Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası

Çalışma Bakanı’ndan Emekli Maaşı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, yaşlılık aylığı alan sigortalıların aylıklarını kestirerek belirli bir süre çalışmalarının yeni bağlanan aylık miktarının düşmesine neden olmadığını söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesinde, “Çalışmaya başlayan emeklilerin, bir süre çalıştıktan sonra yeniden emekli olduklarında, kendilerine tekrar yaşlılık maaşı bağlandığında, maaşlarının düştüğü doğru mudur?” diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Sarıeroğlu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun Geçici 2’nci maddesinin beşinci fıkrasının, "Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamında sigortalı sayılanlardan, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce ilgili kanun hükümleri ile bu madde hükümlerine göre yaşlılık aylığı bağlandıktan sonra çalışmaya başlaması nedeniyle aylıkları kesilenlerden, işten ayrılarak yeniden yaşlılık aylığı bağlanması için yazılı istekte bulunanların yeni aylıkları, Kanunun 30'uncu maddesinin üçüncü fıkrasına göre hesaplanmaktadır" hükmünün amir olduğunu belirterek şöyle dedi:

“5510 sayılı Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamında yaşlılık aylığı alan sigortalıların aylıklarını kestirerek belirli bir süre çalışmaları yeni bağlanan aylık miktarının düşmesine neden olmamaktadır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.