Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

"Biden, Artan Gerginliği Düşürmeyi Amaçlıyor"

Türkiye’yi ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a eşlik eden ABD yetkilileri, Cerablus operasyonuna  ABD ordusunun, büyük ölçüde dahil olduğunu" söylediler.

Washington Post gazetesi, ABD yetkililerinin sözlerine dayanarak “ABD özel kuvvetleri, sahadaki savaşçılara danışmanlık yapıyor ve ABD savaş uçakları hava desteğini sağlıyor” gibi bilgileri aktardı.

TSK’nın başlattığı “Fırat Kalkanı” operasyonunu, “Türk tankları, İslam Devletiyle mücadelede ABD’nin destekli güçlerine katılmak üzere Suriye’ye girdi” sözleriyle yansıtan Washington Post gazetesi,  taarruzunun zamanlanmasına dikkat çekerek operasyonun ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in “kritik” bir ziyaret için Ankara’ya inmesinden birkaç saat önce başlatıldığını vurguladı.

Washington Post, Joe Biden’ın Ankara ziyaretinin de “geçen aydaki başarısız darbenin ardından artan gerginliği düşürmeyi amaçladığını” yazdığı haberde, Biden ile birlikte seyahat eden ABD yetkililerine atfen “ABD ordusu, operasyona geniş yer alıyor. ABD özel kuvvetleri, sahadaki savaşçılara danışmanlık yapıyor ve ABD savaş uçakları ise hava desteğini sağlıyor” dedi.  

Gazete, “isyancı komutanlara” dayanarak “Türk ve ABD destekli Suriyeli isyancı gruplar, taaruz hazırlığı amacıyla günlerce hem isyancıların elindeki topraklarda hem de Türkiye içindeki Karkamış kentinde toplanıyordu” savına yer verdi.
 
Cerablus’un eline geçirilmesinin IŞİD’le mücadele açısından taşıdığı öneme de vurgu yapan WPost, Türkiye’nin Kürtlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) kontrolündeki alanlarını daha da genişletmesini önlemek istediğine dikkat çekerek  taarruzun SDG’nin  “ilerlemesini durdurmayı da amaçlamış olabileceğini” söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.