Bozdağ: İsrail Hükümeti Şiddet Uygulamasını Derhal Durdurmalıdır

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Kudüs krizine ilişkin “Kullandığı orantısız güç ve uyguladığı şiddetten dolayı İsrail Hükümetini ve İsrail’i ve bunlara müsebbip ABD yönetimini bir kez daha şiddetle kınıyoruz. İsrail hükümeti, orantısız güç kullanımını ve şiddet uygulamasını derhal durdurmalıdır. ABD yönetimi de geri adım atmalıdır” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Kudüs sorununa ilişkin Twitter’dan paylaşımlarda bulundu. ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD İsrail Büyükelçiliğini Telaviv’den Kudüs’e taşıma kararının bölgede yeni kriz, kaos ve çatışmalar yaratacağını belirten Bozdağ, “İki gündür İsrail güvenlik güçleri, kararı protesto edenlere karşı orantısız güç kullanıyor ve tartışmasız şiddet uyguluyor. Kullandığı orantısız güç ve uyguladığı şiddetten dolayı İsrail Hükümetini ve İsrail’i ve bunlara müsebbip ABD yönetimini bir kez daha şiddetle kınıyoruz” dedi.

Bozdağ, açıklamasında “İsrail hükümeti, orantısız güç kullanımını ve şiddet uygulamasını derhal durdurmalıdır. ABD yönetimi de geri adım atmalıdır. İslam ülkeleri ve Müslümanlar, samimi ve cesur bir tutum takınmak zorundadır. Kudüs, sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanların ve İslam ülkelerinin ortak derdi ve davasıdır. Bu dava, birlik ve dayanışma ile samimi ve cesur hareket edilirse ;ancak başarıya ulaşır” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.