“Biz Adalet Yürüyüşünü Bu Bayram Süresince de Sürdüreceğiz”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geçmiş olsun dileyerek, “Bütün yurttaşlarımızın yaşlısı, genci, çocuğu, kadını, erkeği bütün vatandaşlarımın bayramını kutluyorum. Umarım huzur içinde bir bayram geçirirler. Terörün olmadığı, gerginliğin olmadığı, kutuplaşmanın olmadığı, sevginin, saygının egemen olduğu bir bayram geçiririz. Sabah öğrendim, Adalet ve Kalkınma Partisinin Sayın Genel Başkanı bir rahatsızlık geçirmiş, bu vesileyle kendisine geçmiş olsun dileklerimi de iletmek isterim” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşünün 11. Gününde. Kılıçdaroğlu yürüyüşe başlamadan önce basın mensuplarıyla bayramlaştı.

“Kendisine Geçmiş Olsun Dileklerimi de İletmek İsterim”

CHP Genel Başkanı basın mensuplarıyla bayramlaşmasında şunları ifade etti:

“Bütün yurttaşlarımızın yaşlısı, genci, çocuğu, kadını, erkeği bütün vatandaşlarımın bayramını kutluyorum.
Umarım huzur içinde bir bayram geçirirler. Terörün olmadığı, gerginliğin olmadığı, kutuplaşmanın olmadığı, sevginin, saygının egemen olduğu bir bayram geçiririz.
Sabah öğrendim, Adalet ve Kalkınma Partisinin Sayın Genel Başkanı bir rahatsızlık geçirmiş, bu vesileyle kendisine geçmiş olsun dileklerimi de iletmek isterim.
Bayramların bizim değerlerimiz içinde önemli bir yeri var.
Gerçekten de bayram sabahı hep birlikte önce ailece bayramlaşırız, sonra komşularımızla, yakınlarımızla bayramlaşırız.
Dolayısıyla sevgiyi ve hoşgörüyü aile içinde de komşularımızla da mahallemizde de Türkiye’de de yaşamak isteriz. Böyle bir güzelliği var bayramların.

“Biz Yürüyüşümüzü Kararlıkla, Sevgiyle, Hoşgörüyle Bayramın da Amacına Uygun Olarak Sürdüreceğiz”

Biz adalet yürüyüşünü bu bayram süresince de sürdüreceğiz. Adaletin ne kadar önemli olduğunu aslında bayramlarda gösteriyor. Çünkü adaletin özünde birlikte yaşama var, sevgi var, saygı var, hoşgörü var, adaletli davranma var. Aile içinde de adaletli davranırız. Çocuklarımıza karşı da adaletli davranırız. Topluma karşı da adaletli davranmak zorundayız. Bu bayram umarım adaletin de Türkiye’de egemen olduğu bir süreci başlatmış olur. Çok sayıda mağdur insanımız var. Haksız yere hapishanede kalan pek çok kişi var, insan var. Bunlar da bayramlarını hapishanelerde geçiriyorlar.
Yaşanan atmosfer nedeniyle düşüncesini açıklayamayan belki binlerce kişi var. Bunlar da düşüncelerini açıklayamıyorlar. Dolayısıyla onların da adalete ihtiyacı var.

Biz yürüyüşümüzü kararlıkla, sevgiyle, hoşgörüyle bayramın da amacına uygun olarak sürdüreceğiz.
 
İranlı bir düşünür Sadi dünyanın bütün nehirleri adalete susamış bir insanın susuzluğunu gidermeye yetmez diyor. Gerçekten de öyledir. Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış bir insanın susamışlığını gidermeye yetmez.
Umarım devleti yönetenler adalet karşısında en azından Sadi’nin sözlerini duymuş olurlar."

