçildi.

Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz dış politika konusunda bir sunum yaptı.

-ANAYASA ZİRVESİ-

Genel Başkan Yardımcısı ve Meclis Mutabakat Komisyonu üyesi Bülent Tezcan, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin konuştu.

Edinilen bilgiye göre Tezcan, şunları ifade etti:

“Üç temel meselemiz var. Birincisi bu süreci biz darbe hukukundan arındırma süreci olarak görüyoruz. Türkiye’yi Darbe Hukukundan Arındırma Komisyonu olarak adlandırılmasını ve böyle çalışma yapmasını istiyoruz. Eş zamanlı alt mevzuatla birlikte bir çalışma yapılmalıdır. İkinci temel mesele kurucu iradenin tartışılmasına karşıyız. İlk dört maddenin değişmezliğini vurguluyoruz. Üçüncüsü de parlamenter demokrasi ekseninde hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve parlamenter demokrasi ekseninde bir çalışma yürütülmesi gerektiğini söylüyoruz.”

-KOMİSYONUN İSMİNE KARŞI ÇIKTILAR-

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de, “Anayasa komisyonunun ismi önce doğru tanımlanmalı. Çeşitli isimlerle anılıyor. Mutabakat Komisyonu gibi isimleri geçiyor. Doğru değil. Anayasa Reformu Önerileri Hazırlık Grubu diyebiliriz. Başkanlık ve parlamenter sistem tartışmaları mevcut anayasanın sorunuyla örtüşen bir tartışma değil.  Başkanlık sistemi tartışmaları suni tartışmalar” dedi.

-BAYKAL 1 SAAT 10 DAKİKA KONUŞTU-

Antalya Milletvekili Deniz Baykal 1 saat 10 dakika süren bir konuşma yaptı.  Baykal, 1 Mart Tezkeresi, Ortadoğu’daki yeni şekillenme, Türkiye’ye yönelik tehditler ve CHP ekseninde bir konuşma yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.