Çavuşoğlu'ndan İsveçli Mevkidaşına, ''PYD Ofisinden Rahatsızız''

Resmi bir ziyaret kapsamında Pekin’de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yoğun diplomatik temasları sürdürürken, İsveç ve BAE Dışişleri Bakanlarıyla telefonla görüştü. İsveçli mevkidaşı Margot Wallström’a PYD’nin Stokholm’de bir ofis açmasından duyulan rahatsızlığını dile getirdi.

Diplomatik kaynakların verdiği bilgiye göre, Mevlüt Çavuşoğlu Çarşamba günü İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ve Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed El Nahyan ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu İsveç Dışişleri Bakanı Wallström ile görüşmesinde Türkiye’nin PYD’nin Stokholm’de bir ofis açmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

BAE Dışişleri Bakanı El Nahyan ile görüşmesinde ise, 25 Nisan tarihinde gerçekleştirdiği Abu Dhabi ziyaretinde göstermiş olduğu misafirperverlik nedeniyle muhatabına teşekkür eden Çavuşoğlu, El Nahyanı Türkiye’ye davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.