Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası

Bozdağ: ABD’nin Sözde Terör Ordusu Kurdurması Ateşle Oynamaktır

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD öncülüğündeki koalisyonun, PYD/YPG ağırlığındaki Suriye Demokratik Güçleriyle “sınır gücü” kurma sürecinin başlatıldığı açıklamasına sert tepki gösterdi.

Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “ABD’nin DEAŞ terör örgütüyle mücadele için Türkiye yerine terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG ile işbirliği ve bunlara binlerce TIR silah desteği ve şimdi de bu terör örgütlerine ‘Suriye Sınır Güvenliği Gücü’ kılıfı altında sözde terör ordusu kurdurması, ateşle oynamaktır” dedi.

Bunun DEAŞ terör örgütüyle ve terörle mücadele değil, teröre destek anlamına geldiğini ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

“ABD’nin DEAŞ terör örgütüyle mücadele gerekçesiyle PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG’ye bugüne kadar verdiği destekler ile bundan sonra atacağını ilan ettiği adımlar, dostluğa da müttefikliğe de model ortaklığa da stratejik ortaklığa da sığmaz.

Ülkemiz ve bölgemizin güvenliğini tehdit bu provokatif girişim karşısında Türkiye, ülkemiz ve bölgemizin güvenliğini korumak için gerekli tedbirleri almaktan ve adımları atmaktan çekinmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, bir gece ansızın gelebiliriz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.