Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler

"Bizim Gündemimizde Olağanüstü Kurultay Yok"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Tabanımızda, delegelerimizde büyük çoğunlukla şu anda partinin bir olağanüstü kurultaya ihtiyacı olmadığı yerel seçimlere hazırlanmamız gerektiği düşüncesi hakimdir. Bizim gündemimizde olağanüstü kurultay yok” dedi.

Erkek, tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şöyle dedi:

“Sayın Enis Berberoğlu tekrar seçildi. Tekrar seçilmekle Anayasaya göre tekrar dokunulmazlığını kazandı. Ve milletvekilimiz Sayın Enis Berberoğlu’nun derhal tahliye edilmesi ve hakkındaki davanın durması gerekirken halen bir karar verilmemiş olması düşündürücüdür. Anayasanın 83. maddesinin 4. fıkrası şu anda Enis Berberoğlu’na uygulanmak zorundadır.

Bu adaletsizliğe derhal son verilmelidir. Ve milletvekilimiz Sayın Enis Berberoğlu hakkındaki dava durmalı ve kendisi de derhal koşulsuz olarak tahliye edilmeli ve özgürlüğüne kavuşmalı ve yarın TBMM’de gerçekleştirilecek yemin töreninde bizlerle birlikte olmalıdır.”

“Haksız ve ağır bir tutuklama ile karşı karşıya Parti Meclisi üyemiz Sayın Eren Erdem” ifadesini kullanan Erkek, “Bu hukuksuz, haksız uygulamaya derhal son verilmeli. Silivri 9 No'lu Cezaevinde tek kişilik bir bölümde kalan Sayın Eren Erdem’e uygulanan bu haksız tecrit derhal kaldırılmalı. Milletvekillerinin görüşmesi mutlaka sağlanmalıdır” diye konuştu.

“NOTERDE İMZA TOPLANMAYA BAŞLANMADI”

“Kurultay tartışmaları var. İmza toplanmaya devam ettiği bilgileri var, nasıl bir süreç işler?” sorusuna da Erkek, “Bunun takdiri tabii ki kurultay delegelerine, partililerimize aittir ama tabanımızda, delegelerimizde büyük çoğunlukla şu anda partinin bir olağanüstü kurultaya ihtiyacı olmadığı, yerel seçimlere hazırlanmamız gerektiği düşüncesi hakimdir. CHP diğer partiler gibi değildir. CHP’de hukuka, tüzüğe uygun demokratik mücadeleler her zaman yapılabilir ama olağanüstü kurultay için şu anda tüzüğe uygun bir şekilde noterde imza toplanmaya başlanmadı. Başlanıp başlanmaması da kurultay talep edenlerin takdiridir ama şu anda dediğim gibi partinin tabanında büyük çoğunlukla çünkü yerel seçimlerin öne alınmasının tartışıldığı bir gündemde ki Kasım da yerel seçimlerin yapılabileceği düşüncesi de tartışılıyor. Hızla seçimlerin sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesinin yapılıp yerel seçimlere hazırlanmamız gerekiyor. Bizim gündemimizde olağanüstü kurultay yok” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.