Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Bulut: “Tıbbi Mümessillerin Aşıda Öncelikli Olması Zorunludur”

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sağlık çalışanları ile bire bir temasta bulunan ve yüksek riskli grupta bulunan tıbbi mümessillerin aşıda öncelikli olmasını istedi. CHP’li Bulut, “Tıbbi mümessillerin aşıda öncelikli olması toplum sağlığı için bir zorunluluktur” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, pandemi koşulları göz önüne alındığında tıbbi mümessillerin sağlık çalışanları ve hastayla temasın en yüksek olduğu meslek gruplarından biri olmasına rağmen, Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı aşıda riskli gruplar arasında yer almadığını kaydetti.  

MÜMESSİLLER HUZURSUZ

CHP’nin eczacı kökenli milletvekili Bulut, tıbbi mümessillerin ilaç piyasasına hizmet ettiğini; ilaç satış ekiplerinin sahadaki temsilcileri olarak bilinen tıbbi mümessillerin ilaçları, doktor, diş hekimi ve eczacılara tanıtıp satışını gerçekleştirmek görevini yürüttüğünü bildirdi.

Tıbbi mümessillerin kritik bir görev yapmasına rağmen aşıda öncelikli olmadığını belirten Bulut, “Sayıları 25 bini bulan tıbbi mümessiller, aileleri ile birlikte 100 binden fazla nüfusu oluşturuyor. Tıbbi mümessiller performans baskısı altında yoğun çalışmaya zorlanıyorlar. Özellikle sahada çalışan mümessiller oldukça huzursuz” dedi.

AŞILANMALARI ZORUNLULUK

Pandemi nedeniyle tıbbi mümessillerin 8 Haziran itibariyle işbaşı yaptığını, eczacı ve doktor ziyaretlerine başladığını kaydeden Bulut, o dönemde vaka sayış yaklaşık 900 civarında iken şimdi 26 binleri bulduğunu belirtti.  Sahada fiilen çalışmaları nedeniyle tıbbi mümessillerin, kendileri, sağlık çalışanları ve aileleri için yüksek risk oluşturduğuna işaret eden Bulut, “Tıbbi mümessillerin aşıda öncelikli olması toplum sağlığı için bir zorunluluktur” dedi. CHP’li Bulut, tıbbi mümessillerin aşıda öncelik sıralamasına alınmasını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.