Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

"Bazı Gafiller Sanıyorlar Ki Mesele Tayyip Erdoğan Meselesidir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İçimizdeki bazı gafiller sanıyorlar ki mesele Tayyip Erdoğan meselesidir. Sanıyorlar ki mesele AK Parti meselesi. Hayır, hayır, hayır. Mesele Türkiye meselesidir. Mesele milletimizin şahsında sembolleştirdikleri İslam meselesidir” dedi.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat’a Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapılacağını belirterek, “Bugün valiyle ve belediye başkanımızla da görüştük. Onlar bin 71 metrekare bir yer düşünmüşler, dedik ki olmaz. Bin 71 metrekare oturma alanı olur bir de bunun çevre düzenlemesini yapacağız en azından beş dönüm. Belediye başkanımız da coştu tamam biz bunu 10 dönüm yaparız dedi” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 947’nci yıldönümü dolayısıyla Muş’ta düzenlenen anma törenine katıldı. Bayram tatili nedeniyle bulundukları yerleri terk edip tatile çıkan vatandaşlara dönüş yolunda kurallara uymaları çağrısında bulunan AK Partili Erdoğan, resmi rakamlara göre törene 75 bin kişinin katıldığını duyurdu.

“Belediye Başkanımız Da Coştu Tamam Biz Bunu 10 Dönüm Yaparız Dedi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı bir görüşmede, Bahçeli’nin kendisine “Ahlat’a Cumhurbaşkanlığı Köşkü yakışır” dediğini vurgulayarak, “Çünkü otağı Sultan Alparslan oraya kurdu. Biz de varisleri olarak inşallah oraya böyle bir otağ kuralım. Bugün valiyle ve belediye başkanımızla da görüştük. Onlar bin 71 metrekare bir yer düşünmüşler, dedik ki olmaz. Bin 71 metrekare oturma alanı olur, bir de bunun çevre düzenlemesini yapacağız en azından beş dönüm. Belediye başkanımız da coştu, 'tamam biz bunu 10 dönüm yaparız' dedi. Şimdi orada inşallah böyle bir otağ merkezini yapacağız. Selçuklu mimarisiyle çok kısa zamanda onu da bitirip artık tabii geldiğimizde hem oraya uğrayacak ondan sonra da Malazgirt’e geleceğiz. Bu bir işaret fişeğidir inşallah sonu da hayır olur” şeklinde konuştu.

“Nasıl Bir Millet Olduğumuzu Cümle Aleme İlan Ettik”

Malazgirt’te kazanılan zaferin Avrupa’nın ortalarına giden yolu açtığını söyleyen Erdoğan, “Malazgirt demek öncesine baktığımızda Mekke, Kudüs demektir. Sonrasına baktığımızda Bursa, Edirne, İstanbul, Rumeli, tüm Balkanlar demektir. Şayet Malazgirt ruhunu unutursak ne öncemiz kalır ne sonramız. Biz Malazgirt’te sadece bir zafer kazanmakla kalmadık aynı zamanda millet olduğumuzu hem de nasıl bir millet olduğumuzu cümle aleme ilan ettik. Malazgirt’i nasıl bir millet haline gelerek zafere dönüştürdüysek Haçlı Seferlerinin de Moğol İstilasının da dört bir yandan uğradığımız tüm saldırıların da üstesinden aynı hissiyatla geldik. Şayet Malazgirt ruhunu yaşatmayı başaramazsak geçmişimizle birlikte geleceğimizi de kaybederiz” diye konuştu.

