Çağdaş Uygarlık Hedefine Ancak Kadınlarımızla Güçbirliği İçinde Ulaşabiliriz!

5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıldönümünde TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, "Atatürk çağın bütün kadınlarına ışık oldu" sözleri ile Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kadın hakları için verdiği desteği hatırlattı.

ATATÜRK ÇAĞIN BÜTÜN KADINLARINA IŞIK OLDU
"Bugün 5 Aralık, kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkına sahip olmasının 83. yıldönümü" diyen Didem Engin, "ATATÜRK 1934'te kadınlara yalnızca seçme ve seçilme hakkını sağlamadı, eğitimde, çalışma hayatında, kültür ve sanatta, kısacası sosyal ve toplumsal her alanda erkeklerle eşit haklara sahip olarak, daha aktif rol almaları için verdiği destekle, bu haklara sahip olmayan çağın bütün kadınlarına da ışık oldu" diye konuştu.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BİR KADIN MİLLETVEKİLİ OLARAK ATA’MIZA ŞÜKRANLARIMI VE SAYGILARIMI SUNUYORUM
Didem Engin, "Bu nedenle, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kadın milletvekili olarak ATA’mıza bir kez daha şükranlarımı ve saygılarımı sunarken, çağdaş uygarlık hedefine ancak kadınlarımızla güç birliği içinde ulaşabileceğimize olan inancımı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden tekrar ifade ediyorum" sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.