Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

Budak: “Tek Adam Rejimi İçin Türkiye'yi Ateşe Atıyorlar”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Bakanlar Kurulu’nda referandumla ilgili anket sonuçlarının görüşülmesine tepki göstererek, “OHAL altında Türkiye’nin başka gündemi kalmadı mı ki, Bakanlar Kurulu’nda referandumla ilgili anket sonuçları görüşülüyor. OHAL terörle mücadele için mi ‘Evet’ kampanyası için mi sürdürülüyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu’nda referandum ile ilgili anket sonuçlarının görüşülmesine, Erdoğan’ın bu konuda talimatlar vermesine tepki gösterdi. Kamuoyuna yansıyan haberlere göre Erdoğan’ın anket sonuçlarını beğenmediği ve bakanlara “işi sıkı tutalım” talimatı verdiğine dikkat çeken Budak, “Bakanlar Kurulu’nun Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında toplanmasının nedeni ülkedeki olağanüstü hal. Anayasa’nın gereği olarak yapılan bu toplantılarda referandum çalışmalarının, Diyarbakır’daki ‘Evet’ oylarının düşüklüğünün konuşulmasının OHAL ile ilgisi nedir? Bakanlar Kurulu referandum anketlerinin görüşüleceği yer midir? OHAL, FETÖ  ile mücadele için ilan edildi ama Bakanlar Kurulu’nda ‘Evet’ kampanyası konuşuluyor. Demek ki OHAL terörle mücadele için, FETÖ ile mücadele için değil, ‘Evet’ kampanyası için uzatılıyor.  Bakanlar Kurulu’nda referandum anketlerinin konuşulması, Cumhurbaşkanı’nın bakanlara referandum talimatı vermesi hukuksuzdur, ayıplı bir durumdur” dedi.
 
TÜRKİYE ATAŞE ATILIYOR
Cumhurbaşkanı ve AKP Hükümeti’nin rejim değişikliğini kabul ettirebilmek için içte ve dışta gerilim politikası izlediğini, bunun Türkiye’ye büyük faturalar çıkaracağını belirten Budak, “Herkesle gerilim, herkesle kavga. İçerde kavga, dışarda kavga. Herkesi tehdit. Ne için? Rejim değişikliğiyle tek adam düzenine geçebilmek için. Bunun için de demokrasi var mı? Hayır. Hukuk var mı? Hayır. 16 Nisan’dan sonra Türkiye yoluna nasıl devam edecek? İçeride ve dışarıda barışı nasıl sağlanacak? Türkiye dünyadan kopuk mu yaşayacak? Kendi siyasi ömürlerini uzatabilmek için gözlerini karartmışlar, herkesle kavga ediyorlar. Bu durum belirsizlikleri ve riskleri arttırıyor. Böyle bir ortamda kim nasıl yatırım yapacak? Turizm böyle bir süreçte krizi nasıl aşacak? Türkiye ateşe atılıyor. Vatandaşlarımızın, gençlerimizin geleceği çalınıyor” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.