Öne Çıkanlar çin İyi Parti kosgeb  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste

Çelik: Katar, Türkiye’ye Jest Yapıyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bu uçak meselesi gibi meselelerde devletlerin birbirine karşı jestleri olur. Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı jest yapılıyor, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de çeşitli devletlere yaptığı jestler de vardır” dedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Çelik, yerel seçimlere ilişkin, “Türkiye’de her seçim bölgesinde aday çıkaracak şekilde genel merkezimiz çalışmalarını sürdürüyor” ifadesini kullandı.

“BU AÇIKLAMA CHP’DE YASSIADA ZİHNİYETİNİN NE KADAR DİRİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

CHP eski Milletvekili Dursun Çiçek’in açıklamalarına yönelik değerlendirmesi sorulan Çelik, “son derece vahim bir açıklama” olduğunu belirterek, “Türkiye’de vesayetin aslında zihinlerde nasıl dolaştığını, nasıl kurumsallaştığını gösteren bir açıklama. Açık ve net bir şekilde söyleyeyim, bununla ilgili olarak CHP’den bir yalanlama, kınama gelmemesi de CHP’de burada bununla ilgili olarak dolaylı bir onaylamanın söz konusu olduğunu gösteriyor. Bu CHP’de Yassıada zihniyetinin ne kadar güçlü olduğunu, vesayet zihniyetinin ne kadar güçlü olduğunu ve ne kadar diri olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

“MİT TIR’LARI KUMPASI TÜRKİYE’NİN O BÖLGEDEKİ FAALİYETLERİNİ BİR YABANCI DEVLETİN ÇIKARLARI ADINA ENGELLEME GİRİŞİMİDİR”

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tahliyesine ilişkin değerlendirmesi sorulan AK Parti Sözcüsü Çelik, yargının kararını verdiğini vurgulayarak, “MİT TIR’ları kumpası çok açık ve net bir şekilde Türkiye’nin o bölgedeki faaliyetlerini bir yabancı devletin çıkarları adına engelleme girişimidir ve bu FETÖ mensuplarınca yapılmıştır. Onların propagandasının yapıldığı çeşitli yayın organları olmuştur. Yargı hükmünü vermiştir ve suçlu bulmuştur. Tabloda ortaya çıkan durum budur” açıklamasında bulundu.

“CUMHURBAŞKANIMIZ AF KONUSUNDA NET KONUŞTU”

MHP’nin Pazartesi günü sunacağı af teklifine ilişkin AK Parti’nin ne düşündüğüne ilişkin sorulan soruya Çelik, “TBMM üyesi bir parti ve Cumhur İttifakı içinde yürüdüğümüz MHP bu teklifi getiriyor÷ Tabi ki değerlendirmelerimiz olacak. Ama bu şunu değiştirmiyor. Daha önceki pozisyonumuzu bu değerlendirmelere göre revize edeceğiz gibi bir yaklaşım içermiyor. Cumhurbaşkanımız bu konuda net konuştu. Devlete karşı işlenen suçlar meselesi ayrı, kişilere karşı işlenen suçlar meselesi ayrı. Bunları affetme konusunda bir hükümlülüğümüz yok. Nihayetinde biz ‘şu kişiyi affedelim’ dediğimizde o kişinin hukukunu çiğnediği diğer kişinin hukukuna karşı bir tecavüz durumuna düşeriz. Bizim buradaki ilkelerimizde bir değişiklik yok” ifadeleriyle yanıt verdi.

“KATAR, TÜRKİYE’YE JEST YAPIYOR

Katar’dan hediye edilen uçağa ilişkin CHP ve MHP’den gelen eleştirilen anımsatılarak konuya ilişkin değerlendirmesi sorulan Çelik, “Biz bu uçak meselesi gibi meselelerde devletlerin birbirine karşı jestleri olur. Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı jest yapılıyor, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de çeşitli devletlere yaptığı jestler de vardır. Bu şekilde değerlendirmemiz lazım. Fakat CHP şu şekilde bir tartışma yürütmeye çalışılıyor. ‘Hibe edildi, onun karşılığında bir taviz alındı’ gibisinden. Tabi bu ciddiye alınacak bir tartışma değil. CHP’nin gündeme getirdiği bu yaklaşım ‘hibe, taviz’ gibi kavramlarla bunun değerlendirmesi, Cumhurbaşkanımızın liderliği tek cümleyle değerlendirilecekse milli meseleler, milli çıkarları konusunda kararlılık ve tavizsizlik olarak formüle edilebilir. Bunu söyleyecekleri en son lider de Sayın Cumhurbaşkanımızındır“ şeklinde yanıt verdi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.