Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe İstifa Etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Altepe, “Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz, çatışmayacağız, hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Kriz ortamı oluşturmaya da hiç yanaşmayacağız. Bu şartlarda hizmet imkanının kalmadığı da ortadadır. Ben de bu düşüncelerle bugün itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum” dedi.

Kaplıkaya Hacıvat Deresi Islahı ve Bağlaraltı Siteler Köprüsü’nün açılışı gerçekleştiren Altepe, burada yaptığı konuşmada büyükşehir belediyesi olarak yaptıkları hizmetleri anlattı. Daha sonra basın mensuplarına konuşan Altepe, bu kez istifasını açıkladı. Altepe, şöyle dedi:

“Her girdiğimiz seçimden zaferle ve oyumuzu artırarak çıktık. 16 Nisan referandumunda da yüzde 53,2 ile 6 büyükşehirde tek büyükşehir olarak yüzde 50’nin üzerine oy alma başarısını gösterdik. Allah’a şükür yolsuzluk, tembellik ve istismarla hiç suçlanmadık ve adımız bu konularla hiç anılmadı.

Fakat son günlerde, özelikle bizim için çok değerli olan, dünya mazlumlarının da tek umudu olan, gözbebeğimiz AK Partimizin yönetimi tarafından, ülke genelinde başlatılan yeniden yapılanma, reform, değişim ve dönüşüm projesi adı altında bir eylem başlatıldı ve duyuruldu ki Bursa da bu uygulamanın içinde yer alıyor.

“İbadet Olarak Gördüğüm Bu Yolda Kavgadan Yana Hiç Olmadım”

Bizim 39 yıldır süren siyaset hayatımız ve buradaki tüm bağlılığımız Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve AK Parti çizgisinde devam etti. Başka hiçbir camiayla da bağımız bulunmamakta.

Böyle bir teşkilat terbiyesi ve tecrübesi olan, ömrünü bu davaya adamış biri olarak hem siyasi görevlerimde, hem de 24 yıldır belediye görevlerimde hep hizmet, üretim, katkı ve işbirliği konusunda adımlar attım. İbadet olarak gördüğüm bu yolda kavgadan yana hiç olmadım. Muhalefette 10 yıl, eski büyükşehir belediye başkanlarıyla bunları en güzel şekilde yaşadık ve bugün de hepsiyle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve bu konuda da örnek şehir olduk.

“Hiçbir Konuda Verilmeyecek Hesabımız Yok”

Bugüne kadar sürdüğümüz bu ‘kavga değil hizmet’ ilkesini elbette sonuna kadar sürdüreceğiz. Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz, çatışmayacağız, hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Kriz ortamı oluşturmaya da hiç yanaşmayacağız. Bu şartlarda Bursa’mıza, hemşerilerimize, ülkeme hizmet imkanının kalmadığı da ortadadır. Ben de bu düşüncelerle bugün itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.

Hiçbir konuda verilmeyecek hesabımız yok ve alnımız ak, başımız da dik. Bursa’mıza, Bursalı hemşerilerimize, ülkeme ve AK Partimize bunun hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle bizi değerli oylarıyla seçen, partili ve partisiz, bizden hizmet bekleyen tüm Bursalı hemşerilerimin de bunu anlayışla karşılayacağını temenni ediyorum. İyi bir iz, gök kubbe altında hoş bir sada bıraktığımızı umuyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.