Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Servis Şoförleri

CHP AK Parti Kongresini Kuzey Kore'ye Benzetti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Batı,  yollarımızı köprülerimizi kıskanıyor mu bilemem ama AKP kongresindeki tek sesliliği görünce Kuzey Kore yönetimi, ‘Biz bile bu kadarını zor başardık’ diye kesin kıskanmıştır” dedi.

Cankurtaran, yaptığı açıklamada, AK Parti kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının ayakta dinlenmesini değerlendirdi. Cankurtaran, şunları kaydetti: 

“Batı, Erdoğan’ın birkaç gün önce dediği gibi metromuzdan, yollarımızdan köprülerimizden dolayı kıskanıyor mudur bilemem. Çünkü birçoğu bunları 100 yıl önce tamamlamış zaten. Ancak dün AKP kongresindeki manzaralar ve söylemler kesinlikle birilerini çok kıskandırmıştır. Özellikle Kuzey Kore yönetimi AKP kongresindeki tek sesliliği, üyelerinin ‘hazır ol’da ve ayakta Erdoğan’ın mesajını dinlemesini görünce  ‘Biz bile bu kadarını zor başardık’ diye kesin kıskanmıştır.”

Kongrede Divan Başkanlığı yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “AK Parti, Tayyip’in partisidir” sözlerine de değinerek, “AKP, Tayyip’in partisi olabilir ancak Türkiye Tayyip’in mülkü değildir.  Erdoğan’ın ‘İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye’nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir’ demesiyle rejim değişmez. Konumu ne olursa olsun herkes kanunlara ve Anayasa’ya saygı duymalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.