Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis demet akalın zorlu psm Sertab Erener Aleyna Tilki gülben ergen cem yılmaz Ebru Gündeş tarkan

"Bir Ülkede Anayasa Varsa Tek Adam Olmaz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir ülkede anayasa varsa, demokrasi varsa, meclis varsa, milli iradeye saygı varsa yani sandık varsa orada tek adam olmaz. Yeni sistemle bunları daha da güçlendiriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu'da toplu açılış törenine katıldı. Müslümanların olduğu her yerde felaketler yaşanırken tüm gözlerin Türkiye’de olduğunu, umutların Türk milletine bağlandığını ve bu nedenle de Türkiye’nin hedef alındığını, kıskanıldığını belirten Erdoğan, “Dün yenilmez sandıkları donanmaları, orduları ile topraklarımızı işgale gelmişlerdi. Bugün de terör örgütleriyle işbirliği yaparak, ekonomiyi, diplomasiyi silah gibi kullanarak aynı heveslerini ortaya döküyorlar” dedi. 16 Nisan’ın yeni bir çıkış olduğunu, 15 Temmuz’daki direnişin neticeye ulaştırılmasının adı, intikamı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan’ın Türkiye’yi bölmek isteyenlere karşı hesap sorma günü olduğunu ifade etti. halk oylamasında Türkiye’nin yeni yönetim sistemi ile tercihin ortaya konulacağını anlatan Erdoğan, darbe dönemlerinde yaşananları anımsattı. 1960 darbesi sonrasında idamları alkışlayanların bugün Anayasa değişikliğine hayır dediğini söyleyen Erdoğan, “O günler iste bu sistemin ürünüydü. Ana muhalefetin başı, ‘El âlem uzaya çıkıyor bizimkiler ülkeyi tek adama bırakıyor’ diyor yahu el âlem uzaya çıkarken siz Türkiye’de darbe peşindeydiniz be. Ülkenin sanayileşmesinin, büyümesinin önünü siz kapattınız. El âlem ekonomisini, demokrasisini büyütürken siz destekçisi olduğunuz muhtıralarınızla, müsebbibi olduğunuz krizlerinizle ülkeye ve millete bedel ödettiniz bedel” dedi.

-“KAYBEDERSEN, GEÇMİŞ OLSUN KİMSEYİ ORADA TUTMAZLAR”-

CHP yönelik eleştirilerini “Mesele ne biliyor musunuz? Bunların gözleri, kulakları, kalpleri hakikate kapalıdır. Bunlar bir yalan makinesine binmişler gidiyorlar. Akşam yalanla yatıyorlar, sabah yalanla kalkıyorlar. Tabi deri kalın olunca yalanın büyüklüğü de sorun olmuyor. Mesele şu Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık birleşince çift başlılık mı ortaya çıkar yoksa çift başlılık mı ortadan kalkar?” sorusunu yöneltti. Anayasa değişikliğini anlatan Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu kendi söylediğini dinlememekle suçlayarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Zihin fukara olunca akıl ukala olurmuş. İnsan muvazeneyi kaybedince dilinin freni boşalırmış. Açıkçası CHP seçmeninin böyle bir eziyete maruz kalması beni çok üzüyor. Böyle bir partinin sırtı yerden kalkar mı? Adam 7 seçim kaybetmiş yerinden kımıldamıyor. Niye kımıldasın ki mevcut sistem değil 7, 17 seçim de kaybetse yerinde kalmasına imkan sağlıyor. 16 Nisan’dan sonra işte bu mümkün olmayacak. Çünkü 5 yılda yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi hadi bir defa kaybettin en fazla iki kez şansın olur. Yine kaybedersen, geçmiş olsun kimseyi orada tutmazlar. Sistem kendi liderlerini kendisi üretecek dinamizme sahip. O yüzden bu kadar bağırıyor. Biliyor ki 17 Nisan'dan sonra bu zihniyetin, bedavacılığın devri kapanıyor. MHP, BBP, Saadet Partisi'ne gönül veren kardeşlerim, HDP'ye gönül veren kardeşlerim. Bak gönül veren kardeşlerim diyorum. Gelin 16 Nisan'da el ele verin bu tepedekilerin yanlışlarını bozun ve ülkemizi yeni bir aydınlık yarına hep beraber sevk edelim. İşte bu çukurcularla beraber mi yürüyeceğiz. Bu çukurcular benim Güneydoğu'daki kardeşlerime az mı cefa çektirdiler. Artık o devir kapandı.”

