Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

“Biz Türkiye’nin Büyüklüğüne, Türk Milletinin Gücüne İnanıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Milletimiz bugüne kadar bizi hiçbir mücadelemizde hiç yalnız bırakmadı, hiç yanıltmadı. Biz Türkiye’nin büyüklüğüne, Türk milletinin gücüne inanıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben konuşma yaptı.

Vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu mübarek ayın ülkemiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” temennisinde bulundu.

“TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR SEÇİMİ GERİDE BIRAKTI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin önemli bir seçimi geride bıraktığını; AK Parti’nin bu seçimde toplam oylarda yüzde 51,7 ve belediye başkanlığı sayısına göre de yüzde 54,2 düzeyinde bir başarı kazandığını, milletin 15 büyükşehir, 24 il, 516 ilçe ve 203 belde belediye yönetme yetkisini AK Parti’ye verdiğini ve seçim sonuçlarını enine boyuna değerlendirdiklerini söyledi.

Kaybedilen belediyelerin her biriyle ilgili ayrı ayrı çalışmalar yaptıklarını, başarısızlığa yol açan sebepleri genel merkezden il teşkilatına, adaylardan milletvekillerine kadar teker teker tespit ederek gereğini yerine getireceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu işler aceleye gelmez. Tespiti ne kadar sağlıklı yaparsak, çözümü de o derece güçlü ve kalıcı olarak hayata geçirebiliriz” dedi.

“YAPTIĞIMIZ HER İTİRAZIN GERİSİNDE, İNKÂRI MÜMKÜN OLMAYAN SOMUT DELİLLER VARDIR

Seçimin en tartışmalı konusunun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu: “Biz millî iradeye, seçim ve sandık sonuçlarına olan teslimiyetimiz sebebiyle bu durumu saygıyla karşılamaya hazırdık. Nitekim gerek seçim gecesi yaptığımız basın toplantısında gerekse de genel merkezimizdeki balkon konuşmamızda bu durumu ifade ettik. İlerleyen saatlerde ve günlerde arkadaşlarımızın yaptığı sandık sonuç tutanaklarıyla, ilçe birleştirme tutanaklarıyla, geçersiz oylarla ilgili itirazlar netleştikçe karşımıza bambaşka bir manzara çıktı. Bu süreçte gördük ki AK Partiye oy veren yaklaşık 15 bin seçmenin iradesi alenen gasp edilmiştir. Bu hataların bir kısmı sehven yapılmış olsa da, önemli bir bölümünde kasıt olduğu açıkça ortadadır, bellidir. Çünkü hatalar, yanlışlar diğer partilerde aynı oranlarda yapılmamış, sadece AK Partinin oylarında belirgin bir farklılık ortaya çıkmıştır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçmen listeleri ve sandık kurulu üyeleriyle ilgili ciddi usulsüzlükler, kanuna aykırı uygulamalar olduğunu ortaya çıkardıklarını ve Yüksek Seçim Kurulu’na sundukları belgelerin gayet sağlam olduğunu dile getirerek, “Yaptığımız her itirazın gerisinde, inkârı mümkün olmayan somut deliller vardır. Şayet aradaki fark neredeyse yarı yarıya azalmamış olsaydı, mesele buralara kadar zaten gelmezdi. Fakat gözümüzün önünde tüm çıplaklığıyla duran hukuksuzluğu, daha vahimi bir irade gaspını görmezden gelemeyiz. Seçim gecesinden bugüne kadar yaşanan sürecin sebebi işte budur” diye konuştu.

