Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İyi Parti tsk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf ankara suriye

“Bölücü Terör Örgütü İlk Günden Beri Birtakım Güçlerin Gönüllü Veya Paralı Taşeronluğunu Yapmıştır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye’de 1984 yılından beri vahşi eylemler gerçekleştiren bölücü terör örgütünün en çok Kürtlere zarar verdiğini vurgulayarak, “Bu örgütün hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizin veya bölgemizdeki herhangi bir kesimin hakkını, hukukunu savunmak gibi bir derdi asla olmamıştır. Bunlar ilk günden beri bölgemizde birtakım güçlerin gönüllü veya paralı taşeronluğunu yapmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Şanlıurfa mitingine katıldı. Abide Toplanma Merkezi yanında düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı

Konuşması öncesinde sanatçı İbrahim Tatlıses ile vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Şanlıurfalıları selamladığını belirterek Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Şanlıurfalı kadınları özellikle selamladığını vurguladı.

ŞANLIURFA’YA HAYRANLIĞIMIZI ANLATMAYA KELİMELER YETMEZ”

Şanlıurfa’nın geçmişinin binlerce kültür, sanat ve edebiyat insanıyla süslü olduğunu, bu toprakların insanların sesinin güzel olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Urfa sözün de, özün de, hikmetin de, nimetin de kıymetini bilir. Urfa’yı ne kadar anlatsak, ne kadar yüceltsek azdır. Bu şehre hayranlığımızı anlatmaya kelimeler yetmez. Biz Urfa’yı seviyoruz, Urfa’nın da bizi sevdiğini biliyoruz. Bugüne kadar hep bizim yanımızda yer aldınız. İnşallah 31 Mart seçimlerinde de yol arkadaşlığımızı, bu kader arkadaşlığımızı, bu ahitleşmemizi çok daha ileriye taşıyacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’yı büyük bir aşkla sevmenin yanında şehre tarihinin en büyük hizmetlerini getirdiklerine işaret ederek Şanlıurfa’ya son 17 yılda toplam 45 milyar liralık yatırım  yaptıklarını anlattı.

ŞANLIURFA’YA YAPILAN YATIRIMLAR

Şanlıurfa’ya; Eğitimde 11 bin 970 adet yeni dersliği, Harran Üniversitesine yeni fakülte, meslek yüksekokulu ve yüksekokulları, 3 bin 894 kişi kapasiteli yurtları kazandırdıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 bin seyirci kapasiteli bir stadyum, gençlik merkezi, spor salonu, futbol sahaları ve yüzme havuzlarını hizmete açtıklarını kaydetti.

Şanlıurfalı ihtiyaç sahibi vatandaşlar, şehit yakınları, yaşlılar ve engellilere toplam 7,3 milyar lira destekte bulunduklarını, sağlıkta bin 775 yataklı 14’ü hastane 89 adet tesisi şehre kazandırdıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin 700 yataklı şehir hastanesinin yapımının da devam ettiğini, iki yıl içinde bu hastanenin de hizmete açılacağını bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu konut, ulaşım, atık su, tarihî eserlerin restorasyonu, ulaşım, sulama gibi alanlarda şehre yapılan hizmet ve eserleri saydı.

“BU MİLLETE EFENDİ OLMAYA DEĞİL, HİZMETKÂR OLMAYA GELDİK”

Mardin’deki konuşmasında şehre hızlı tren müjdesi vermesinin ardından, bölücü terör örgütünün desteklediği partinin bir yöneticisinin “Mardin’de hızlı trenin ne işi var?” dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Şimdi oraya hızlı tren geldiği zaman biliyorum ki o hızlı trenden de bunlar istifade edecekler, ama bunlarda ufuk yok. Yıllar yıl CHP her yapılanın karşısına dikilmedi mi? İstanbul’a Birinci Köprü yapıldı karşısına dikildi, İki yapıldı karşısına dikildi, Üç yapıldı karşısına dikildi, Marmaray yapıldı denizin altından karşısına dikildiler. Avrasya Tüneli’ni yaptık karşısına dikildiler, Osman Gazi’nin karşısına dikildiler, şimdi İstanbul’u İzmir’e bağlıyoruz onun da şimdi onun da karşısına dikilmeye çalışıyorlar. Biz bu millete hizmetkârız, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Biz yaparız, onlar ise maalesef seyrederler.”

“ŞANLIURFA VE İLÇELERİNİN 2050 YILINA KADAR İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’nın GAP’ın en önemli şehri olduğuna vurgu yaparak Keban Baraj Gölü’nde yolcu ve araç taşımacılığı için iki adet feribotun hizmete girdiğini, Atatürk Baraj Gölü’nde turizmi canlandırmak için Siverek kıyısı, Takoran Vadisi’nde 3, Hilvan ve Bozova ilçeleri kıyısında ise iki yanaşma yerinin hazırlıklarına başlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dev bir su kanalı inşa ederek Atatürk Barajının suyuyla 2 milyon dekarın üzerindeki tarım arazilerinin sulanmasını sağlayacaklarını, bu kanalın Şanlıurfa’dan Mardin’e âdeta nehir gibi akacağını ifade ederek içme suyu çalışmaları neticesinde Şanlıurfa ve ilçelerinin 2050 yılına kadar içme suyu sorununu çözeceklerini dile getirdi.

