Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti binali yıldırım Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir

CHP Basın Özgürlüğü İçin Harekete Geçti

CHP, "basının özgür hale gelmesi, gazetecilik mesleğine dayatılan sansürün ortadan kaldırılması ve etkili çözüm önerilerinin getirilmesi" gerekçesiyle Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu başta olmak üzere diğer bazı vekillerinde destekleriyle TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, Türkiye’de son üç yıldır medyaya yönelik baskı ve yasakların artık gazetecileri “haber yazamaz” hale getirdiği belirtilerek şöyle denildi:

“Baskı ve yasaklar 2016 yılı içerisinde de artarak sürmektedir. Bu yılın ilk dört ayında dört büyük olaya yayın yasağı getirilmiş, 9 gazeteci tutuklanmış, onlarca gazeteci hakkında da soruşturma ve dava açılmıştır.

Gazetecilik mesleği ve basın emekçileri, basın tarihimizin en ağır saldırısı altındadır. Binlerce gazeteci haksız ve hukuksuz şekilde işsiz bırakıldığı gibi, henüz çalışma imkanı elinden alınmamış olanlar da, aynı akıbet ile korkutulmakta, sindirilmekte, mesleğini yapması engellenmektedir.

 Hükümet, patron ve üst düzey medya yöneticilerinin ağır baskılarıyla gazetecilere, sansürden daha ağır bir otosansür dayatılmaktadır. Mesleğin evrensel ilkelerinin ve basın özgürlüğünün fiilen tümüyle ortadan kalktığı, eşine hiçbir demokratik rejimde rastlanılamayacak bir medya düzeni oluşturulmuş, basın mesleği adeta faili belli bir cinayetle katledilmiştir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.