Çalışma Bakanı Soylu'dan Promosyon Yanıtı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilere promosyon ödenmesine ilişkin bankalarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı Soylu, emekli ve hak sahiplerinin mevcut hakları korunarak, bankalar ile emekli ve hak sahiplerinin menfaatleri doğrultusunda işbirliği protokollerinin imzalandığını kaydetti.

-BANKALARDAN EMEKLİLER İÇİN PROMOSYON ÖDENMESİ TALEP EDİLDİ-

Emeklilere bankaların promosyon ödemesi yapması hususunda bazı dönemlerde yazılı ve görsel basında haberler yer alması üzerine sosyal sorumluluğun gereği olarak, muhtelif tarihlerde kamu ve özel bankaların üst yöneticileri ile yapılan toplantılarda emeklilere promosyon ödenmesinin talep edildiğini belirten Çalışma Bakanı şöyle dedi:

“Ancak bankalar ile muhtelif tarihlerde yapılan görüşmelerde gelir/aylık alan kişilere promosyon ödenmesi hususuna bankalar olumsuz yaklaşım sergilemişlerdir. Kurum ile Denizbank arasında 30 Haziran 2015 tarihinde Sigortalı ve Hak Sahiplerine İlk Bağlanan Gelir/Aylıklar ile Emekli İkramiyelerinin Ödemeleri Protokolü imzalanmıştır."

-“DİĞER BANKALARLA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR”-

Çalışma Bakanı, protokol hükümlerine göre, emekli, dul ve yetimlere ilk bağlanan gelir/aylıklar ile emekli ikramiyelerinin Denizbank A.Ş. şubelerinden ödenmesi ve gelir/aylıklarını bankadan almaya devam edecek emekli ve hak sahiplerine promosyon ödenmesinin öngörüldüğünü söyledi.

Çalışma Bakanı, promosyon ödemesine ilişkin olarak diğer bankalarla görüşmelerin devam ettiğini kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.