Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Böke: Cumhurbaşkanı ve AKP Türkiye İçin Tehdide Dönüşmüş Durumda

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terör örgütü El-Nusra’yı açıkça savunduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanı açıkça bir kez daha bir terör örgütüne yardım ve yataklık yapmış oluyor. Mevcut Cumhurbaşkanı ve AKP Türkiye için ciddi bir milli güvenlik tehdidine dönüşmüş durumda” dedi.

Böke, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. MYK toplantısında, “Türkiye’nin yaşadığı ciddi yönetim krizini ve krizin aşılması için ihtiyaç duyduğu çözüm önerilerini” tartıştıklarını ifade eden Böke, “AKP tarafından devlet en temel görevlerini yerine getiremez hale geldi” dedi.

-“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GÜVENLİK AÇIĞI AKP İKTİDARININ TA KENDİSİDİR”-

Ak Parti iktidarını “partizanca çıkarlarını”, ülke çıkarlarının önüne koymakla suçlayan Böke, “Türkiye’de sorunun kendisi AKP ve AKP’nin tek adam rejimidir. Mesele yanlış politikaların uygulanmasıyla sınırlı değil. Ülke ve parti çıkarlarına göre belirlenen bir dizi politika uygulanıyor. Bugün Türkiye’nin en büyük güvenlik açığı, AKP iktidarının ta kendisidir. Bugün Türkiye’nin refahının önündeki en büyük engel, yandaş sermayenin iktidarı olan AKP iktidarının ta kendisidir. Bugün Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğinin önündeki tek engel, ayrıştıran, kutuplaştıran ve ötekileştiren AKP iktidarının ta kendisidir” dedi.

-"İKTİDAR DEVLETİN TEMEL AMAÇ VE GÖREVLERİNİ YERİNE GETİREMİYOR"-

AK Parti’nin politika alanını ülke çıkarına göre değil, kendi çıkarına göre tanımladığını ifade eden Böke, HDP’yi sol adına kimlik siyaseti yapmakla, MHP’yi ise iktidara eklemlenmekle suçladı. İktidarın Anayasa’nın 5. Maddesinde tanımlanan “Devletin temel amaç ve görevleri”ni yerine getiremediğini söyleyen Böke,  “Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük güvenlik problemiyle karşı karşıya. Son bir haftada 42 terör eylemi gerçekleştirildi. Ankara saldırısı dahil, son bir haftada verdiğimiz şehit sayısı 40. Son 8 ayda 356 vatandaşımız şehit oldu. Canlı bombalar bütün Türkiye’de patlıyorlar. Sınırlarımızın herhangi bir güvenliği yok. Bunu yapan da AKP iktidarının ta kendisi” diye konuştu.

-“TÜRKİYE CUMHURİYETİ NASIL BÖYLE KÜÇÜK DÜŞÜRÜLEBİLİR”-

Ankara’daki patlamanın “hükümet için başlı başına skandal” bir olayken, olayın ardından yapılan açıklamaların da “aymazlık” olduğunu ifade eden Böke, şöyle devam etti:

“Ankara’nın güvenlik kalbinde, Türkiye’nin merkezinde, istihbaratı olduğu söylenmesine rağmen canlı bomba patladı. İktidarın, olayı ciddiye almasını bekleriz, siyasi sorumluluğu olduğunu hatırlamasını bekleriz, bir hesap vermesi gerekiyorsa bu hesabı vermesini bekleriz. Vatandaşının huzur ve güvenliğini, hiç olmazsa bundan sonra güvenliği sağlamasını bekleriz. Hiçbir tereddütte yer bırakmayacak şekilde ortaya koymasını bekleriz. Ülkesinin çıkarını, vatandaşının can güvenliğini düşünen bir iktidar bunu yapardı.

