Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Akşener milli savunma bakanlığı yunanistan adana

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, partisinin kurultayında yaptığı konuşmada "diktatör bozuntusu" ifadeleri nedeniyle "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan soruşturma başlatmasına ilişkin, “Bu bir demokrasi ayıbıdır, bu bir aynı zamanda yargının siyasallaştırıldığının bir belgesidir. Bu yargının itibarsızlaştırılmasıdır” dedi.

Tanal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Engelli Bakanlığı kurulması için kanun teklifi verdiğini söyledi.

-“BU YARGININ İTİBARSIZLAŞTIRILMASIDIR”-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatmasına ilişkin soruya Tanal, “Kılıçdaroğlu hakkında soruşturmanın açılması, bu bir demokrasi ayıbıdır, bu bir aynı zamanda yargının siyasallaştırıldığının bir belgesidir. Bu yargının itibarsızlaştırılmasıdır. Biz hepsine hodri meydan diyoruz. Ne bunların soruşturmaları bizi korkutur ne bunların baskıları bizi sindirir.

Namusu ve şerefi üzerine yemin etmiş olan birisinin tarafsız olması lazım. Asıl suç işleyen Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Cumhurbaşkanı ettiği yemine aykırı hareket ediyor mu, etmiyor mu? Ediyor.”

Türk Ceza Kanunun “Cumhurbaşkanına hakaret” başlıklı 299. Maddesine işaret eden Tanal, “Dünyanın hiçbir ülkesinde cumhurbaşkanı ayrı bir hukuksal korunmaya büründürülmemiştir” dedi.

Tanal, TCK 299. Maddesinin hükmün eşitlik ilkesine aykırı olduğunu iddia etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.