“Yaşlı Bir Kadının Adalet İçin Yürüyen Bir Genel Başkanı 5 Saattir Beklemesi Ve Kucaklaması Benim İçin Çok Ama Çok Önemliydi”

CHP Genel Başkanı, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

“Yürüyüş sırasında duygulandığınız anlar oldu mu?” sorusuna CHP lideri şu yanıtı verdi:

“Gerede çıkışında yaşlı bir kadın gelmek istiyor, korumalar engel oldular, ben hemen gelsin dedim. 'Ben 5 saattir onu bekliyorum' diyor. Gerçekten duygulandım. Yaşlı bir kadının adalet için yürüyen bir Genel Başkanı 5 saattir beklemesi ve kucaklaması benim için çok ama çok önemliydi. Duygulanmamak mümkün değil. Çocuklar var, çocuklarla zaman zaman birlikte yürüyoruz, gençler var, gençlerle zaman zaman birlikte yürüyoruz. Toplumun değişik kesimleri var. Emin olun insanlar farklı şeyler düşünebilirler, farklı siyasi görüşlere mensup olabilirler, farklı kimliklere sahip olabilirler, farklı inançlara sahip olabilirler ama sonuçta bizim bu ülkede huzura ihtiyacımız var. Terör olmasın diyoruz. Hepimiz olmasın diyoruz terör. Pek çok şey ortaya koydular. ‘Şöyle yapacağız şöyle yapacağız’ diye. Biz de her seferinde destek verdik ama devam ediyor, o zaman sorgulamamız lazım, nerede bir eksiklik var, sorgulamamız lazım.

“İnsanlar Adaleti Arıyorlar”

İnsanlar adaleti arıyorlar.
Devletin bir organıyla muhatap olan kişi sonuçta haksızlığa uğradığını düşünüyorsa yargıya başvurup adaleti ister. Adaletin gerçekleşmesini ister. Eğer siz bunun önüne setler koyarsanız, yargının objektif olarak hukukun üstünlüğüne ve hakimin kendi vicdanına göre karar vermesini engellerseniz o zaman ortaya farklı bir tablo çıkıyor. Bu da pek çok çevrede rahatsızlık yaratıyor.

“Bu Yürüyüşümüzün Temel Amacı O Yani Bir Haksızlık Olmasın”

 Bu yürüyüşümüzün temel amacı o yani bir haksızlık olmasın, yargılanacaksa insanlar adaletle yargılansınlar, karar verilecekse hukukun üstünlüğüne göre karar verilsin.”

“Kaç Adım Attığımı Bilmiyorum”

“Kaç adım attınız?” sorusuna da Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi:

“Kaç adım attığımı bilmiyorum. Kilometre üç aşağı beş yukarı tahmin ediyoruz. Üçte birini geldik, biraz aştık üçte birini, üçte ikisi daha henüz var ve yolumuza devam edeceğiz. Şöyle bir düşünce var, ‘yaa gerçekten Kılıçdaroğlu yürüyor mu, yoksa arada bir otobüse binip yola devam edip sonra tekrar mı yürüyor’. Her santimini Ankara İstanbul yolunun her santimini yürüyerek götüreceğim her santimini. Arabaya binmek yok. Çünkü her santimini yürüdüğünüz zaman aslında hedeflediğiniz ya da düşündüğünüz adaletin gerçekleşebileceğine inanıyorsunuz. Çünkü siz gösteriş için bunu yapmıyorsunuz. Bireysel çıkarınız için de bunu yapmıyorsunuz. Bu bir partinin de meselesi değil. Ama ülkenin buna ihtiyacı var. İster sağcı olsun ister solcu olsun ister ortacı olsun kim olursa olsun ülkenin buna ihtiyacı var. Biz bu ihtiyacı dile getiriyoruz. Aslında gönül isterdiki farklı partilerden hatta iktidar partisinden olanlar da bize eşlik etsinler. Onların içinden de mağdur olanlar var. Ortada bir gerçek var. Ankara İstanbul yolunun her santimini yürüyerek bitireceğim her santimini.”

