Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia

“Bütün Dünya Duysun, Adalet İstiyoruz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bütün dünya duysun, bütün dünya, biz Türkiye’de kendi topraklarımızda bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız. Kendi ülkemizde demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde insan olmaz. İnsanca yaşamak için adalet istiyoruz” dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, Adalet Yürüyüşü’nün 19. gününde, Kocaeli Kartepe Uzunçiftlik Mevkiinde toplandı.

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu, PM’ye sunulan Merkez Yönetim Kurulu raporuna, Adalet Yürüşü’ne ilişkin bir sunuş yazdı. “Adaleti mumla aradığımız günlerdeyiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Bugün ortaya çıkan tablo, 20 Temmuz darbesinin ortaya çıkardığı tablodur. Asıl suçluların yargılanmadığı, masum insanların yargılanıp hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz” dedi.

“Bıçak Kemiğe Dayandı, Artık Yeter Diyoruz”

Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Her özgür ülke gibi, her uygar ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı, artık yeter diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatmış bulunuyoruz. Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek. Eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa, o bedeli önce biz ödeyeceğiz. Bu ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için hep birlikte mücadele etmek zorundayız.

“Hiç Kimsenin Siyasi Görüşünden Ötürü Kriminalize Edilmemesi En Büyük Arzumuz”

Hiç kimsenin inancından, kimliğinden, siyasi görüşünden ötürü suçlanmaması, kriminalize edilmemesi bizim en büyük arzumuzdur. İnsanı düşünceleriyle kabul edip, fikirleriyle kabul edip, baş tacı etmek zorundayız. Onlar ne zaman düşüncelerini açıklarlarsa bu düşüncelerine de hepimiz ortaklaşa saygı göstermeliyiz. Farklı düşüncelere sahip olabiliriz, ama birlikte yaşama irademizi her zaman ortaya koymalıyız.

“Adaleti İsteyen Herkes Bu Yürüyüşe Destek Vermelidir”

Adalet Yürüyüşümüzün bir siyasal partiyle ilgisi bulunmamaktadır. Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüştür. Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür. Adaleti isteyen herkes bu yürüyüşe destek vermelidir. Hapishaneleri tıka basa düşünce suçluları ile dolu olan bir ülkede adaletten bahsetmek mümkün olmaz. Adaletin olmadığı bir ülkede devlet olmaz. Adaletin olmadığı bir ülkede barış olmaz. Adaletin olmadığı bir ülkede huzur olmaz.

Adalet, bu soylu kavramın anlamını vermek, bu soylu kavramın gereğini yapmak zorundayız. Herkesin düşüncesine saygılıyız, herkesin siyasal görüşüne saygılıyız. Herkes ama herkes yargıyı, yargının bağımsızlığını ve adaleti savunmak zorundadır. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz adaleti savunuyoruz.

Bütün dünya duysun, bütün dünya, biz Türkiye’de kendi topraklarımızda bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız. Kendi ülkemizde demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz. Taşeron işçileri, emekliler, köylüler, işçiler, memurlar herkes için adalet istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde insan olmaz. İnsanca yaşamak için adalet istiyoruz.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.