Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

“Bu Asır, Türkiye’nin Yıldızının Daha Da Parladığı Bir Asır Olacaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye, koronavirüs salgını sürecinden ekonomik, siyasi, askerî ve diplomatik olarak çok daha güçlü bir şekilde çıkacaktır. Bu asır, Türkiye’nin yıldızının daha da parladığı bir asır olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Bölgesi’nin sanayi üssü olan Kocaeli’nin, asla ihmal edilmemesi gereken illerden biri olduğunu belirterek; üretim tesisleri, konumu, organize sanayi bölgeleri ve teknoloji merkezleriyle şehrin Türk ekonomisinin gurur kaynağı olduğunu söyledi.

“BAHANELERE SIĞINMADAN, ZORLUKLAR KARŞISINDA YORULMADAN HİZMET EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Kocaeli’de bakanlıkların, belediyelerin ve özel sektörün tamamlanmış yatırım, proje ve tesislerinin açılışını gerçekleştireceklerine işaret ederek, eğitimde toplam yatırım bedeli 704 milyon lirayı aşan bin 527 dersliği, 5 okul spor salonunu, 9 atölyeyi, 180 kişilik pansiyonu ve bir konferans salonunu, sağlıkta 400 yataklı Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ni, Gölcük Sağlık Kompleksi’ni, Gölcük Devlet Hastanesi ek hizmet binasını ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nu, ulaştırmada şehir hastanesi bağlantı yollarının, sanayi ve teknolojide TÜBİTAK ve TSE’ye ait Teknoloji Merkezi ile deney laboratuvarlarının açılışını yapacaklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maşallah belediyelerimiz Kocaeli halkımıza hizmette sınır tanımıyor. Bahanelere sığınmadan, zorluklar karşısında yorulmadan, aşkla AK Partili belediye başkanlarımız hemşerilerine hizmet ediyor” diye konuştu.

“GİRİŞİMCİLERİMİZ TÜRKİYE’NİN AYDINLIK GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYOR”

Kocaeli’nin sadece belediye hizmetlerinde ve kamu yatırımlarında değil, özel sektör yatırımlarında da farkını ortaya koyduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin potansiyelini çok iyi bilen girişimcilerimiz, şeamet tellallarına kulak asmadan Türkiye’nin aydınlık geleceğine yatırım yapıyor. Bizler de müteşebbislerimizi her alanda destekliyor, teşvik ediyoruz. İş dünyamızın her meselesini kendi meselemiz olarak görüyor, sıkıntılarına, sorunlarına çözüm üretiyoruz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 salgını sürecinde dünyanın birçok ülkesinde ekonominin durma noktasına geldiğini, Türkiye’nin ise yeni fabrikalar ve sanayi tesisleriyle üretim alt yapısını daha da güçlendirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze’de GEBKİM İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 3 fabrikanın resmî açılışını, 3 fabrikanın da temel atma törenini gerçekleştirdiklerini aktararak, şöyle devam etti: “Böylece kimya sektöründe yaklaşık 1,2 milyar liralık bir yatırımın Kocaeli’ye kazandırılmasının heyecanına şahitlik ediyoruz. Açılışı yapacağımız GEBKİM Kimya Meslek Lisesi’nin pilot üretim tesisi özellikle gençlerimizin istihdamı, temelini atacağımız GEBKİM Anaokulu ise kadınlarımızın sanayi sektöründeki istihdamı için örnek projelerdir. Teori ile pratiği birleştiren, sanayi ile okulu bir araya getiren bu tür başarılı projelerin diğer illerimize yayılması kritik öneme sahiptir.”

“BİZİM AŞKIMIZ DA SEVDAMIZ DA TÜRKİYE’DİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir ülkeye, bir millete sevginin ölçüsünün yapılan hizmetler olduğunun altını çizerek, “Gerçeğe dönüşmeyen fikirler nasıl kaybolup gitmeye mahkûmsa hizmete dönüşmeyen sevgi de kuru bir hamaset olarak kalır. Bizim aşkımız da sevdamız da Türkiye’dir. Biz can borcumuz olan bu milleti gerçekten çok seviyoruz. Biz bu sevgimizi lafta bırakmıyor, eserlerimizle projelerimle yatırımlarımızla ortaya koyuyoruz. Bizim lügatimizde yapamayacağını söylemenin, boş konuşmanın, hele hele yalan ve iftiranın asla yeri yoktur, olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Yurt dışı seyahatlerinde Batı ülkelerindeki sefahat perdesinin altındaki zihni sefalete, geri kalmış ülkelerin varlık içinde nasıl yokluğa mahkûm edildiklerine bizzat şahit olduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle koronavirüs salgını döneminde Batı toplumlarındaki çarpıklıkların, adaletsizlikler çok daha aşikâr hâle geldiğini vurguladı.

“BATILI ÜLKELERİN ÇOK CİDDİ SORUNLARLA YÜZLEŞTİĞİNİ GÖRÜYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sözüm ona dünyanın en gelişmiş ülkelerinde insanlar temel sağlık hizmetlerine ulaşamadığı için göz göre göre can verdi. Sadece sosyal doku ve toplumsal barış açısında değil, ekonomik olarak da Batılı ülkelerin çok ciddi sorunlarla yüzleştiğini görüyoruz. Geldiğimiz noktada mazlum ve mağdurların canı, kanı, malı üzerine inşa edilen refah düzeni çatırdamaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

“Batılı ülkeleri özellikle girdikleri bu çıkmazdan son dönemde sarıldıkları İslam ve yabancı düşmanlığı da kurtaramayacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Öte yandan Türkiye, koronavirüs salgını sürecinden inşallah ekonomik, siyasi, askerî ve diplomatik olarak çok daha güçlü bir şekilde çıkacaktır. Bu asır, Türkiye’nin yıldızının daha da parladığı bir asır olacaktır. Bunun için hepimizin sorumluluklarının bilinciyle hareket etmesi, işi gücü millete karamsarlık aşılamak olan çapsızlara aldırmadan Türkiye ve Türk milleti için mücadeleyi sürdürmesi gerekiyor. İş dünyasıyla kamusuyla üniversitesiyle sivil toplumuyla belediyesiyle el ele verdiğimizde yarınımız bugünlerimizden çok daha aydınlık olacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan yaklaşık 3 milyar liralık 155 kalem yatırımın Kocaeli’ye hayırlı olması temenni etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, Kocaeli Gebze (Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesine (GEBKİM) canlı bağlantı kurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla GEBKİM’de hazır bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank diğer yetkililer ile birlikte açılış kurdelesini kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra diğer yatırım, eser, hizmet ve projelerin açılış kurdelesini beraberindekilerle birlikte kesti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.