Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Hakkari kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası

Çavuşoğlu'ndan Avrupa Günü Mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye şimdiye kadar, Avrupa’nın güvenliği adına türlü fedakârlıklar yapmış, kıtadaki istikrar ve refah ortamına önemli katkı sağlamıştır. Ancak, Türkiye’nin Avrupa’ya yapacağı esas katkı, AB’ye tam üyeliği ile mümkün olacaktır. AB bugün bir yol ayrımındadır. Ya küresel bir güç olacak ve bunun gerektirdiği vizyoner yaklaşımları benimseyecek ya da popülist ve aşırıcı akımların beslediği iç siyasi dinamiklere boyun eğecektir. İkinci yaklaşım şüphesiz Türkiye’yi AB’den uzaklaştırır." dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi'nin 70. yıldönümü vesileyle bir kutlama mesajı yayımladı. Çavuşoğlu, "Avrupa'da kalıcı barışın sağlanmasını ve daha bütüncül bir Avrupa oluşturulmasını amaçlayan Schuman Bildirisi’nin açıklanmasının üzerinden 69 yıl geçmiştir. O günden bu yana çok mesafe alındığı yadsınamaz. Ancak, sahip olduklarımızı korumak ve ilerlemek için daha fazla çaba harcamak zorunda olduğumuz da unutulmamalıdır. Avrupa projesi bugün pek çok olguyla sınanmaktadır. Küresel belirsizlikler, yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı ve popülizm artmakta, evrensel değerler ve Birliğin geleceği tehlikelerle karşılaşmaktadır.

"AB bugün bir yol ayrımındadır"

Türkiye şimdiye kadar, Avrupa’nın güvenliği adına türlü fedakârlıklar yapmış, kıtadaki istikrar ve refah ortamına önemli katkı sağlamıştır. Ancak, Türkiye’nin Avrupa’ya yapacağı esas katkı, AB’ye tam üyeliği ile mümkün olacaktır. AB bugün bir yol ayrımındadır. Ya küresel bir güç olacak ve bunun gerektirdiği vizyoner yaklaşımları benimseyecek ya da popülist ve aşırıcı akımların beslediği iç siyasi dinamiklere boyun eğecektir. İkinci yaklaşım şüphesiz Türkiye’yi AB’den uzaklaştırır. Türkiye, stratejik bir hedef olarak belirlediği AB tam üyeliği sürecine bağlılığını korumaktadır. AB, ülkemize ve AB’ye katacağımız değerlere geniş bir perspektiften bakmalı ve buna uygun karşılık vermelidir.

Schuman Bildirisi, “Karşılaştığımız tehlikelerle orantılı olarak yaratıcı çabalar göstermeksizin dünya barışını korumak mümkün değildir” cümlesi ile başlar. Bugün de Avrupa halkları olarak bizler, Avrupa projesini tehdit eden sınamalara karşı yaratıcı çözümler bulmak için birlikte çalışmalı ve sahip olduğumuz değerleri güçlendirmek ve yaymak için çaba sarfetmeliyiz. Türkiye, bu amaçla AB’ye katkı sağlamaya hazırdır. Ülkemizde AB’ye adaylığımızın tescil edildiği 1999 yılından beri kutlanmakta olan 9 Mayıs Avrupa Günü kutlu olsun." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.