“Her Şey Zincirin Halkaları Gibi Birbirine Bağlıdır”

Malazgirt’in sadece bir başlangıç olmadığının, hiç sönmeyecek istiklal ve istikbal ateşinin kıyamete kadar yanacağının alametifarikası olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Malazgirt’i hatırlamak demek kim olduğumuzu hatırlamak demektir. Kim olduğumuzu hatırlamak demek, ne için burada bulunduğumuzu hatırlamak demektir. Ne için burada bulunduğumuzu hatırlamak, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülkümüze sıkı sıkıya sarılmak demektir. Rabia’mıza sıkı sıkıya sarılmak, 2023 hedeflerimize ulaşmak için daha çok çalışmak demektir. 2023 hedeflerimize ulaşmak demek, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri büyük, güçlü, müreffeh, itibarlı bir Türkiye’nin inşası demektir. Görüldüğü gibi her şey zincirin halkaları gibi birbirine bağlıdır. Bu zincirden hangi halkayı çıkarırsanız çıkarın sadece Türk milletinin değil koskoca bir medeniyetin geleceği tehlikeye düşecektir” değerlendirmesinde bulundu.

“Aynı Huzur Ortamını Suriye’de Ve Irak’ta Tesis Edeceğiz”

Türkiye’nin yaşadığı sorunların sebebini konjonktürel gelişmelerde arayanların yanılacağını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Maruz kaldığımız saldırıların, üzerimizde oynanan oyunların, perde gerisinde yazılan senaryoların tarihi bir arka planı vardır. Bin yıllık göz bebeğimiz Anadolu’yu ne kadar güçlü tutarsak gerisindeki o dev medeniyeti ve tarih birikimini de o derece güçlü tutmuş oluruz. Unutmayın Anadolu bir benttir. Bu bent yıkılırsa ne Ortadoğu, ne Afrika, ne Orta Asya, ne Balkanlar, ne Kafkasya kalır. Üzerlerindeki Anadolu denen ulu çınar gölgesi kalkan tüm bu coğrafyalar her türlü tehdide, tehlikeye, istiskale, işgale açık hale gelir. Suriye’de huzurun ve güvenin gerçek manada tesis edildiği yegane yerlerin Türkiye kontrolündeki bölgeler olması boşuna değildir. İnşallah aynı huzur ortamını Suriye’nin diğer bölgelerinde de tesis edeceğiz. Aynı güven ortamını Irak’ta terör örgütünün faaliyet gösterdiği yerlerde de tesis edeceğiz. İnşallah aynı istikrarı doğuda ve batıda, kuzeyde ve güneyde nerede mağdur ve mazlum kardeşlerimiz varsa hepsini yaşadıkları yerlerde de sağlayacağız.

“Bu Dünyada Bir Tek Gün Yaşama Hakkı Tanımazlar”

Bizim güvenliğimiz sadece kendi sınırlarımızda değil nerede tehdit altında bir kardeşimiz varsa onun bulunduğu yerde başlar. Bunun için siyasette, diplomaside, ekonomide, ticarette, teknolojide güçlü olmak zorundayız. Bunun için ordumuzla, üniversitelerimizle, sanayii kuruluşlarımızla güçlü olmak durumundayız. Aksi takdirde bize bırakınız bu vatanı, coğrafyayı bu dünyada bir tek gün yaşama hakkı tanımazlar. Güçlü olmazsak bize şu cihanda bir tek nefes alma, bir yudum su içme, bir lokma yemek yeme fırsatı vermezler. En küçük bir zafiyet gösterdiğimizde veya böyle algılanan bir durum ortaya koyduğumuzda üzerimize nasıl böyle leş kargaları, akbabalar gibi çullandıklarını sizler de görürsünüz.

 “Türk Demek Müslüman Demektir”

İçimizdeki bazı gafiller sanıyorlar ki mesele Tayyip Erdoğan meselesidir. Sanıyorlar ki mesele AK Parti meselesi. Hayır, hayır, hayır. Mesele Türkiye meselesidir. Mesele milletimizin şahsında sembolleştirdikleri İslam meselesidir. Batıyı en çok tanıyan herkes bilir ki onlar için Türk demek Müslüman demektir. Türkiye demek tüm Müslümanların hamisi, umudu demektir. Dünyada batıyla doğrudan teması olup da her alanda bu kadar iç içe geçip hala kimliğini, kişiliğini, özgürlüğünü koruyabilen tek ülke ve millet biziz. Mazlum toplumlar bunun için Türkiye’ye bu kadar değer veriyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.