Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Çelik: Alman Makamları Bir Terör Örgütünün Avrupa’nın Ortasında Faaliyet Yapmasına İzin Vermektedir

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, “PKK terör örgütünün himaye edilmesi Alman makamlarının izniyle gerçekleşmektedir. Alman makamları açıkça bir terör örgütünün Avrupa’nın ortasında faaliyet yapmasına izin vermektedir” dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, sosyal medya hesabı Twitter’dan HDP’nin Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirdiği mitinge ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Almanya’nın terör örgütü yandaşları tarafından yapılan mitinge izin vermesinin demokrasi ve hukuk anlayışıyla bağdaşmayacağını dile getiren Çelik, “Alman makamlarının izniyle terör gösterisi yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

“TERÖRÜ HİMAYE EDEREK KENDİ DEMOKRASİLERİNE KENDİLERİ SALDIRMIŞ OLUYORLAR”

Bakan Çelik’in değerlendirmeleri şu şekilde devam etti:

“Hukuk ve demokrasi anlayışı açısından mücadele edilmesi gereken terör faaliyetlerine, resmî makamlar eliyle izin verilmesi artık hiçbir mazeretle izah edilemeyecek şekilde terörün himaye edilmesi anlamına gelmektedir.

Terör örgütleri arasında iyi ya da kötü gibi ayrım yapan demokrasilerin kendi meşruiyetlerini zayıflatmaktan başka iş yapmadıkları açıktır. Terörü himaye ederek kendi demokrasilerine kendileri saldırmış oluyorlar.

“ALMAN MAKAMLARI BİR TERÖR ÖRGÜTÜNÜN AVRUPA’NIN ORTASINDA FAALİYET YAPMASINA İZİN VERMEKTEDİR”

PKK terör örgütünün himaye edilmesi Alman makamlarının izniyle gerçekleşmektedir. Alman makamları açıkça bir terör örgütünün Avrupa’nın ortasında faaliyet yapmasına izin vermektedir.

Bu faaliyetlere izin verenler, kendi demokrasi ve hukuk anlayışlarını bu örgütlerin hizasına yazmaktadır. Terör insanlık suçudur. Terör gösterisine izin verenler insanlığa karşı işlenen suçlarla mücadele ettiklerini iddia edemezler.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.