Çelik: Af Konusunu Bugün De Gündemimize Almadık

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  af konusuna ilişkin “Daha önceki siyasi görüşümüzü, pozisyonumuzu aynen koruduğumuzu söyleyebilirim. Bugün de gündemimize almadık” dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantı sonrası Parti Sözcüsü Çelik, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantıda; yerel seçimlere dönük çalışmaları ele aldıklarını, ekonomideki verileri kapsamlı bir şekilde değerlendirdiklerini belirten Çelik, “Vatandaşımız hükümetimize, partimize desteğini göstermektedir” ifadesini kullandı.

“GELENEKSEL KAMPA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

AK Parti’nin Ekim ayında geleneksel kamplarından birini gerçekleştireceğini de dile getiren Çelik, “Buna çok önem veriyoruz. Bu siyasi meselelerimizin gündeme alındığı, siyasi meselelerimizin değerlendirildiği, arkadaşlarımız arasındaki birlik beraberliğin, kaynaşmanın artırıldığı çok önemli bir platformdur. Çok önem veriyoruz,  önümüzdeki ay içinde bu gerçekleşecek” açıklamasında bulundu.

“ŞU ANDA VERİLMİŞ SOMUT BİR KARAR YOK”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AK Parti ile yerel seçimlerde ittifak olabileceği yönündeki açıklamasına ilişkin değerlendirmesi sorulan AK Parti Sözcüsü Çelik, vatandaştan çok olumlu tepki aldıklarını ifade ederek, Cumhur İttifakı’nın geçen dönem önemli kazanımlar kazandırdığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasında gerçekleşen görüşmelerin son derece verimli olduğunu aktaran Çelik, “Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bahçeli'nin takvimine göre bu görüşmeler zaten sürmektedir. Bugünlerde yeni bir görüşme olur mu? Her an olabilir. Bu mümkündür, istişare için bir araya gelinebilinir. Liderlerin takvimine göre karar verilmektedir. Şu anda verilmiş somut bir karar yok. Her an olabilir, mümkündür” diye konuştu.

“AF KONUSUNU BUGÜN GÜNDEMİMİZE ALMADIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli’nin af konusuna ilişkin açıklamaları anımsatılarak, af yerine ceza infaz kanununda bir değişiklik yapılacağına yönelik öngörülere ilişkin değerlendirmesi sorulan AK Parti Sözcüsü Çelik, “Af ile ilgili daha önce açıkladığımızın çerçevesinde duruyoruz. Pozisyonumuzda değişiklik yok. Sayın Cumhurbaşkanımız Kırgızistan ziyareti dönüşünde açıklamayı yaptı. Yani burada bazı tartışmalar oluyor. Ama söylediği gibi ‘Devletin kendisine karşı yapılanı affetmesi başka bir şey ama vatandaşın hakkı, hukuku yenilmişse, o da bir şekilde ceza infazı olarak gündeme gelmişse böyle bir hak kendimizde görmüyoruz’ şeklindeki yaklaşım ilkesel bir yaklaşımdır.  Daha önceki siyasi görüşümüzü, pozisyonumuzu aynen koruduğumuzu söyleyebilirim. Bugün de gündemimize almadık” ifadesini kullandı.

“TAHRAN’DA İNSANİ HASSASİYET ÇERÇEVESİNDE ATEŞKES ÖNERİSİNİ MASAYA TÜRKİYE GETİRDİ

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen Suriye konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi’ne ilişkin de değerlendirmesi sorulan Çelik, diplomasi tarihinin en ilginç zirvelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, canlı yayınla tüm zirvenin takip edilebildiğini dile getirdi. Canlı yayınla zirvede kimin hangi pozisyonda olduğunun görüldüğünü aktaran Çelik, tüm dünyanın masada en net bir şekilde insani hassasiyet çerçevesinde ateşkes önerisi getiren ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Ana muhalefet partisinin “Esad ile görüşün” gibi bir yaklaşım takındığını ifade eden AK Parti Sözcüsü Çelik, “Bizim baştan beri durduğumuz yerin hiçbir meseleyi kişiselleştirme olmadığını ifade etmek gerekiyor” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN BASIN TOPLANTISI İBRETLİKTİR”

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nın dün İl Başkanları toplantısında AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerini şu cümlelerde değerlendirdi:

“Dün yaptığı basın toplantısı ibretlik bir basın toplantısıydı. Modern Türk Siyasetinde bu kadar vahim cümlelerin bir araya getirildiği bir değerlendirme bir daha zor bulunur. Birincisi şu, sık sık tekrarladığı bir şey var. O da şu; 15 Temmuz'a darbe girişimi diyor, 20 Temmuz'a darbe diyor. Türkiye, FETÖ’nün ülkemize yönelik bir işgal girişimi neticesinde olağanüstü bir durumla karşı karşıya kaldı. Buna olağan tedbirlerle cevap verme imkanı yoktu. Bu çerçevede OHAL ilan edildi. OHAL bütün hukuk sistemlerinde meşrudur. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 5’nci maddesine göre de devletleri bu tip OHAL ilan etme hakları vardır.

“BU YAKLAŞIMIN BUGÜN DE SÜRDÜĞÜNÜ GÖRÜYORUZ”

FETÖ'nün yurt dışındaki uzantıları, bu darbe girişimini meşrulaştırmak için kendilerinin bu darbedeki rolünü sulandırmak için sürekli 'kontrollü darbe' gibi argümanlar öne sürüyorlar. Bunun içeride tercümesini, taşıyıcılığını da CHP yapıyor. Biz bu literatüre aşinayız. 60 darbesinden sonra CHP’nin oluşturduğu bütün siyasi külliyat, darbeyi meşrulaştırmak, darbeyi rasyonelize etmek ve meşru hükümetin yanlışlarını saymak, meşru hükümetin bu darbeye niye müstahak olduğundaki  gayri ahlaki argümanları beslemek şeklinde olmuştur. Maalesef bu yaklaşımın bugün de sürdüğünü görüyoruz.”  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.