CHP 15 Temmuz Resmi Anma Törenlerine Katılacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun,15 Temmuz’un yıl dönümü nedeniyle, yarın TBMM’de düzenlenecek gece anma programına katılacağını belirtti. Tezcan, “Meclis’teki sabaha karşı yapılacak liderlerin konuşmasında da, Sayın Genel Başkanımız konuşma yapacak” dedi.

Tezcan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin 15 Temmuz resmi anma törenlerine katılacağı kararını açıkladı. Tezcan, şöyle dedi:

“Biz başından beri 15 Temmuz’a karşı direnişte, Gazi Meclis’in bir kere daha kararlı ve cesaretli duruşuyla Gazi Meclis olduğunu tescillediğini ifade etmiştik. TBMM o gece büyük bir direnç gösterdi, hepimiz oradaydık, bombaların altındaydık.
Parti ayrımı gözetmeden, demokrasiyi savunma konusunda, Meclis’in kuruluş iradesinin yeniden yaşandığı bir geceydi o gece. Ve biz bunu ortadan kaldırmayacak, bunu ifade edecek her türlü Meclis etkinliğinde yer alacağız. Bu çerçevedeki Meclis törenlerinin dışında olmamız mümkün değil.
Bu nedenle 15 Temmuz anmaları çerçevesinde, 15 Temmuz Cumartesi günü, gündüz, bütün milletvekillerimizle Genel Kurul’da hazır bulunacağız ve Sayın Genel Başkanı’mız orada bir konuşma yapacak.
Daha sonra gece 00.13’te, 16 Temmuz sabaha karşı Birinci Meclis’te başlayacak yürüyüşte, Sayın Genel Başkanımızla ve bütün milletvekillerimizle birlikte hazır olacağız.
Oradan bugünkü Meclis’e yürüyeceğiz, bu resmi tören içinde yer alacağız. Meclis’teki sabaha karşı yapılacak liderlerin konuşmasında da, Sayın Genel Başkanımız konuşma yapacak. Yani bu programa katılacağız.

Şık Olmayan Bir Davetle Bildirilmiş Olsa Da”

TBMM’nin her ne kadar gecikmeli gönderilen, üzerinde çeşitli tartışmalara neden olduktan sonra hazırlanıp gönderilen, şık olmayan bir davetle bildirilmiş olsa da, 15 Temmuz TBMM’nin halkla beraber demokrasiyi savunma konusunda kararlı direnişin bir ifadesidir.
O günü anmak en fazla TBMM’nin hakkıdır, bu çerçevede Meclis’in etkinliklerinin içerisinde aktif bir şekilde yer alacağız. Ayrıca bütün halkımızı bu anmaya da katılmaya davet ediyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.