Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist gündem özeti chp Covid19 bugünün gündemi enflasyon AİLE kılıçdaroğlu rusya pkk

CHP: Anlamını Yitirmiş Bir Davet

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, TBMM’de yapılacak 15 Temmuz anma törenleri kapsamındaki gece programıyla ilgili, “Bu anlamını yitirmiş, son derece yanlış, Meclis’in saygınlığına gölge düşürmüş bir davettir” dedi.

CHP’li Bingöl, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıl dönümü nedeniyle parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

CHP’nin 15 Temmuz’un birinci yılında bir dizi etkinlik düzenleyeceğini kaydeden Bingöl, “Çelenk koyma törenlerinin yanı sıra, şehitlerimizin ailelerini, gazilerimizi, şehitlerimizin mezarlarını ziyaret edeceğiz. Konferanslar, paneller gibi yoğun programlarla, etkili bir şekilde, 15 Temmuz’un ruhuna uygun, o demokrasiyi korumak adına sokağa çıkanlara yaraşır bir şekilde etkinlik düzenleyeceğiz” dedi.

Bu çerçevede örgütlere genelge de gönderildiğini kaydeden Bingöl, örgütlerin ayrıca günün ruhuna uygun etkinlikler varsa onlara da destek olacaklarını kaydetti.

Gece Anmasına Davet: “Bu Bir Garabet”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bingöl, TBMM Başkanlığı’ndan yapılan açıklama hatırlatılarak, 15 Temmuz günü TBMM’de yapılacak gece programıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir davet gelip gelmediğinin sorulması üzerine, şunları dedi:

“Buraya gelmeden önce Meclis Grubuna bir davetiye ulaştırılmış, o davetiyede gece programı da anılıyor. Konuşmalar üç kişinin konuşmasıyla sınırlıydı, şimdi üzerine alelacele, “grup başkanları da konuşabilir” diye bir madde ilave edilmiş. Bu bir garabet.
Siz bir program düzenleyeceksiniz, sadece saat 13.00’teki özel oturumu bilgilendirmek adına davetiye göndereceksiniz, dün arkadaşlarımızın açıklamalarından sonra hemen telaşla, zevahiri kurtarmak adına, bugün yeni bir düzenlemeyle bu protokol düzenini göndereceksiniz.
Bu asla doğru bir tavır değildir. Bu Meclis Başkanı’nın nasıl yanlış bir yönetim anlayışına sahip olduğunun somut göstergesidir. Son derce çirkindir. Bu ayıplı bir anlayışın somut göstergesidir.
Bu davet çok geçerli bir davet değil, bu davet anlamını yitirmiş bir davettir. Arkadaşlarımızın dünkü açıklamalarından sonra gelen bir daveti normal, kabul edilebilir bir davet olarak düşünmemiz mümkün olabilir mi? Günler öncesinden böyle bir program düzenlenmişse, tıpkı saat 13.00’teki özel gündem davetinin devamı olarak gibi gelebilirdi. Bu anlamını yitirmiş, son derece yanlış, Meclis’in saygınlığına gölge düşürmüş bir davettir.”

Darbe Komisyonu Raporu: “Bunun Adı Siyasi Kalpazanlık”

15 Temmuz Darbe Girişimi Komisyonu Raporu’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ifadelerin sorulması üzerine de Bingöl, şöyle konuştu:
“Bunun adı açıkça çirkinlik desem, rezalet desem tarif etmiyor. Bunun adı siyasi kalpazanlık. Komisyonda olan arkadaşlarımıza dağıtılan metin değiştirilmiş, genel başkanımıza yönelik son derce yakışıksız cümleler oraya, kalpazanca yerleştirilmiş. Bizim genel başkanımızı FETÖ ile ilişkilendirmeye kargalar bile güler. Neden çünkü biz yıllardır bu örgütü, ‘F tipi örgütlenme’ diye nitelendiren bir siyasi kurumuz. Çünkü bizim genel başkanımız 15 Temmuz gecesi talimat vererek, ‘süratle Ankara’daki milletvekilleri parlamentoya gitsin’ diyen bir siyasi liderdir. Çünkü bizim genel başkanımız uçaktayken yanında oturan AKP’nin önemli isimlerinden Hayati Yazıcı’ya daha o darbe girişimi netleşmeden, ‘Kimden, nereden gelirse gelsin, biz bu darbe girişimine karşıyız’ diyen bir siyasi liderdir. Bizim genel başkanımız, 15 Temmuz sonrasında parlamentoda o tarihi konuşmayı yaparken, CHP’nin darbecilere tavrının bundan sonra da net olacağını ifade eden bir genel başkandır.
Şimdi sırf bu darbe girişiminin siyasi ayağı ortaya çıkmasın diye bir gayretkeşlik içinde, başkalarına yönlendirmek, başlarına fatura etmek adına bu tür kurnazlıklar yapılıyor. Bunlar çirkindir, bunlar TBMM’ye yakışmayan, saygınlığına gölge düşüren girişimlerdir.
Meclis Başkanı’na ‘buna müdahale etsin’, diyeceğim de, bu uygulamaları yapan bir Meclis Başkanından bunu beklemek çok doğru olmaz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.