Öne Çıkanlar deprem KENAN DOĞULU meclis Sertab Erener azerbaycan gülben ergen zorlu psm tarkan İrem Derici Hadise Ebru Gündeş cem yılmaz

Bozdağ, Kılıçdaroğlu'na Tepki Gösterdi

Adalet Bakanı Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun CHP Kurultayı'ndaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine, "Hakaret düşünce özgürlüğü müdür? Kılıçdaroğlu kendi seviyesizliğini ortaya koymuştur" diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta basına yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Kurultayı'ndaki konuşmasına tepki gösterdi.

Başkalarına hakaret ederek siyaset yapanları kınadıklarını belirten Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu zannediyorum ki kendi vasfını tarif etmiştir. Türkiye’de siyasetin nasıl bir ahlak, edep, toplumun değerleri bakımından seviye kaybı içinde olduğunu göstermektedir. Bir ana muhalefet partisi liderinin konuşacağı bir üslup böyle olabilir mi? Nezaket ve görgü kuralları, devlet terbiyesi, siyasi ahlak, bu toplumun ahlak yapısı böylesi bir konuşmaya hak verebilir mi? Türkiye’nin neresinde herhangi bir kişinin bu ülkenin saygın Cumhurbaşkanı'na 'diktatör bozuntusu' hakareti haklı görülebilir. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülkede diktatör olmadığını Sayın Kılıçdaroğlu ve onun gibi düşünenlerin varlığı çok açık ve net gösteriyor."

Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dönük büyük bir karalama kampanyası sürdürüldüğünü belirterek, "TCK’nın 299. Maddesi Cumhurbaşkanımıza hakaret suçunu düzenlemektedir. Bir yandan Avrupa’daki bazı yerlere gidip lobiler yapmak suretiyle öte yandan da başka takım usullerle ülkenin aleyhine çalışan büyük bir kampanya yürütülmektedir" dedi.

"Kendi seviyesizliğini ortaya koymuştur"

Küfretmenin düşünceyle bağdaşmadığını vurgulayan Bozdağ, konuşmasını şöyle tamamladı: 

"Hakaret etmek düşünce özgürlüğü müdür? Biz böyle bir düşünceye sonuna kadar karşıyız. Biz bunu bir düşünce değil, ahlaksızlık olarak görüyoruz, her türlü ahlaksızlığın karşısında ahlakın temsilcisi olmaya özen göstereceğiz. Bunlar ağır eleştiri değil, resmen hakaret, resmen küfürdür. Bunu bu toplumun hukuku himaye etmediği gibi bu toplumun sahip olduğu değerler silsilesi de bu toplumun sahip olduğu ahlak da genel ahlak anlayışı da himaye etmemektedir. Sayın Kılıçdaroğlu kendi seviyesizliğini, kendi edep, terbiye ve ahlaktan yoksunluğunu bu açıklaması ile bir kez daha ortaya koymuştur. O açıklamaya söylenecek çok söz var, çok ifade var ama bizim ahlakımız, bizim edebimiz, bizim aldığımız terbiye o seviyeye inmemize izin vermemektedir. Ancak milletimiz onların seviyesini ben eminim ki bundan sonra daha da alçaltmaya devam edecektir. Tekrar bu açıklamaları şiddetle ve nefretle kınıyorum. Böylesi siyasete lanet olsun diyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.