“Terazi Olmadığı İçin Kilo Aldım Mı Kilo Kaybettim Mi Onu Bilmiyorum”

“Bu yürüyüşte kilo kaybettiniz mi?” sorusuna da CHP Genel Başkanı, “Terazi olmadığı için kilo aldım mı kilo kaybettim mi onu bilmiyorum. Ama şöyle bir gerçek var. Büyük bir ihtimalle kilo vermişimdir ama öğle çok bariz bir kilo değil, onu hissetmiyorum. Belki vücutta biraz toparlandı yani yürüyüş güzel bir şey. Zaman zaman kaslarda hafif aksamalar oluyor. Sağ olsun hocalarımız ona hemen müdahale ediyorlar ve gereğini yapıyorlar. Beslenme konusunda da hekim arkadaşlarımın önerilerini dikkate alıyorum. Dolayısıyla şimdilik öyle söyleyeyim ve inşallah bundan sonra da herhangi bir sorun çıkmaz ve biz  Ankara İstanbul yolunu sorunsuz bitirmiş oluruz” şeklinde yanıt verdi.

"O da Adalet İstiyor"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının hatırlatılması üzerine CHP Genel Başkanı, “Benim yaptığım her hareket emin olun samimi emin olun. İçten pazarlıklı bir adam değilim. Ve hayatım boyunca da olmadım. Neye inanıyorsam doğrusu neyse onu yapmaya çalışıyorum. Belki tam yapamıyorum, eksiğim olabilir, yanlışım da olabilir bakın ben bayram sabahı böyle ikircikli, yapmacıklı bir tavır içine girmek istemem. Eğer bir bozkurt işareti yapan birisi bana bir destek veriyorsa beni alkışlıyorsa benim de ona destek vermem lazım, onu alkışlamam lazım. Ben de adaleti istiyorum, o da adalet istiyor. Sonuçta farklı partilerden olabiliriz ama samimi olarak bu ülkeye adaletin gelmesini istiyorum. Eleştirinin de belli bir düzeyde olması lazım. Bir ahlaki zeminin olması lazım. Her söylediğim sözün her kurduğum cümlenin samimi olduğuna herkesin inanmasını isterim” dedi.

Başbakan’a Yanıt

“Başbakan Binali Yıldırım bu yürüyüşü FETÖ’nün ayakta alkışladığını söyledi, böyle bir bağdaştırmayı nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna CHP Genel Başkanı, “Vallahi bilmiyorum, demek ki izliyorlar Pensilvanya’yı yani kalkıp ayakta alkışladığını banta almışlardır herhalde almışlarsa biz de görelim bakalım niye ayakta alkışlıyorlar değil mi” yanıtını verdi.

“Diğer partilerden katılım olacak mı?” sorusuna CHP Genel Başkanı, “Emin olun o konuları takip etme zamanım pek yok. Ama arkadaşlarla arada bir konuşuyoruz katılmak isteyenler var, onlar da belli bir zaman dilimi içinde belki katılabilirler. Biliyorsunuz şu anda hapiste olan iki arkadaşımız var, iki değerli öğretmen var, açlık grevinde olan. Buradan o iki değerli arkadaşa seslenmek isterim, lütfen açlık grevini bırakın, toplumun büyük bir kısmı aslında sizi destekliyor. Umarım kısa süre içinde sizin haksızlığınız giderilmiş olur. Dolayısıyla bu iki arkadaşımın açlık grevini sonlandırmasını arzu ederim. Hayatınıza kıymayın diyorum, buradan onlara da çağrı yapıyorum” dedi.

“Bazı meslektaşlarımız ne yazık ki hapiste, bayram için onlara bir mesaj vermek ister misiniz?” sorusuna CHP lideri, “Hapiste yatan pek çok gazeteci arkadaşımız haksız yere tutulduklarını gayet iyi biliyorlar. Haksız yere hapse atıldılar, haksız yere suçlandılar, haksız yere suçlanmaya devam ediyorlar. Hapiste kalan bütün gazeteci arkadaşlarıma onların da bayramını kutluyorum, öğrenciler var onların bayramını kutluyorum, haksız yere yatan var onların bayramını kutluyorum. Kader mahkumu dediğimiz insanlar var, onların da bayramını kutluyorum.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.