DNA testi yapıldı ve hükümetimizin değil, bir terör örgütünün söylediği isim bombacı çıktı. Aymaz bir şekilde ‘isim önemli değil canım’ dediler. Hükümeti ciddiyete davet ediyoruz, bu güvenliği sağlamak sizin göreviniz, Türkiye Cumhuriyetini bu derece ciddiyetsiz yönetmeye kimsenin hakkı yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti nasıl böyle küçük düşürülebilir. İnsanlarımız ölüyor, yüreğimiz yanıyor, Türk halkı bombacının kimliğini hükümetten değil, bir terör örgütünden öğreniyor, bu hükümet devleti nasıl yönetiyor. Bir devletin çivisi nasıl bu kadar çıkartılabiliyor. Bugün Türkiye’yi kendi çıkarlarını öne koymuş bir hükümet yönetiyor.”

-“BÖYLE BİR ACI OLAYI KENDİSİNİ AKLAMA FIRSATINA DÖNÜŞTÜRDÜ”-

AK Parti’nin sadece kendi çıkarını düşündüğü için böyle bir acı olayı “kendisini aklama fırsatına” dönüştürdüğünü öne süren Böke, “Geçen hafta ABD ile bir görüşme yapıldı, ABD’nin bize ‘PYD’nin ilerleyişinden rahatsızız’ dediği belirtildi. Sonra ABD’den bir açıklama geldi, böyle bir ifade yok. ABD’nin pozisyonu değişmemiş, bu nasıl bir ciddiyetsizliktir, Türkiye Cumhuriyeti nasıl bu hale düşürülebilir. Tek derdi iç kamuoyuna, ‘biz dedik, biz haklıyız, biz yaptık’ demek olan bir iktidar, Türkiye Cumhuriyeti Devletini bu hale düşüyor çünkü AKP için sadece kendi çıkarları var, ülke çıkarları yok” diye konuştu.

-“CUMHURBAŞKANI EL NUSRA’YI SAVUNDU”-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21. Muhtarlar Toplantısında yaptığı konuşmaya da değinen Böke, şunları kaydetti:

“Aynı ciddiyetsizlik ve endişe edici yaklaşım Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamalara da yansıdı. Erdoğan tüm uluslararası kamuoyu tarafından El Kaide’nin bir uzantısı olarak görülen cihatçı El-Nusra’yı açıkça savundu. Türkiye, dış politikasında ciddi bir kırılma yaşanıyor. BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye’ye ilişkin karar taslağında ateşkes-barış arayışında ‘terörist’ sayılan ve mücadeleye devam edileceği söylenen iki terör örgütü var, bunlardan biri IŞİD diğeri El Nusra. Üstelik belki Sayın Cumhurbaşkanın haberi yoktur ama El Nusra, Türkiye’nin de terör listesinde var ve Türkiye’nin cumhurbaşkanı çıkıyor, açıkça kendi ülkesinin terör listesinde olan bir örgütü, BM kararını da yok sayarak savunuyor. Cumhurbaşkanı açıkça bir kez daha bir terör örgütüne yardım ve yataklık yapmış oluyor. Mevcut Cumhurbaşkanı ve AKP Türkiye için ciddi bir milli güvenlik tehdidine dönüşmüş durumda. Bütün dünyanın terörist olarak gördüğü cihatçılar için, Türkiye’nin milli menfaatlerine, birliğine ve vatandaşının can güvenliğini feda etmeye hazır. Bundan çok acil vazgeçmeliler. Türkiye’nin feda edecek bir canı dahi yoktur.”

-“NASIL OLDU DA ÜLKENİN BU HALE GELMESİNE İZİN VERDİNİZ”-

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Böke, CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Gamze Akkuş İlgezdi’nin bundan yaklaşık bir yıl önce “bir terörist cenazesine” katıldıkları iddialarıyla ilgili, “CHP’nin terörle ilgili görüşü çok net. Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlarla ilgili görüşümüz de net. Açıkça çağrı yapıyoruz, teröre dair soru sorması gereken iktidar ve ya havuz medyası değil, biziz. Nasıl oldu da ülkeyi yönetirken sizler ülkenin bu hale gelmesine izin verdiniz. Nasıl oldu da terörün her gün şehitlere, sokaklarda vatandaşın canına mal olmasına izin verdiniz. Bunun muhatabı iktidar başka kimse değil” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.