“YAPILANLARIN HESABINI SORMAZSAK, MİLLETİMİZ BİZDEN HESAP SORAR”

“Biz bu yapılanların hesabını millî irade hırsızlarından sormazsak, milletimiz bizden hesap sorar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Birilerinin suyu bulandırarak balık avına çıktıkları intibaına kapıldık. Hele hele İstanbul’daki yaklaşık 62 bin sandık görevlisinden neredeyse 20 bine yakınının, seçim kanunundaki açık emre rağmen, kamu görevlileri arasından değil de banka ve özel okul çalışanları arasından seçilmiş olması, şüphelerimizi daha da artırdı. Seçimler öncesinden başlayarak bir takım kirli ellerin işin içine girdiği ve konuyu adım adım bu noktaya getirdiği anlaşılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde organize bir yolsuzluk ve tam kanunsuzluk, usulsüzlük hâli olduğuna samimi olarak inanıyoruz. Tek tek hatalar, eksikler, kusurlar mazur görülebilir. Ama sandık kurulu üyelerinin hele hele başkanlarının neredeyse üçte birinin kanunu aykırı atanmış olmasını, iptal edilen oyların çok büyük bir bölümünün AK Parti’ye ait çıkmasını kimse masum bir hata veya yanlış olarak izah edemez.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hukuk mücadelelerini seçim kanunu çerçevesinde sürdürdüklerini, gasp edilen hakların, yapılan açık usulsüzlüklerden, yolsuzluklardan kaynaklanan hataların düzeltilmesi peşinde olduklarını belirterek, “Şayet durum tam tersi olsaydı, yani AK Parti az bir farkla seçimi kazanmış gözüküp de ardından fark yarı yarıya azalsaydı ve aynı usulsüzlükler tespit edilseydi, inanın bana, ensemizde her gün boza pişiriliyor olurdu. Böyle bir durumda bize söylemediklerini, etmediklerini bırakmayacak olanların, şimdi hukuki haklarımızı kullandığımız için aynısını yapıyor olmalarındaki ikiyüzlülüğü milletimizin takdirine bırakıyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE, BİR DEMOKRASİ VE HUKUK DEVLETİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin, 23 Haziran 2019 Pazar günü yenilenmesine karar verdiğini hatırlatarak, kararın Türkiye ve İstanbul için hayırlı olmasını diledi.

23 Haziran’a kadar olan sürede çok daha fazla çalışarak İstanbul’daki tüm vatandaşların gönlüne girerek seçimleri kazanmaya çalışacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, bir demokrasi ve hukuk devletidir. Şayet Yüksek Seçim Kurulu tam tersi yönde bir karar vermiş olsaydı daha önce defalarca ilan ettiğimiz gibi biz yine buna uyacaktık. Biz sadece milli iradeye saygının gereğini yerine getirdik” dedi.

“YSK’NIN KARARINI DEMOKRASİMİZİ GÜÇLENDİRECEK ÖNEMLİ BİR ADIM OLARAK GÖRÜYORUZ”

“İstanbul seçimlerinin üzerindeki gölgenin kalkmasını sağlayacak bu kararı demokrasimizi güçlendirecek önemli bir adım olarak görüyoruz” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin geçmişte kendisini milletin ve devletin üstünde gören elitlerin yol açtığı tahribatlar yüzünden ağır bedeller ödediği, Türkiye’nin yeniden siyaset ve toplum mühendislerinin operasyon alanı haline gelmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Bazı iş adamları gruplarının dün Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklamasının ardından garip garip açıklamalar yaptığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Bundan sonra da tabi ki bizden bu tavırlarınızla, ülkemizin geleceğine yönelik bir normalleşmeyi konuştuğumuz dönemde sizler burada seçim hukukunun işletildiği bir yerde böyle bir açıklamayı yaparsanız işte bunlar normalleşmeyi getirmez, bunlar anormalleşmeyi getirir. Yanlış yapıyorsunuz, önce herkes haddini bilecek, herkes işini yapacak. Ekonomiyle mi uğraşıyorsun, iş adamı mısın? Sen işini yap. Sana düşeni sandığında git kullan ama kalkıp da seçim yargısının bu noktada vermiş olduğu karara adeta müdahale mahiyetinde açıklamalar yaparsanız bu sizin de nerede olduğunuzu, nereye oturduğunuzu gayet güzel bir şekilde ortaya koyuyor. Müsaade edin de bizim de size bakışımız ona göre değişecektir, biz bu ülkede siyaset yapıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimde görülen eksikliklerin, aksaklıkların, yanlışlıkların bir daha tekerrür etmemesi için gereken hukuki düzenlemeleri süratle gerçekleştireceklerini vurgulayarak AK Parti teşkilatını uyararak, aynı hataların tekrarlanmaması gerektiğini söyledi.

