Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Canikli, Akçay'ın soru önergesini yanıtladı

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın soru önergesini yanıtladı.
 
Kamu kurum ve kuruluşlarının taşınmazları ile ilgili yapılacak işlemler hakkında Başbakanlık genelgesi kapsamında başbakanlığa gönderilen evrak sayısının 10 bin 250 olup bunlardan yüzde 94,8’i olumlu, yüzde 3,2’sinin olumsuz olarak cevaplandırıldığını söyleyen Canikli yüzde 2’lik kısmının işlemlerinin ise devam ettiğini belirtti.
 
Önergeye konu ihale işlemlerinin tasarruf sahibi kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapıldığını kaydeden Canikli,  genelge kapsamında yapılan başvuruların bekletilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.
 
Canikli, mevzuatında belirlenen usullere uygun olarak belirlenmiş bedeller üzerinden işlem yapmak için izin talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına genelge kapsamında izin verildiğini belirtirken, madencilik faaliyetleri ve ruhsatlandırma işlemleri yönünden genelgenin yürütmesi durdurulmuş olduğundan bu konuda Başbakanlık tarafından yapılan işlem bulunmadığını da ifade etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.