Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Bozdağ’dan Ayhan Oğan’a İlişkin Açıklama

Başbakan Yadımcısı Bekir Bozdağ Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu(MKYK) eski üyesi Ayhan Oğan’ın “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözleri üzerine, “Bir televizyon programında Ak Parti MKYK'sının eski bir üyesinin beyanları, şahsını bağlar; Hükümetimizi ilzam etmez” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ resmi Twitter hesabından Ak Parti MKYK eski üyesi Ayhan Oğan’ın CNN Türk'te Türkiye’nin Gündemi programında söylediği “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Girişinde anayasanın değişmez maddelerine yer verilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türk milletinin binlerce yıldır devam eden kadim devlet geleninin sonuncusu ve Türk milletinin son devleti, Türkiye Devleti'dir.Türkiye Devletinin yönetim şekli, cumhuriyettir.Türkiye Cumhuriyeti,...demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir.Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.Türkiye Devleti'nin bayrağı,şekli kanununda belirtilen,beyaz ay yıldızlı al bayraktır; millî marşı “İstiklal Marşı”dır;başkenti Ankara’dır.Devletimizin adı,yönetim şekli,dili,bayrağı,başkenti ve milli marşı ile vatanımız bellidir,birdir/tektir."Tek millet,tek bayrak,tek vatan ve tek devleti" benimsemiş hükümetimiz için bunlar,devletimizin/anayasamızın temel esaslardır.Bunlar,sadece anayasa için değil aynı zamanda Hükümetimiz için de,değişmez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez temel esaslardır.Bize düşen,bugün ve istikbalde aziz milletimizin ve büyük devletimizin daima güçlü olması ve daima güçlü kalması için çalışmaktır. Bize düşen milletimizin/devletimizin huzur,güvenlik ve refahı için çalışmak,milletimizi ve devletimizi kıyamete dek korumak ve yaşatmaktır.Bizim için en büyük şeref,aziz milletimiz ve büyük devletimiz için durmaksızın çalışmak ve gerektiğinde tereddütsüz şehadete koşmaktır. Milletimizi,bayrağımızı,vatanımızı,devletimizi,mukaddesatımızı ve istiklalimizi korumak/yaşatmak için bu aziz millet,nice şehitler verdi.Aziz şehitlerimiz;milletimiz,bayrağımız,vatanımız,devletimiz,mukaddesatımız ve istiklalimizin manevi nöbetçileridir/muhafızlarıdır. Seksen milyon vatan evladı da milletimiz,bayrağımız,vatanımız,devletimiz ve istiklalimiz için gerektiğinde şehit olmaya hazırdır. Türkiye'nin daha iyi yönetilmesi ve halka daha iyi hizmet sunulması konusunda herkesin ve her partinin farklı görüşleri olabilir. Ak Parti'nin ve hükümetimizin görüşlerini oluşturanlar ve açıklayanlar,bellidir. Bunların dışındaki beyanlar; sadece beyan sahibini bağlar. Hükümetimiz,Türk milletinin ve Türkiye Devletinin hükümetidir. Vazifemiz,Türk milletini/Türkiye Devletini her alanda daha güçlü kılmaktır. Hiç kimse,milleti ve devleti için ölümü şereflerin en büyüğü kabul eden bu kadroyu,devlet karşıtı ve devletle sorunlu gösteremez. Bir televizyon programında Ak Parti MKYK'sının eski bir üyesinin beyanları,şahsını bağlar; Hükümetimizi ilzam etmez.Rabbim bir daha bu aziz milleti,yeni bir devlet kurmak zorunda bırakmasın; milletimiz ve devletimiz kıyamete dek payidar olsun...Amin. İnşallah Türk milleti ve onun kurduğu son devletimiz Türkiye Devleti,kıyamete kadar var,bir ve hür olarak payidar kalacaktır”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.