“ÇÖZÜMÜ DIŞARIDA DEĞİL KENDİ İÇİMİZDE, KENDİ YÜREĞİMİZDE, KENDİ ELLERİMİZDE ARAYACAĞIZ”

Ekonominin güvenliğini, en az sınırların güvenliği kadar önemli gördüklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son dönemde ekonomide yaşanan dalgalanmaların sebebini doğru okumazsak yanlış sonuçlara varmamız kaçınılmaz olur. Ülkemizi küresel bir senaryo doğrultusunda yeniden dizayn etmek isteyen bir projeyle karşı karşıya olduğumuz, artık su götürmez bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

Meclis’in reformların yasal altyapısını hazırlayacağını Cumhurbaşkanlığı olarak da her konuda sorunları çözerek Türkiye’yi adım adım hedeflerine yaklaştıracaklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş adamı, işçi, esnaf, bürokrat, çiftçi, tüccar, akademisyen, öğretmen ve öğrencilerin de çok çalışarak Türkiye’nin gelişmesine, büyümesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Üstesinden gelinen her saldırının Türkiye ekonomisini daha güçlü kıldığını, millet olarak hep birlikte ekonomiye sıkı sıkıya sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Felaket tellalları istedikleri kadar tamtamlarını çalsınlar, tüm göstergeler ekonomide iyiye, olumluya doğru ümit verici bir kıpırdanmanın yaşandığını ortaya koyuyor. Üretim kıpırdıyor, ihracatımız artmayı sürdürüyor, istihdam yükselişe geçti. Turizmde hamdolsun rekorlar kırıyoruz, yatırımcılar arayış içinde” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiyi çökertmeye yönelik operasyonların sonuçsuz kalmaya mahkûm olduğuna vurgu yaparak, “Çözümü dışarıda değil kendi içimizde, kendi yüreğimizde, kendi ellerimizde arayacağız. Milletimiz bugüne kadar bizi hiçbir zaman mücadelemizde hiç yalnız bırakmadı, hiç yanıltmadı. Biz Türkiye’nin büyüklüğüne, Türk milletinin gücüne inanıyoruz. Bu inançla inşallah bu dalganın üstesinden de hep birlikte geleceğiz” dedi.

“BİZE DÜŞEN, MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDEKİ SEVGİYLE ARAMIZA GİREN ENGELLERİ KALDIRMAKTIR”

AK Parti’nin sadece bu partiye oy verenlerin değil, diğer partileri tercih eden vatandaşların da en büyük umudu olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bu vatandaşlarımız da ülkemizin ve milletimizin sorunlarını çözebilecek formüllerin de, iradenin de, gücün de sadece partimizde bulunduğunu biliyoruz. Bize düşen, milletimizin gönlündeki bu sevgiyle aramıza giren engelleri kaldırmaktır. Bunun için hep gönüllere girmekten, mütevazı olmaktan, kibirden uzak durmaktan, samimiyetle çalışmaktan, kul hakkından, yetim hakkından, emaneti ehline vermekten söz ediyoruz” sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatlarına “Millete tepeden bakan, kibrinden yanına yaklaşılmayan, milletle arasına duvar ören varsa başını ellerinin arasına alsın ve derin derin muhasebe yapsın. Eğer bu arkadaşlarımız kendi muhasebelerini kendileri yapmazlarsa, biz onlar için gereğini yapmak zorunda kalacağız” uyarısında bulundu.

Ramazan ayının ardından seçimlerde AK Parti’ye en yüksek desteği veren il ve ilçelere teşekkür ziyaretine başlayacağını ve vatandaşlarla yüz yüze görüşeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylece ülke meseleleri, parti teşkilatı ve milletvekilleriyle ilgili değerlendirmeleri vatandaşlardan bizzat dinleme imkânı bulacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak’taki terör örgütüne yönelik operasyonda şehit düşen askere Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi. Konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede sonuna kadar kararlı olduklarını yineledi.

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.