-“ŞU ANDA SORUMSUZUM BEN”-

Cumhurbaşkanlığı Hükümeti sistemiyle Türkiye’de koalisyonların ortadan kalkacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2001 krizini anlatarak, “Devrin başbakanı bu krizin bedelini siyaseten silinerek, yok olarak ödedi. Cumhurbaşkanına ne oldu? Hiçbir şey olmadı. O yoluna devam etti. Şu andaki ana muhalefetin başı o yok olanın devamıdır. Mevcut sisteme göre Cumhurbaşkanı sorumsuzdur” dedi.

Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanını eskisi gibi sorumsuz olmayacağını anlatan Erdoğan, “Şu anda sorumsuzum ben. Ama yeni anayasa ile her yaptığımdan sorumlu olacağım. 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimine milletim veya milletvekilleri aday gösterirse” dedi.

-“BU ÜLKEDE KİMSENİN TEKLİK İDDİASI OLAMAZ”-

Anayasa değişikliğinde 18 yaş tartışmalarına değinen Erdoğan, kadınlardan ve gençlerden referandum çalışmalarına destek istedi. “Bir ülkede anayasa varsa, demokrasi varsa, meclis varsa, milli iradeye saygı varsa yani sandık varsa orada tek adam olmaz” diyen Erdoğan, Türkiye’de bunların hepsinin olduğunu belirterek, “Yeni sistemle bunları daha da güçlendiriyoruz. Türkiye’de tek olan şeyler yok mu? Elbette var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Bunların tekliği konusunda en küçük bir tavizimiz, müsamahamız yok. Onun dışında bu ülkede kimsenin teklik iddiası olamaz” dedi.

-“DİN, DİYANET BİLMEYENLER BU MESELEYİ PEYGAMBERLERE KADAR GÖTÜRDÜLER”-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın başkanlık sistemine ilişkin, “Peygambere bu yetkiyi versen, peygamberi bozarsın” şeklindeki sözleri hakkında şöyle konuştu:

“Din, diyanet, edep, erkan bilmeyenler bu meseleyi peygamberlere kadar götürdüler. Muhalefet Partisinin bir mensubu, eskiden oranın başındaydı, alın bunların birini vurun öbürüne, kalktı peygamberimize laf uzattı. Ertesi gün evirdi çevirdi yine bir yere onu oturtamadı. Yazıklar olsun. Biz onların seviyesine inmeyeceğiz. Bizim muhatabımız milletimizdir.

-“BUNLAR DEVLETİN KENDİLERİNİN EMRİNDE OLDUĞU DÖNEMİN HAYALİYLE YANIP TUTUŞUYORLAR”-

CHP’yi “Onu istemem, bunu istemem. Peki siz ne istiyorsunuz?” sözleriyle eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Biz onların ne istediğini biliyoruz. 1940’lı yıllardaki tek parti CHP’sinin Türkiye’sini istiyorlar. Hani seçimlerin CHP’nin gösterdiği tek bir listeyi oylamak için açık oy gizli tasnifle laf olsun diye yapıldığı günler var ya, işte onu istiyorlar. Milletin kılığından kıyafetinden dolayı Ankara caddelerine sokulmadığı, Aşık Veysel bile o kendine öz kıyafetiyle Ankara’ya sokulmamıştır. Nerelerden nerelere geldik. Tek tipçi dayatmacı o günlere geri gitmek istiyorlar. Hani CHP il başkanlarının hem il başkanı hem de vali koltuğunda oturuyor. Böyle koltuğu kimse bırakır mı? CHP bu ya. CHP’de demokratlık falan arama. Bunlar devletin tüm imkanlarıyla milletin değil kendilerinin emrinde olduğu dönemin hayaliyle yanıp tutuşuyorlar. Uyanın beyler uyanın sizin için tatlı bir rüya olan o günler, milletin kabusuydu. Hepsi de geride kaldı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.