Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan Arap 13 Aralık 2023 Çarşamba Gündemi Çin Borsalarında İşlem Gören İnovasyon Şirketi Sayısı

Bozdağ: Müslüm’ün İadesi Konusunda Çalışmaları Sürdürüyoruz

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çekya’nın başkenti Prag’da yakalanan PYD terör örgütü eski eş başkanı Salih Müslüm’e ilişkin, “Hem Dışişleri Bakanlığımız hem İçişleri Bakanlığımız hem de Adalet Bakanlığımız iade süreci ile ilgili Türkiye’nin üzerine düşenleri yapmak konusundaki çalışmaları sürdürüyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı ve PYD eski eş başkanı Müslüm’ün yakalanmasına ilişkin açıklama yaptı. Harekatın amacının teröristlere ait tüm araç ve gereçler ile sığınakların imha edilmesi ve bölgenin  yeniden huzur, barış, istikrar ve güven ortamının tesis edilerek bölge halkının terör örgütlerinin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla yapıldığını belirten Bozdağ, “Türkiye bu harekatı terör örgütlerine ve teröristlere karşı yapmaktadır” dedi.

“ZEYTİN DALI HAREKATI BU KARARDAN ETKİLENMEDEN DEVAM EDECEKTİR”

BM Genel Kurulu’nun ateşkes kararına ilişkin ise Bozdağ, “Karara baktığımız zaman bu karar terör örgütleri ile mücadeleyi kararı kapsamı dışında tutmaktadır. Dolayısıyla Türkiye’nin sürdürdüğü harekatı bu kararın etkilemesi söz konusu değildir” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin bölgede PKK/KCK, PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütü ile mücadele ettiğini dile getiren Bozdağ, “Buralarda da insani ihtiyaçlarda ve insani yardımlarda herhangi bir sıkıntı da söz konusu değildir. O nedenle harekat bu karardan etkilenmeden devam edecektir” ifadelerini kullandı.

MÜSLÜM’ÜN İADESİ KONUSUNDA ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYORUZ

Müslüm’in yakalanmasına ilişkin sorulan soruya da cevap veren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Müslüm’in Ankara 4. Ağır Ceza mahkemesinin verdiği bir karar üzerine yakalama kararı çıkarıldığını söyledi. Müslüm hakkında Çekya’da bir otelde kaldığına dair bilgiler elde edilmesi sonucunda Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı’nın Çekya İnterpol’ü ile irtibata geçerek Müslüm’in yakalandığını ve Müslüm’ün Türkiye’ye iadesinin talep ettiklerini belirten Bozdağ, “Bu çerçevede de ilgili kişi yakalanmıştır, şu anda gözaltındadır. Hem Dışişleri Bakanlığımız hem İçişleri Bakanlığımız hem de Adalet Bakanlığımız iade süreci ile ilgili Türkiye’nin üzerine düşenleri yapmak konusundaki çalışmaları sürdürüyorlar” dedi.

“İÇİŞLERİ VE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ÇOK KISA SÜREDE BU KONUDAKİ KARARIN SÜRATLE ÇIKMASINA YARDIMCI OLACAKLARDIR”

Dileklerinin Müslüm’ün Türkiye’ye iadesi olduğunu belirten Bozdağ’ın konuşması şu şekilde devam etti:

“Bizim dileğimiz bunun Türkiye’ye iade edilmesidir. Bildiğiniz gibi hem Türkiye hem Çekya suçluların iadesine dair Avrupa Sözleşmesi’ne taraftır. Dolayısıyla aramızdaki hukukta bunun gözaltına alınması ve iade evrakları gelene kadar tutuklu kalması ve ondan sonra durumun değerlendirilmesidir. Adalet Bakanlığı iade evraklarını hem İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı hep beraber çok kısa sürede hemen oraya intikal ettirip bu konudaki kararın süratle çıkmasına yardımcı olacaklardır. Bizim Prag Büyükelçimiz de Türkiye’nin bu konudaki taleplerini de ilgililere ayrıca iletmiştir.  Süreci bizde yakinen takip ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.