“ÜLKEMİZ VE URFA’MIZ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Şanlıurfalı çiftçilere son 17 yılda toplam 10 milyar lira tarımsal destek verdiklerini, küçükbaş, büyükbaş veya kümes hayvancılığı yapan, seralarda ürün yetiştiren çiftçilerin de tarımsal sulamadaki elektrik tarifesinin avantajlarından faydalanacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, özelleştirme öncesi elektrik borçlarıyla ilgili tüm faizlerin silinerek, anaparanın da Ekim 2020’den itibaren beş yıl vadeyle ödenebilmesi imkânını getirdiklerini hatırlattı.

Şanlıurfa’daki organize sanayi bölgelerinin sayısını beşe yükselterek istihdamı 20 binden 180 bine ulaştırdıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da, biri gıda ihtisas olmak üzere iki adet, Birecik, Siverek ve Viranşehir’de de birer adet olmak üzere toplam beş yeni Organize Sanayi Bölgesinin de kurulacağı müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfalı iş insanları ve girişimcilerin 6,3 milyar lira tutarında yatırım teşvikiyle desteklenerek yaklaşık 54 bin kişilik ilave istihdam oluşturduklarını, şehirdeki 40 bin 550 iş yerine de 1,1 milyar liralık SGK prim teşviki verdiklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra da Şanlıurfa’ya çok daha büyük hizmetlerde bulunacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz ve Urfa’mız için gece gündüz çalışıyoruz. Biz ülkemizi ve şehirlerimizi kardeşlikle büyütmek istiyoruz. Cumhurbaşkanı olarak bu kardeşiniz, büyükşehirde büyükşehir belediye başkanımız, ilçelerde de ilçe belediye başkanlarımız el ele vereceğiz ve Şanlıurfa’mızı daha ileriye taşıyacağız” dedi.

Vatandaşları seçim öncesinde kurulan tezgâhlara, hazırlanan oyunlara karşı dikkatli olmalarını konusunda uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Neymiş, Beyefendi aday olmamış, aday olmayınca bakıyorsunuz ne dava var ne bir şey, menfaat neredeyse oraya gidiyor. Ve ne diyorlar? ‘Ben kazanınca tekrar AK Parti’ye geleceğim.’ Bu trenden inenler bir daha bu trene binemezler. Bu davada bu treni terk edenleri, kusura bakmasınlar, bu can bu tende oldukça bir daha biz bu trene kabul etmeyiz. Biz bu davada kimlerle bu yola çıktıysak, bize ihanet etmedikçe biz beraber yolculuğumuza devam ederiz, tamam. Onun için de emaneti emin ellere teslim ettik, onlarla yola devam ediyoruz.”

“BİZİM TOPRAKLARIMIZI BÖLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin şehirlere muhabbetle yatırımları getirmek istediklerini, buna karşı birilerinin ise ısrarla bölücülük fitnesini büyütmeye çalıştığını belirterek Türkiye’de 1984 yılından beri vahşi eylemler gerçekleştiren bölücü terör örgütünün en çok Kürtlere zarar verdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu örgütün hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizin veya bölgemizdeki herhangi bir kesimin hakkını, hukukunu savunmak gibi bir derdi asla olmamıştır. Bunlar ilk günden beri bölgemizde birtakım güçlerin gönüllü veya paralı taşeronluğunu yapmıştır, dün öyleydi, bugün de öyle” değerlendirmesinde bulundu.

HDP’li yönetici ve milletvekillerinin terör örgütü PKK’yı öven ve eylemlerine destek veren ifadeleri ile terör örgütünün Kandil’deki elebaşının HDP’ye destek isteyen açıklamalarının yer aldığı görüntüleri vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Doğu Anadolu’muz var, Güneydoğu Anadolu’muz var, Karadeniz’imiz var, Akdeniz’imiz var, Orta Anadolu’muz var, Ege var, Marmara var. Bu Beyefendi Kürdistan özlemiyle yatıp kalkıyorsa Irak’ın kuzeyinde Kürdistan var, buyursun oraya gitsin. Bizim bu topraklarımızı bölmeye, bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecek. Öbürü ne diyor? ‘Bizim arkamızda YPG var, PYD var, PKK var.’ Kadına bak, söylediği lafa bak. Bizim arkamızda da Şanlıurfa var, Allah’ımız var. Biz, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan, böyle yürüdük, böyle yürüyeceğiz, hiç bu işin teferruatı yok. Ve ne diyor? 1 Temmuz’a kadar Terörle Mücadeleyi kaldırmazsanız savaş kapıyı çalar.’ Ne oldu? 1 Temmuz geride kaldı. Hadi. Cudi’de inlerine girdik, Gabar’da inlerine girdik, Tendürek’te inlerine girdik, hatta Kandil’de inlerine girdik. Neden? Benim milletimin huzurunu kim kaçırıyorsa biz onların kapısını çalarız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılını turizmde Göbeklitepe yılı ilan ettiklerini hatırlatarak bugün Göbeklitepe Ören Yeri’nin resmî açılışının gerçekleştirileceğini, akşam da Dünya Kadınlar Günü dolasıyla Şanlıurfalı kadınlarla bir araya gelecekleri bilgisini paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.